Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Każde mleko podaje się tak samo. Czyli na 30ml jedna miarka Więc na 90ml wychodzą 3 miarki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dzięki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Hej

Czy któraś z Was chciałaby kupić ciuszki dla chłopca rozmiar 56/62/68

oraz laktator elektryczny firmy Avent uzywany 2 dni?

Więcej informacji podaje na priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
hej wszystkie mamuśki i przyszłe mamuśki!!
Ja jestem właśnie tą przyszłą mamuśką i mam pytanko, czy może któraś z was dziewczyny miała skurcze macicy? Ja jestem w 17tc a mam właśnie takie skurcze martwi mnie to strasznie, więc poszłam do lekarza, ale lekarz mnie załamał. Postawił diagnozę bez żadnych badań, niestety nie ciekawą diagnozę. I niewiem co dalej robić czy któraś z Was miała podobną sytuację? Brałyście jakieś leki? jak tak to jakie?
Pozdrawiam wszystkich!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
aga2210 napisał:
Ja jestem właśnie tą przyszłą mamuśką i mam pytanko, czy może któraś z was dziewczyny miała skurcze macicy? Ja jestem w 17tc a mam właśnie takie skurcze martwi mnie to strasznie, więc poszłam do lekarza, ale lekarz mnie załamał. Postawił diagnozę bez żadnych badań, niestety nie ciekawą diagnozę. I niewiem co dalej robić czy któraś z Was miała podobną sytuację? Brałyście jakieś leki? jak tak to jakie?
Pozdrawiam wszystkich!!

a co lekarz Ci powiedział...czesto jest tak, ze skurcze sie zaczynaja za szybko jak na porod...moja znajoma miala takie w 20 tyg i lezala w szpitalu... dawali jej cos przez jakis czas i bylo ok, druga miala w 6 miesiacu i ta sama sytuacja byla....tylko ze to bylo w Polsce ja nie wiem jak jest tutaj....
ale co ten Twoj lekarz konkretnie powiedzial nie zlecil jakis badan??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
lekarz mi powiedział,że prawdopodobnie poronie, ale staram sie tej mysli nie przyjmowac do swiadomości. teraz coraz bardziej myślę o wyjezdzie do Pl i sprawdzeniu co sie dzieje pózniej po zbadaniu moczu powiedział, ze to niby infekcja dróg moczowych, która przeniosła sie na nerki.
Niewiem juz czy wierzyc tym lekarzom, bo słyszałam rózne opinie na temat opieki lekarskiej tutaj mam nadzieję, ze i wy podzielicie się swoimi opiniami!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Aga2210 ja na Twoim miejscu jeszcze dziś wybrałambym się do kvinnekliniken i powiedziała jaka jest moja sytuacja,co się dzieje i że chce się zobaczyć z lekarzem ginekologiem.Napewno nie odmówią Ci pomocy a przynajmniej będziesz wiedzieć co się dzieje i nie będziesz się denerwować bo stres w Twojej sytuacji też ci nie sprzyja a wiadomo dzidzia jest najważniejsza.Lekarz ogólny guzik wie a co specjalista to specjalista
Mam nadzieje,że bedzie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
aga2210 napisał:
Pozdrawiam wszystkich!!

Hej ja mialam skurcze w 18 tygodniu ale wtedy bylam akurat w polsce i pojechalam do szpitala i odrazu mnie zostawili i jak im powiedzialam, ze od 2 dni tak mam to nakrzyczeli ze tak dlugo zwlekalam. W szpitalu dostawalam przez 2 dni kroplowke-podobno rozkurczowa, dodatkowo no-spa 3xdziennie i luteine 2x dziennie po 1 tabletce. Dodam, ze ja od poczatku ciazy do 16 tyg bralam duphaston (to samo co luteina czyli progesteron) a w 18 przy skurczach dostalam ta luteine i bralam do 35 tyg. Pozniej trafilam do innego szpitala gdzie zrobili mi wiecej badan ale ogolnie to najwazniejsze bylo sprawdzenie tetna dzidzi i zrobienie usg czy wszystko dobrze. Wiem jakie jest to stresujace. Moim zdaniem jedz najpierw do szpitala i nie zwlekaj a jesli nic ci nie pomoze to moze do polski???? ja mam jeszcze no-spe to jesli bys chciala moge ci oddac o ile nie masz zadnych przeciwskazan ale wiesz lepiej jak lekarz zaleci, moj gin w polsce powiedzial ze gdyby no-spa byla szkodliwa to by jej nie podawali... wiec dzialaj szybko!!! wiem co czujesz i jakie masz obawy!! mi tez lekarze mowili, ze szybciej urodze i moge poronic ale jakos wszystko dobrze sie skonczylo, ciaze donosilam i urodzilam zdrowego syna ale do konca ciazy zylam w lekkim stresie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
jak mozesz nie dotykaj brzuszka, nie kremuj niczym i nie glaszcz bo to tez powoduje skurcze macicy!! no i odloz figlowanie z facetem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
wielkie dzięki dziewczyny za podpowiedzi no-spe już załatwiłam, ale biore tylko jeżeli mocno boli. Co do kvinneklinikken to mam usg w piątek i myślę już poczekać do tego piątku, chyba że coś się zmieni(mam na myśli, jeśli bedzie gorzej,oby nie) to pojade wcześniej. Staram się nie dotykać brzuszka, ale wiecie jak to jest im bardziej się stresuję tym bardziej dotykam moją kruszynkę. Postaram się tego oduczyć... a narazie staram się jak najwięcej wypoczywać i nie forsować się mam nadzięję, że maleństwo urodzi się śliczne i zdrowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok