Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Budzelewski (3173 niezalogowanych)
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
Gabriel
jeżeli chcesz mnie zawstydzić Kolego to sam najpierw zadbaj o błędy w swoich wypowiedziach.

"innych znanych Myślicieli".. czyli po przeczytaniu mojego posta uznałeś, że jestem znanym Myślicielem?.. dziękuje za to wyróżnienie.

a zupełnie poważnie, uderz w stół a nożyce się odezwą. jeżeli czujesz, że moje wypowiedzi traktują również o Tobie to może powinieneś to spokojnie przemyśleć i zrobić sobie rachunek sumienia.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...gwoli

scislosci.jasta nie ma 'swojego gniazda'

to taki jaskolczy podrzutek

chwali to co ma (w danej chwili) bo co ma niby zrobic

skoro nigdzie go juz nie chca...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
the lowest form of humour but the highest form of wit

widzę że byłeś też na Wyspach

albo znasz się dobrze z wujkiem Google.

to jeszcze teraz przeanalizuj słowo "parafraza" i na dzisiaj koniec lekcji, odmaszerować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cezary25cezary napisał:
psioczysz na kraj a on jest piękny, psioczysz na Naród a jest wspaniały..
nie dogadamy się
całkiem inaczej patrzymy na te same elementy rzeczywistości
a prawda to zgodność myśli z rzeczywistością
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
"mimo posiadania w u siebie dobrych ziem, pogody, bogactw naturalnych"
tak mówisz o Polsce. a jednocześnie mówisz, że to źródło głupoty i zła.

sam uważasz się za mądrego, życiowo zaradnego a mówisz że Polacy to debile.

rozumiesz? zaprzeczasz sam sobie. ja nie jestem głupio zapatrzony w Polskę i Polaków i stronię od górnolotnych określeń. to było jakby uwypuklenie kontrastu jaki wynika z Twoich wypowiedzi.

bo albo Polacy są głupi (czyli Ty jesteś tak samo głupi jak reszta) albo niektórzy Polacy są głupi (a wtedy powinieneś oprzeć opinie na konkretnym przykładzie: serwisant wulkanizacji w której ostatnio byłem).

wtedy Ty byś powiedział co chciałeś, okazał oburzenie w określonym kierunku i przy okazji uświadomił tych którzy nie wiedzieli o tym jak wygląda kwestia opon. bez niepotrzebnego rozlewania żółci i ubliżania WSZYSTKIM.

co do dogadania się to myślę, że mógłbyś sporo mądrego powiedzieć, gdybyś tylko przestał stawiać się na pozycji Nieomylnego wśród przygłupich a jako Doświadczonego wśród młodszych. rozumiesz? w końcu Ty też pewnie kiedyś zakładałeś lepsze opony na oś z napędem. tak jest i w innych kwestiach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cezary25cezary napisał:
"mimo posiadania w u siebie dobrych ziem, pogody, bogactw naturalnych"
tak mówisz o Polsce. a jednocześnie mówisz, że to źródło głupoty i zła.

nie
ja mówię, że głupota to źródło zła i biedy w Polsce

zacznij rozumieć pisany tekst
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
cezary cezar
(cezary25cezary)
Nowicjusz
heheh no tak. problemem są wszyscy Ci którzy nie umieją czytać Twoich tekstów i wypowiedzi..

a może problemem jest sposób ich pisania? to, że nie znasz podstaw logiki (nauki) i nie używasz poprawnie interpunkcji wypacza Twoje posty. nie wiem czy wiesz, ale to Ty jesteś za to odpowiedzialny a nie odbiorca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
cezary25cezary napisał:
heheh no tak. problemem są wszyscy Ci którzy nie umieją czytać Twoich tekstów i wypowiedzi..

Myślę, że problemem jest to, czy ktoś bierze do siebie epitety, czy nie.
Przyznam, że ja jako niewątpliwy przedstawiciel narodu polskiego nigdy nie byłem zbulwersowany tymi jastowymi określeniami.
Jak na mój gust Cezary, bierzesz to zbyt dosłownie /niby wszystko słuszne i logiczne co powiedzałeś, ale wciąż nie dotyka to sedna/.

Dobra, wpadne se teraz w ramiona mojej polskiej towarzyszki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
cezary25cezary napisał:...jeżeli chcesz mnie zawstydzić Kolego to sam najpierw zadbaj o błędy w swoich wypowiedziach.
... to może powinieneś to spokojnie przemyśleć i zrobić sobie rachunek sumienia.

Nic nie chcę ... nie mam takiej wewnętrznej potrzeby ...
---
Piszę jak Mi Pasuje ... NIGDY nie puszyłem się swoją Poprawnością Języka Polskiego .
A wręcz odwrotnie ... zaznaczałem , że gdyby nie edytor tekstu , to cała Moja pisanina była by do DUPY...
---
Nigdy , do wyjazdu za granicę , nie była mi potrzebna , poprawna polszczyzna ...
---
Ja z wykształcenia , jestem budowlańcem i pracuję w budownictwie ...
---
I nigdy nie miałem poczucia niższości z tytułu Mojej Pracy ...
---
...LUBIĘ TO CO ROBIĘ ...
---
NIE JESTEM WYKSZTAŁCIUCHEM ... po studiach , z tytułem Magister Inżynier, na zagranicznym "zmywaku " lub przykuty do taczki jako pomocnik z tytułem... mgr inż.
---
---
Również nie mam potrzeby robienia wewnętrznego rozliczenia ...
Z Polski nie wyjechałem za chlebem , bo bułki miałem już w Polsce ...
Przyjechałem TUTAJ w delegację , a że klimat pracy ...spodobał się Mi niemożebnie , to i zostałem na trochę dłużej ...
---
A teraz jest Mi trudno... wracać do tego... SYFU...
---
TAK ...tak ...
-do syfu... w sensie organizacji pracy ...
-do syfu ... w sensie szacunku do Mojej Osobistej pracy...
-do syfu ... w sensie ...ogólnego sensu i bezsensu ...
---
Ot ...zobaczyłem inny styl pracy i podejścia do człowieka... dlatego trudno jest Mi to teraz ot tak zostawić ...
---
Co nie znaczy , że nie wrócę na stare Śmieci ...
Mam gdzie wrócić ...
Właśnie 14 listopada , jadę sobie na trzy tygodnie , zobaczyć co i jak w tym kraju się dzieje ... a przy okazji ...powinienem w końcu zakończyć pozytywnie, egzamin na Kat-C-
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cezary25cezary napisał:

a może problemem jest sposób ich pisania? to, że nie znasz podstaw logiki (nauki) i nie używasz poprawnie interpunkcji wypacza Twoje posty

no faktycznie
retoryki dali radę Cię nauczyć
logiki nie opanujesz nigdy

nie odwracaj kota ogonem
ewentualnie nie krzycz- łap złodzieja, trzymając cudzy portfel w kieszeni
fachurra od logiki się odnalazł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok