Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej Poniecki (1064 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tropik napisał:
Emalia napisał:
Ale ja własnie chciałam się uczyc od stycznia do maja, ja chce po prostu zdac, matma mi nie jest do niczego potrzebna, musze sie jej nauczyc tylko aby miec mature, ale ja jej nie lubie i nie umiem, w szkole nic sie nie nauczylam po prostu ciezko mi ja zrozumiec, sama nie dam rady uczyc sie z moich zeszytow juz tak kiedys probowalam i nic z tego nie wyszlo. Musi ktos siasc ze mna i mi wbic to do głowy.

Co jak co ale matematyki nieda sie nauczyc , matematyke trzeba zrozumiec i dlatego Ci nie szla do glowy bo jej nie lubilas albo odwrotnie.
pozdrawiam

dokladnie, zgadzam sie z Toba Tropik, zrozumiec a nie " 3 razy z" : zakuc, zapamietac i zapomniec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(bartek554)
Wiking
Ja znam ja znam !!
Ale tylko podstawy...Jesli dodasz mnie do siebie,odejmiemy nasze ubraniai podzielisz ze mna lozko...Wtedy zaczniemy sie mnozyc To taki zarcik,wyzsza matematyka nie jest moja mocna strona niestety .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Matematyka jestnauka, w ktorej wszystko jest juz ustalone. Nie zmiania sie tak jak fizyka czy historia. Mimo iz lubie matematyke stwierdze, ze mozna sie jej nauczyc, wrecz wykuc na pamamiec poniewaz to nie fizyka, ktora trzeba zrozumiec. Matematyka opiera sie na wzorach, ktore trzeba przyswoic, zapamietac kolejnosci wykonywania dzialan itd. Do siodmej klasy podstawowki mialem same dwuje. Ale matka zaczela mnie w leb walic i zalozyla szlaban na pilke... Wykulem wzory, opanowalem formulki i nagle pojalem co i jak. Matematyka jest stala, niezmienna, naprawde latwa. Mysle, ze sobie poradzisz z ta matura jesli tylko zechcesz. Chcesz korepetycji? Pisz do mnie smialo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(ja_ona)
Początkujący
Emalia napisał:
Ojejku.......... a nie wraca pani nauczycielka już?? Teraz jak bym się uczyła do grudnia to potem do maja już bym zapomniala napewno

Nie, nie wracam juz do NO .
Ale moja rada- zacznij wcześniej sie uczyć, nie da się nauczyc w tak krótkim czasie, tym bardziej że miałas zawsze problemy z matematyką. Wykujesz tylko niektóre rzeczy na pamięć, ale bedziesz miała problemy z zastosowaniem ich w zadaniach, musisz troszeczke poćwiczyć, a nie będzie źle. Matematyka nie jest taka straszna- wszystko zależy od osoby, która ja wykłada i sposobu jak to robi , jest zjadliwa ...może nie smaczna, ale przetrawisz .

Gdybys miała jakieś problemy-pisz . Podpowiem co i jak. Pozdrawiam !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Emalia)
Wiking
No chcialabym ale to by było duzo pracy, mi trzeba wszytsko od a do z wytlumaczyc a nie wiem czy dasz rade skoro miales tak dawno mamtematyke.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Emalia)
Wiking
Może i pani profesor ma racje moze siąde i poczytam jakies formułki wzory itp....... zobacze teraz sie zastanawiam skoro nikogo nie znajde w Norwegii wracam do Polski i tam sie uczę, bede już 3 raz podchodziła do zdania matmy..... dziękuję za rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
zartujesz? czy ty tak powaznie... zauwaz, ze ty napisano z malej litery. - sarkazm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Nie jestem nauczycielem matematyki, ale mysle, ze bylbym w stanie Ci pomoc. Przede wszystkim, to Ty jednak musisz nauczyc sie rozwiazywac zadania i przyswajac wiedze. Ja moge Ci tylko pomoc, a jak uznasz, ze moja pomoc nie jest wystarczajaca, to po prostu podziekujesz. Ale w przeciwienstwie do korepetytora nigdy nie mialem dwoj z matmy, matematyka nie jest sterta wzorow, ktore trzeba wykuc na pamiec, tylko przede wszystkim je zrozumiec, a jak ktos usiluje CI powiedziec, ze w matematyce nic sie nie zmienia i ze ta nauka sie nie rozwija, to dla swojego dobra TRZYMAJ SIE OD NIEGO Z DALEKA!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Emalia)
Wiking
dziękuje za chęci pomocy ale podjełam decyzje ze w grudniu jadę do Polski i do Norwegii juz nie wracam, ale jak coś sie zmieni to się do Ciebie odezwę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok