Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Iwi Iwi Patrycja _1805 Tamara E boj fra oszlo Basia Zielińska Wtf ? Nietak (10559 niezalogowanych)
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
to niech pani sobie przewinie watek i wyjasnila dziewczyna co ona moze a co nie w NO wpisac i gdzie

Mowimy o prawie, a nie co dziewczyna wyjaśniła.

Ja .....? ..ja nie musze przewjać, wystarczy wziąść prawo z Lovdata w NO ,tak samo jak można prawo rodzinne w pl

Tyle w temacie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
hananaszk napisał:

w kodeksie rodzinnym..
cyt.
O ile matka dziecka nie jest w związku małżeńskim z jego ojcem, nie może samodzielnie nadać dziecku nazwiska ojca, ani nawet wpisać danego mężczyzny jako ojca w akcie urodzenia. Potrzebne do tego jest oficjalne uznanie dziecka lub wyrok sądu.

więc co może dziewczyna?

No chyba ze Ty znasz inne prawo, a te jako Twoim zdaniem jest bzdura.

ta bzdura, nikt nie napisal ze ma wpisac bylego meza jako ojca
tylko dac nazwisko ktorego uzywa , przeciez nie musi wracac do panienskiego nawet po rozwodzie moze uzywac nazwiska ktore otrzymala po ex mezu dozywotnio jako swoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
pozazycie napisał:
hananaszk napisał:

w kodeksie rodzinnym..
cyt.
O ile matka dziecka nie jest w związku małżeńskim z jego ojcem, nie może samodzielnie nadać dziecku nazwiska ojca, ani nawet wpisać danego mężczyzny jako ojca w akcie urodzenia. Potrzebne do tego jest oficjalne uznanie dziecka lub wyrok sądu.

więc co może dziewczyna?

tylko dac nazwisko ktorego uzywa , przeciez nie musi wracac do panienskiego nawet po rozwodzie moze uzywac nazwiska ktore otrzymala po ex mezu dozywotnio jako swoje

Ja również do tego nie nawiązałam w tym ,ani żadnym poście ...

Dziewczyno podałam Tobie kodeks rodzinny DOTYCZĄCY NADANIA NAZWISKA DZIECKU.
A Ty piszesz BZDURA "Ona może używać dożywotnio ..."no masakra.

I tu też się mylisz jeśli mąż udowodni ze szkalaniem jego nazwiskiem, to tym może jej odebrać... więcej nie mam ochoty odbiegać od tematu" nazwiska dla dziecka "...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
pozazycie napisał:

w kodeksie rodzinnym..
cyt.

więc co może dziewczyna?

No coz do niektorych doszlo, ze mieszkaja w Norwegii i obowiazuje ich norweskie prawo, a niektorzy jak ty, mieszkali w Norwegii kilka lat i tego niezauwazyli, wierzac, ze z dzieckiem mozna robic co sie chce, bo przeciez tak mowi polskie prawo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
hananaszk napisał:
pozazycie napisał:
hananaszk napisał:

w kodeksie rodzinnym..
cyt.

więc co może dziewczyna?

Ja również do tego nie nawiązałam w tym ,ani żadnym poście ...

Dziewczyno podałam Tobie kodeks rodzinny DOTYCZĄCY NADANIA NAZWISKA DZIECKU.
A Ty piszesz BZDURA "Ona może używać dożywotnio ..."no masakra.

I tu też się mylisz jeśli mąż udowodni ze szkalaniem jego nazwiskiem, to tym może jej odebrać... więcej nie mam ochoty odbiegać od tematu" nazwiska dla dziecka "...

ale pani dalej nie rozumie ze z pani to wymysla wszystko? to sa jakies proroctwa co by bylo gdyby a co pani wie o tych ludziach o czym pani gada ??w ogole produkuje sie pani dalej i dalej drazy temat to tylko forum, juz napisala dziewczyna zainteresowana ze i tak porady prawnej zasiegnie bo druga napisala ze w NO sa troche inne przepisy czemu pani musi najmadrzejsza zgrywac jakas specjalistke ??prawnikiem pani jest? specjalista od prawa miedzynarodowego ? czy urzedniczka w nav ? nie zna pani norweskiego i pewnie stad pani klopoty byly malo tego dziamga pani jak nawet nie mieszka obecnie w NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
damska sprzeczka
....coś pogmatwanego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
prawnikiem pani jest? specjalista od prawa miedzynarodowego ? czy urzedniczka w nav ?
odp.
w tej kwestii prawa rodzinnego czy międzynarodowego przerabiałam z prawnikami
więc nie w pełni ale trochę wiedzy posiadam, przytaczając prawo rodzinne lub odszukania w Lovdacie

nie zna pani norweskiego i pewnie stad pani klopoty byly
odp.
.. i tym zastraszasz rodziny, że jak nie znają Norweskiego to mogą stracić dziecko jak ja

malo tego dziamga pani
odp.
raczej klikam na klawiaturze i nie ładnie tak jest pisać do innej osoby, gdzie sama potrzebujesz wklejenia szmatki

jak nawet nie mieszka obecnie w NO[/quote]
odp.
ale bywam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
"ale bywam " hahahaha a to przepraszam
Zgłoś wpis
Oceń wpis: