Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Budzelewski (3170 niezalogowanych)
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Nie no Jasta ale dziadujesz. nie stac cie na 4 nowe opony?? 2 tylko a 2 nowe za rok beda??? toz to porazka wielka. kto jak kto ale ty powienienes nawet zapasowe miec nowka.......

a ty Marianek to na wakacjach jestes, odpoczywaj i zonka sie zajmuj a nie na forum sie udzielasz... oj chyba tesknisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
wy się też nie dajcie i nie słuchajcie podpowiedzi matołectwa polskiego

po za tym z tego co widac po artykulach zalaczonych przez ciebie to te tez sa napisane przez matołectwo polskie wiec zaprzeczasz sam sobie, jak matolectwo to zalacz artykuly w jezyku ludzi ktorzy sa bardziej inteligentny niz narod polski.

po za tym, w razie spowodowania przec ciebie powaznego wypadku, wyjdzie ze masz nieodpowiednie opony lub tez nieodpowiednio zamontowane to bedziesz mogl zalaczyc tyle artykulow ile ci sie podoba a i tak gowno ci to pomoze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Fiord na Prezydenta!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
"bo z oponami nigdy nie wiesz oj nie wiesz ze
czy moze jest,moze jest juz zle"

ja jestem zdania jaki teren takie opony. z calym szacunkiem na huj mi lepsze opony z tylu skoro nie moge podjechac pod gore?(napedzana os przednia) a jak chce z niej zjechac?co wtedy?Przeciez tyl to tylko 30% sily hamowania,brak docisku,bo wiadomo w wiekszosci silniki mamy z przodu. Nie starajmy sie byc madrzejszymi od encyklopedii. zapewne w wiekszosci opowiadaja sie odpady z LONDYNU,bo jacy oni nie sa. A ja polaczek robie swoje a te brytyjskie kurwy niech czekaja bo z norwegii ich tez wyjebia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bergenmarekk napisał:
"bo z oponami nigdy nie wiesz oj nie wiesz ze
czy moze jest,moze jest juz zle"

ja jestem zdania jaki teren takie opony. z calym szacunkiem na huj mi lepsze opony z tylu skoro nie moge podjechac pod gore?(napedzana os przednia) a jak chce z niej zjechac?co wtedy?Przeciez tyl to tylko 30% sily hamowania,brak docisku,bo wiadomo w wiekszosci silniki mamy z przodu. Nie starajmy sie byc madrzejszymi od encyklopedii. zapewne w wiekszosci opowiadaja sie odpady z LONDYNU,bo jacy oni nie sa. A ja polaczek robie swoje a te brytyjskie kurwy niech czekaja bo z norwegii ich tez wyjebia!

słuchaj no surowcu wtórny z Polski
na początku wątku jest, że za tym aby lepsze opony, a już tym bardziej nowe zakładać zawsze na tylną oś opowiadają się przedstawiciele firm ubezpieczeniowych i największy sprzedawca opon w Polsce, powołując się na zalecenia producentów opon i swoje badania
po drugie surowcu, to samochód musi być równo sprawny z przodu i z tyłu, aby nie wpaść w poślizg
skoro przód jest bardziej dociążony to i tak dociśnie lepiej gorsze opony niż tył
tył jest bardziej wrażliwy na zarzucanie i musi być lepszy
także może surowcu wypowiadaj się na temat dodatków do bigosu, aromatów ciepłej wódki i pianki na żółci bydlęcej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Nie trzeba być specjalistą by wiedzieć że tylna oś obpowiada za bezpieczeństwo tylko na zakrętach, jak i przy gwałtownych manewrach. z przednią osia jest tak jak bergenmarekk mapisał. inaczej jest gdy napęd jest na tylnią oś. Więc najlepiej trzeba kupić cały komplet nowych opon i to lepszej firmy. Warto wydać troche więcej, co daje wieksze bezpieczeństwo, a o to chyba każdemu chodzi. To jest tak jak z reflaksami kosztuje kilkadziesiąt koron a może uratować życie. Ale polaczkowi szkoda pare koronek, albo przypał nosić odblask. Ja zmieniam opony co dwa sezony..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
zawsze mozna wrzucic kolce to na dluzej stykna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
NOREK napisał:
Nie trzeba być specjalistą by wiedzieć że tylna oś obpowiada za bezpieczeństwo tylko na zakrętach, jak i przy gwałtownych manewrach
gwałtowne manewry czekają nas na wodzie, lodzie, śniegu i wychodzeniu z poślizgu
czyli
zawsze trzeba mieć lepsze opony z tyłu
i nie mendrkować już więcej
zapomnieć co Bolek tam kiedyś powiedział
już w Europie jesteta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
w poslizgu kontrolowanym tylne kola nie maja stalego kontaktu z podlozem,kola przednie dzieki wiekszej przyczepnosci przy odpowiednim sterowaniu stabilizuja tor jazdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:...może surowcu wypowiadaj się na temat dodatków do bigosu, aromatów ciepłej wódki i pianki na żółci bydlęcej
NIE MOGĘ...!
---
TY JESTEŚ ...CAŁKOWICIE... PRZECHUJ ... NIE DO PODROBIENIA...
---
... I...TAK TRZYMAJ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok