Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

!Edmund Gliniecki! uważajcie bo to kłamca. - Norwegia

Czytali temat:
(1886 niezalogowanych)
16 Postów
Wiking
Witam, ostatnio miałem problemy z pracą więc musiałem coś zdobyć na przysłowiowego czarnucha, Trafiłem na firmę Edmund Byggefirma. Powiem tak, gość nie zna się na niczym, nie zna ani Angielskiego, ani norweskiego, wszystko czyta z internetu i płaci marny grosz za odwaloną za niego robotę. Po przepracowaniu u niego 2 tygodni wypłacił mi tylko 5 tysiecy koron bo... odjął za to że uzywałem jego maszyn, za to że jadłem (choć powinna być przerwa chociaż 15 min) za paliwo z auta którym przywoził materiały i wiele innych. Po kilku minutach szarpania się z nim na parkingu pokazał mi niby moje godziny które miał zapisane w notesiku, nie zgadzał się ani jeden dzień. Więc jesli ktoś miałby zamiar u niego pracować niech się zastanowi kilka razy bo jego praca na pewno nie bedzie doceniona i poprawnie opłacona. Więc jeśli ktoś kiedyś by miał trudną sytuację z pracą, niech uważa na tego gościa bo pogorszy nam jeszcze sytuację i nerwy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
konstantykwas napisał:
Witam, ostatnio miałem problemy z pracą więc musiałem coś zdobyć na przysłowiowego czarnucha, Trafiłem na firmę Edmund Byggefirma. Powiem tak, gość nie zna się na niczym, nie zna ani Angielskiego, ani norweskiego, wszystko czyta z internetu i płaci marny grosz za odwaloną za niego robotę. Po przepracowaniu u niego 2 tygodni wypłacił mi tylko 5 tysiecy koron bo... odjął za to że uzywałem jego maszyn, za to że jadłem (choć powinna być przerwa chociaż 15 min) za paliwo z auta którym przywoził materiały i wiele innych. Po kilku minutach szarpania się z nim na parkingu pokazał mi niby moje godziny które miał zapisane w notesiku, nie zgadzał się ani jeden dzień. Więc jesli ktoś miałby zamiar u niego pracować niech się zastanowi kilka razy bo jego praca na pewno nie bedzie doceniona i poprawnie opłacona. Więc jeśli ktoś kiedyś by miał trudną sytuację z pracą, niech uważa na tego gościa bo pogorszy nam jeszcze sytuację i nerwy.

Mozesz podac jakies przyslowia o czarnuchach?
Co do fragmentu zaznaczonego na czerwono - jakim idiota trzeba byc, aby pracowac na czarno. Od kiedy praca nielegalna jest doceniana i poprawnie oplacana?
To ty sam pogarszasz sytuacje. Facet, o ktorym piszesz, ze nie zna sie na niczym, nie zna jezykow, wyjebal cie bez mydla, wiec powiedz mi kto jest glupszy, on czy ty???
Jak sie ma problemy z praca, to sie szuka innej, lub idzie na zasilek i szuka innej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
konstantykwas napisał:
Z PRACĄ NA CZARNO ZAWSZE TAK BYWA ...!!! .
---

Niemniej PAMIĘTAJ o jednym ... W NORGE ... WSZYSTKIE PRZERWY STANDARDOWE NIE SĄ PŁATNE ... !!! .
---
Jesteś w pracy 8 godzin ... a masz płacone za 7,5 godzin ...! .
---
Jeżeli natomiast masz faktycznie podstawy i dokumenty , że robiłeś u Niego NIELEGALNIE to zgłoś to do Inspekcji Pracy i tyle , Facet dostanie porządnego Kopa . !!! .
Ach i Och ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
konstantykwas napisał:

po jaka cholere sie tu zalisz...tu było juz opisane multum takich przypadków i co robic w takich sytuacjach...i na pewno nikt cie nie pogłaszcze ze takis bidny,oszukany tylko najwyzej dostaniesz kopa na rozruch...zapierniczaj do odpowiednich urzedów i pokaż,ze masz jaja,niech byle menda nie wyciera sobie toba geby..jak mu sie dobiora do dupska to przestanie kręcic i oszukiwac...bo niestety pomimo twoich ostrzezen zawsze znajdzie sie jakis zenek lub zdzich co poleza i beda tyrac za poł darmo.....gdzie kontrakt a na nim stawka,godziny pracy i ogólne warunki...praktyki rodem z Polski z czasu kryzysu...ale wtedy mozna było to usprawiedliwic no a teraz to nie wiem..bo i smiech w takim przypadku jest gorzki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
B.K. napisał:

po jaka cholere sie tu zalisz...tu było juz opisane multum takich przypadków i co robic w takich sytuacjach...i na pewno nikt cie nie pogłaszcze ze takis bidny,oszukany tylko najwyzej dostaniesz kopa na rozruch...zapierniczaj do odpowiednich urzedów i pokaż,ze masz jaja,niech byle menda nie wyciera sobie toba geby..jak mu sie dobiora do dupska to przestanie kręcic i oszukiwac...bo niestety pomimo twoich ostrzezen zawsze znajdzie sie jakis zenek lub zdzich co poleza i beda tyrac za poł darmo.....gdzie kontrakt a na nim stawka,godziny pracy i ogólne warunki...praktyki rodem z Polski z czasu kryzysu...ale wtedy mozna było to usprawiedliwic no a teraz to nie wiem..bo i smiech w takim przypadku jest gorzki...[/quote]

tylko gdzie ma isc i po jakiemu gadac ?

typowy kołtun, który tyrał za 5 tys na 2 tygodnie.....
ale przywykł juz, bo wczesniej robił za 7-8tys, wiec nie było tak zle....
Nie wierzysz ? zapytaj go, gdzie i za ile pracował ?
przynajmniej 30-40% kołtunów przybyłych tu z UK i Holandii psuje rynek i opinie!
Powtarzam sie, ale nic innego tu nie pasuje > kołtuny do domu!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Edmund qrwa...

...firma sie nazywa edmund i zatrudnia przysłowiowych czarnuchów kurwa jego mać...

edmund jestes zajebysty, gdzie ty ich znalazl?

5tysnok na 2 tyg. to i tak lepiej jak w polandii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
ale Kwas wypierdalaj do ispekcji pracy
albo gacie w zeby i wracaj do Polski
jebiesz rynek pracy
to i rynek cie wyjebal

a potem taki norek chce zeby robic u niego za marne stawki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Andrzej Blonski
(paulapapla)
Wiking
Jesli sa klopoty z praca to idzie sie do NAV po zasilek albo sie wraca do Polski a nie robi sie z siebie czarnucha i popychle za marne koronki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wiking
do inspekcji został zgłoszony po tym jak mnie ujebał jak również i do SKATTE , A komentarze typu (pracowanie na czarno tak się kończy) uwazam za niestosowne, bo z mojej strony był motyw taki a nie inny, po prostu brakowało mi pieniedzy i chciałem dorobić, Ale nie o tym tu mowa, po prostu ostrzeżenie dla innych którzy mieli by przykrą sytuację i pchali się w coś na czarno. Gość starcił na moich kilku tysięcy, kilkanaście tysiecy swoich pieniedzy.

I ja się nie zale, po prostu ostrzegam przed podjeciem złej decyzji. Którą podjąłem ja, Bo w akcie desperacji robi się prawie wszystko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wiking
Do taki ktoś

Kołtunie jesli jesteś zjebanym ryjem to twoja sprawa, ja znam norweski i angielski i pracuję na poczcie, potrzebowałem więcej pieniędzy kołtunie i dlatego zrobiłem tak a nie inaczej, po następne kołtunie sam spie rdalaj do domu bo jeśli kogoś nie znasz to się nie wypowiadaj,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok