Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nowe opony na tył! - Norwegia

Czytali temat:
Marek Budzelewski (3169 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wymieniłem już sobie opony na zimówki
a, że chciałem i wyważyć to zrobiłem to w polskim zakładzie, co by było tani
polskie fachufce na siłę chcieli mi założyć lepsiejsze opony na przednią oś
nie dałem się na szczęście
wy się też nie dajcie i nie słuchajcie podpowiedzi matołectwa polskiego

producenci opon i samochodów zalecają montowanie nowych lub mniej zużytych opon zawsze na tylnej osi - niezależnie od tego, czy samochód posiada napęd na przednie
www.oponeo.pl/artykul/nowe-opony-na-tyl

Jeśli do dyspozycji mamy opony używane, na tylną oś powinniśmy założyć te mniej zużyte, bez względu na to, czy napęd w naszym aucie jest na przód czy tył. Gwarantuje to lepszą przyczepność oraz stabilność na zakrętach i na mokrej nawierzchni. Podobnie, gdy kupiliśmy dwie nowe opony - zakładamy je na tył.
moto.wp.pl/kat,23681,page,2,title,Zimowk...34590,wiadomosc.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Należy też zawsze pamiętać, aby nie montować tylko 2 nowych opon.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
A mnie dzisaj spotkalo to "szczescie", ze musialm wymienic wszyskie opny na nowe. Wszysko pieknie i ladnie jak sie jechalo samochodem 60 km/h, za to na autostradzie przy 100 km/h samochod tak drgal, ze po skonczonej jezdzie jeszcze godzine mna trzeslo. Poszlam do zakladu, panowie spojzeli na te kola i tylko pokiwali glowami. No i moja planowana wycieczka do kjøpesenter poszla z dymem, bo co to za radocha latac po sklepach bez forsy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cóż opony i hamulce to najważniejsze części w samochodzie
ja mogłem nie otwierać tego wątku tylko dopisać się do np.:
z dziejów głupoty polskiej, ewentualnie
jak poznać Polacka
no jak?
no że 100 na 100 mają założone lepsze opony na oś przednią
a dlaczego tak mają?
no bo Bolek im powiedział, że tak ma być!
a dlaczego ten naród biedny?
bo głupi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:a dlaczego tak mają?
no bo Bolek im powiedział, że tak ma być!i

Wiesz ... to wszystko zależy od profesjonalizmu warsztatu w Polandi ...w którym akurat wymieniamy Opony...
---
Jeżeli warsztat jest mały i przędzie cienko , to i takich też ma doradców ...
---
Natomiast jak zakład jest duży i z atestami ...np...."Braciki"..., to żaden monter opon , nie doradzi źle , lub niezgodnie z ogólnie przyjętą praktyką w danej dziedzinie ...
---
Na oponach nie ma co oszczędzać , przecież to NASZE bezpieczeństwo ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
Jasta
mały człowieczku, czemu wszystko odnosisz do "polactwa" i każdorazowo uogólniasz do całego Narodu?!

skoro nie czujesz się Polakiem to najlepiej pisz po angielsku albo norwesku albo nie pisz w ogóle bo jakim Ty jesteś Polakiem skoro kraj swój określasz źródłem wszystkiego złego i głupiego.. idąc tym tropem sam jako Polak powinieneś być zły i głupi jak cały Naród. takie mały błędy logiczne w Twoim rozumowaniu ale pewnie nie umiesz się do tego odnieść bo nigdy tematu nie zgłębiałeś.

nie prościej byłoby napisać "w pewnym zakładzie próbowali mi źle doradzić i zaciekawiony sprawdziłem na stronie producenta i okazało się, że mam rację. uważajcie na niewykwalifikowanych pracowników serwisów, niezależnie od kraju, bo kwestia dotyczy Naszego zdrowia i życia."

tak jak kiedyś Ci pisałem, powtórzę:

"cynizm to najniższa forma inteligencji"

nie będę dalej wchodził w dyskusje i kłótnie, a Ty pewnie mój post odbierzesz tylko jako atak nawet tego nie przemyślisz, ale musiałem to napisać bo mam dosyć takiej retoryki z Twojej strony. jeśli jesteś w stanie, przemyśl to na zimno i proszę zmień ton swoich wypowiedzi.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak już kiedyś poprawi ci się IQ, wzrośnie karma, lub zrobisz kilka kroków w górę, to zaczniesz coś czynić, aby ten naród sprowadzić z drogi głupoty
żeby już dłużej miliony nie uciekały z tej krainy sprzątać kibli, podcierać i budować gdzie indziej, jak jakie mexiki, mimo posiadania w u siebie dobrych ziem, pogody, bogactw naturalnych
ale i tak nie pojmiesz, boś rasowy pyszny głupiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
cezary25cezary napisał:"cynizm to najniższa forma inteligencji"
...ŻAŁOSNY...EDUKATOR...
...cholera jasna , znalazł się... i pyszczy ... zmieniając wypowiedzi... , innych znanych Myślicieli , Wieków zaprzeszłych ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
the lowest form of humour but the highest form of wit
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
po pierwsze, sam jesteś jak taki Meksyk bo po świecie tułasz się za dolarem, koroną a kto wie czy po drodze nie ganiałeś za marką czy funtem... nie mam racji?

a czy Ty czynisz coś żeby sprowadzić Nasz kraj z drogi głupoty? w jaki sposób? nazywając go głupim? piękna logika. hehe sam sobie zaprzeczasz, ale nie to jest najważniejsze.

skoro kraj ten ma tak wiele plusów to powiedz mi dlaczego sam na niego psioczysz? psioczysz na kraj a on jest piękny, psioczysz na Naród a jest wspaniały.. powinieneś piętnować przykłady ale nie obwiniać wszystko i wszystkich o te problemy. bo sam jesteś tak samo odpowiedzialny jak każdy z Nas. tylko zamiast poczuć się współodpowiedzialny to stawiasz się z boku i udajesz że Ciebie to nie dotyczy.

pamiętaj, problemy w kraju to też i Nasze problemy. bo pomimo że My jesteśmy fizycznie tu w Norwegii to tam zostały Nasze rodziny, przyjaciele a i pewnie My tam wrócimy.

tym razem na koniec mądrość ludowa: nie sra się we własne gniazdo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok