Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dzięki maja 175
Życzę Ci pomyślnego rozwiązania!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Bogunia GRATULACJE i duzo zdrowka dla was. Tak opieka super ja tez bylam zadowolona byly zawsze kiedy potrzebowalam Pozdrawiam i czekamy na nowe mamy ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
Gratulacje dla Boduni i Arturka dużo zdówka i cierpliwości a co do wczesniejszego porodu to ja tez tak cos czuje mam termin na 3.10 ale lekarz powiedzial ze chyba koniec wrzesnia wyskoczy bąbel a brzuch tez mialam od samego poczatku bardzo nisko i dlatego caly czas latałam i latam siusiu hehe pozdrwaiam mamy i przyszłemamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
Ja tez mialam nisko brzuch od poczatku i to dosc dlugo, ale macica podeszla pozniej juz tak wysoko ze mialam miejsca na dwa palce miedzy nia a zebrami. Ogolnie wszystko scisniete. A teraz mam miejsce na cala dlon, tak sobie zjechal na dol. Najzabawniej wyglada to na zdjeciu biust, z 10 cm nic i bebenek . Czekam z niecierpliwoscia na polozna i wyrok bo lekarza mam dopiero 10 wrzesnia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Nowicjusz
Wszystko bezie gites nie martw sie ja polożna mam 5 wrzesnia i tez jestem ciekawa co mi powiePozytywne mysli uspakajaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
bogunia super, ze juz jestescie w domku i wszystko szczesliwie sie skonczylo
Ja po znieczuleniu a skurcze czulam bardzo bardzo bardzo!!! tylko, ze u mnie porod przebiegal bardzo szybko i w ciagu 3-4 godz od pojawienia sie skurczow urodzilam

Jesli chodzi o polozna to u mnie byla w tym tygodniu, dala ulotki, nawet 1 dostalam w jezyku polskim, dala mi nr tel gdyby cos sie dzialo do szpitala, zwazyla malego, obejrzala pepek i jeszcze moj maly nie mogl sie zalatwic i kazala kupic maltan-extrakt czy jakos tak sie pisze i podzialalo
tak wogole to karmie butelka bo na poczatku nie mialam pokarmu wiec maly po 2-3 dobach dostal mleko i nauczyl sie z butelki i jak juz mialam pokarm to nie chcial piersi i troche sciagalam ale ze moj synek malo spi a sporo krzyczy to nawet nie mam czasu na sciaganie.

Gdzies dziewczyny pisalyscie o mleku, ze hipp jest lepszy od nan a jaka jest roznica? i widzialam w sklepie hipp 2 rodzaje mleka wiec ktore polecacie???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Czesc dziewczyny Co do mleka to ja karmie piersia w dzien a na noc podaje Nan,bo moje mleko nie starcza mu i cala noc pewnie lezal by przy cycku.a tak budzi sie tylko 2razy w nocy . Co do wyboru mleka to zdecydowalismy sie na Nan bo w szpitalu byl dokarmiany troszke,zanim pojawilo sie u mnie mleko na calego .I polozne polecily rowniez bo zblizone jest do mleka matki pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Hej dziewczyny
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim Mamy się dobrze z małym
U mnie było to samo, nie mam pokarmu żeby karmić piersią synka
W szpitalu kazali mi karmić piersią bo pokarm się nagromadzi w piersiach tak jakby do nich nie docierało,że nie mam nic. Na noc był co 2 godziny zabierany odemnie na karmienie butelką.Nie mogłam się doczekać kiedy wyjde do domu i bede go karmić butelką bo mały był ciągle niedokarmiony.Teraz co 3 godziny pochłania 90 ml mleka NAN 1 i widac,że wkońcu dochodzi do siebie! Ale za to pojawiły się problemy z kupką bo ostatnią kupke zrobił w środe i do dziś nic W aptece mi powiedzieli,że to normalne bo dziecko jest sztucznie dokarmiane ale mnie to martwi

Roxanka to co poleciła Ci położna to to jest dla maluszka to to jest na kupki?
Dostane to w aptece? Jak się to podaje?Mogłabyś podać dokładną nazwe?Dzięki wielkie za wszelkie info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Ja tez sie strasznie denerwowalam przed wizyta poloznej, ale okazalo sie ze nie ma co sie stresowac
Porozmawialismy, dostalismy ulotki, zwazylismy malego i ok maly dostal ksiazeczke

zawsze jak jakisproblem to zachodze do tej pani i mi pomaga
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
A dodam jeszcze, że u nas zaczął się okres kolek!!! TRAGEDIA ...żal patrzeć jak dziecko się męczy!! i dla nas to też ciężki okres...trzeba to przeżyć jakoś ;//

a jeszcze u nas nic nie pomaga ;/ espumisan trochę łagodzi, ale z rana jak go łapie i wieczorem to nawet to nic nie daje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok