Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Iwi Iwi Patrycja _1805 Tamara E boj fra oszlo Basia Zielińska Wtf ? Nietak (10557 niezalogowanych)
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
NO fakt. Ale on już widnieje jako ojciec biologiczny w karcie ciąży i wypełnia papiery do tacierzyńskiego do NAVU podając wszystkie swoje dane...Czyli już chyba nie mogę dać że ojciec nieznany, bo jest znany...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
jak tak to wyglada to musi dac nazwisko ale ureguluj odrazu z nim kwestie opieki i decyzji zeby sobie oszczedzic klopotow w przyszlosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
moze rada dla innych polskich pan na emigracji
przed rozlozeniem nog spisujcie nazwisko przyszlego taty z paszportu
zeby ojciec nie byl nieznany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
Co zrobie jak na razie powiedział ze nie chce....a rozwodu nie przyspieszę bo to 7 miesiąc, raczej przedłuży się bo będzie ciężko z podróżą w takim stanie, a i po porodzie paszport dla małej itd zanim załatwie te formalności to minie czasu...ho..hho..Myślę że najlepiej pójdę po porade prawną. Ale fakt musiałabym dać ojciec nieznany...i w tym momencie on sam sobie zaprzecza bo we wszystkich papierach istnieje jako biologiczny tatuś...a zobzcze, najlepiej w takich sytuacjach zasięgać porad prawnika...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
jasta cwaniaro ty jesteś pewnie doskonała.... zazdroszczę ci. Ale niestety mam taki przypadek. Nie usunęłam, kocham to dziecko mimo tylu problemów i czekam na nie...Mogłam łyknąć tabletę..ale nie miałabym sumienia...ponoszę pełną odpowiedzialność za to życie, więc jak chcesz dawać rady dobre to może na jakims forum motoryzacyjnym co?????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i probuj tu komus pomoc
ja tylko radze aby kazda kobieta brala ze soba wibrator na emigracje
tabletki antykoncepcyjne
albo chociaz spisala z paszportu przelotny seks
zeby latwiej ludziom bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
GEORGIA napisał:
NO fakt. Ale on już widnieje jako ojciec biologiczny w karcie ciąży i wypełnia papiery do tacierzyńskiego do NAVU podając wszystkie swoje dane...Czyli już chyba nie mogę dać że ojciec nieznany, bo jest znany...

Moze uswiadom tego swojego greka ze nie da sie nie przyznac do dziecka i jednoczesnie skorzystac z 12 tygodniowego platnego wolnego moze sie okazac ze jak go uswiadomisz to ojciec bedzie nieznany. Sorry ale tak to wyglada w boku:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
JAK CHCESZ ZEBY LUDZIOM BYLO LATWIEJ TO SIE PO PROSTU NIE WPIEPRZAJ. A WIBRATOR MAM I TO NIEZLY...HA I NIEWIEM CZY SIE ORIENTUJESZ ZNAWCO CZY TAM ZNAWCZYNI.. ZE NIE MA 100 % ANTYKONCEPCJI...ALE CHYBA NIE WIESZ O TYM...POZATYM NIE UMISZ CZYTAC POSTOW, BO JA ZNAM OJCA DZIECKA A I ON WIE ZE TO JEGO DZIECKO, WIEC ZANIM COS NAPISZESZ TO ZAPOZNAJ SIE Z TRESCIA... LUB TAK JAK WCZESNIEJ PISALAM ZMIEN FORUM NA MOTORYZACJE LUB DAWAJ ODPOWIEDZI INNYM GDZIE MOZNA ZNALEZC TANIEGO DOBREGO DENTYSTE...ZROBISZ LEPIEJ..POZDR
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
TO WCZESNIEJ BYLO DO JASTY...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Dziewczyny, rety, co wy tu wypisujecie !!!!!
1. Nazwisko nie ma nic wspolnego z ojcostwem !!!! To ustalaja rodzice i maja na to pol roku., Jezeli nie dojda do porozumienia, to dziecko dostaje nazwisko matki. Dziecko moze miec napisane w akcie urodzenia, ze nazywa sie Kowalski, Nowak, Papandreu, czy Olsen..... Ale jest jeszcze rubryczka na dane ojca i tu sie wpisuje faktyczne dane ojca. Czyli, moze byc sytuacja, ze np. masz po swoim mezu Kowalska i dziecko bedzie miec tez nazwisko Kowalska, a ojciec np. Papandreu

2. Dziewczyny, dorosnijcie: dziecko, to nie zabawka i nie traktujcie go jeszcze przed narodzeniem instrumentalnie. Dziecko ma prawo miec wpisane w papiery nazwisko ojca ( bez wzgledu na stosunek tego ojca do dziecka czy tez odwrotnie). Takie eksperymenty z wpisywaniem "ojciec nieznany" ingeruja w tozsamosc tego dziecka, i ktore kiedys moga skutkowac na jego rozwoj emocjonalny.
Zapytaj sie sama siebie: czy chcialabys miec wpisane w metryce "ojciec nieznany " ?
Pomijajac, takie formalne sprawy jak brak prawa do ew. dziedziczenia czy np. potrzeba transplantacji, czy wiele innych sytuacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok