Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ewana01 (5680 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
szok barbara, normalnie zacofanie straszne, zeby odeseparowac te biene romskie dzieci od polskich... juz tak od malego wpajana jest nietolerancja i nienawisc do innych nacji... a nienawisc zawsze rodzi nienawisc, eh

a nauczyciela przykladnie ukarac: odebrac prawo do nauczania i na 2 lata za kratki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Dareknorge napisał:
barbara67 napisał:
A ja sie zastanawiam jak ta nasza dyskusja o imprezach i o spozywaniu alkoholu przez pl. i no. ma sie do tematu o marnej edukacji w No. ????

Moze my tez juz jestesmy po jednym glebszym ????

No Basia to jest edukacja o zuciu w trzezwosci.

zycie w nietrzezwosci jest swietne: masz w nosie to co mowia w wiadomosciach, masz w nosie czy szef jest z ciebie zadowolony czy nie, kosci cie nie bola a cialo jest bezwladne, nie myslisz o faszystach, nacjonalistach, no i wogle malo myslisz, guzik cie obchodzi czy masz co do garnka wrzucic, czy jadles juz obiad czy tez nie. jedyne co cie interesi to to czy masz na kolejne % kase
a tak od rzeczy przy piatku sobie napisalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Ja nie mialam czasu sledzic tematu tak dokladnie jak reszta, ale teraz doczytalam sobie zaleglosci i wnioski z tego wyciagnelam takie:
Pan Darek jest bardzo wrogo nastawiony do Norwegow i chyba nic go nie przekona,ze oni wcale nie sa az tacy straszni. Po drugie najwyrazniej jest abstynentem i jezeli widzi kogos raz pijanego na imprezie, to ta osoba jest w jego oczach alkoholikiem juz do konca zycia.

Przy okazji odpowiem jeszcze na zadane wczesniej pytanie. Bylam na bardzo wielu imprezach z Norwegami i roznie byli w roznym stanie. Ale to byly tylko imprezy. W weekendy albo wakacje, ale pozniej kazda z tych osob szla w poniedzialek do pracy, trzezwa..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
agnieszkaj81 napisał:
Ja nie mialam czasu sledzic tematu tak dokladnie jak reszta, ale teraz doczytalam sobie zaleglosci i wnioski z tego wyciagnelam takie:
Pan Darek jest bardzo wrogo nastawiony do Norwegow i chyba nic go nie przekona,ze oni wcale nie sa az tacy straszni. Po drugie najwyrazniej jest abstynentem i jezeli widzi kogos raz pijanego na imprezie, to ta osoba jest w jego oczach alkoholikiem juz do konca zycia.

Przy okazji odpowiem jeszcze na zadane wczesniej pytanie. Bylam na bardzo wielu imprezach z Norwegami i roznie byli w roznym stanie. Ale to byly tylko imprezy. W weekendy albo wakacje, ale pozniej kazda z tych osob szla w poniedzialek do pracy, trzezwa..

Agnieszka81 po pierwsze nie jestem abstynentem ale pije tylko bardzo dobre trunki. Nie truje sie byl gownem. Co do norwegow to nie jestem wrogo nastawiony bo mam wielu znajomych pochodzenia norweskiego i cenie sobie te znajomosci. Co do spozycia przez nich alkoholu to pracujac z nimi widzialem nie raz jak wygladali po weekendzie. Pozatym wymieniali sie nie raz recepturami jak robia bimber w domu i wiem ze wielu go robi(pilem raz bardzo dobry ale ten byl z polnocy)A pisze tak bo nie lubie jak ludzie po wyjezdzie pisza jacy to wielcy alkoholicy sa polacy. Moze niech zaczna od siebie ocene innych rodakow. No chyba ze maja takie wzory z okresu swojej mlodosci i miejsca zamieszkania. U mnie w domu mowiono ze alkohol jest dla wszystkich co maja rozum i wiedza po co on tam jest.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Przeciez to prawda. Jakos dziwnym trafem jest wiecej osob,ktore maja problem z alkoholem niz w innych panstwach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
agnieszkaj81 napisał:
Przeciez to prawda. Jakos dziwnym trafem jest wiecej osob,ktore maja problem z alkoholem niz w innych panstwach.

Hehe.. moze po prostu dla nas alkohol to nie problem.. .. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Dareknorge napisał:
agnieszkaj81 napisał:

Agnieszka81 po pierwsze nie jestem abstynentem ale pije tylko bardzo dobre trunki. Nie truje sie byl gownem. Co do norwegow to nie jestem wrogo nastawiony bo mam wielu znajomych pochodzenia norweskiego i cenie sobie te znajomosci. Co do spozycia przez nich alkoholu to pracujac z nimi widzialem nie raz jak wygladali po weekendzie. Pozatym wymieniali sie nie raz recepturami jak robia bimber w domu i wiem ze wielu go robi(pilem raz bardzo dobry ale ten byl z polnocy)A pisze tak bo nie lubie jak ludzie po wyjezdzie pisza jacy to wielcy alkoholicy sa polacy. Moze niech zaczna od siebie ocene innych rodakow. No chyba ze maja takie wzory z okresu swojej mlodosci i miejsca zamieszkania. U mnie w domu mowiono ze alkohol jest dla wszystkich co maja rozum i wiedza po co on tam jest.

Darek tak czy siak ja pochodze z polski tak? jezdze na swieta czy na wakacje do kraju. rodzice nie mieszkaja w jakiejs dziwnej podejrzanej i alkoholowej dzielnicy. sami rowniez spozywaja trunki okazjonalnie, jak i ja... wiec jak jade do domu to widze, ze deszcz, snieg czy piekna pogoda, panowie zasuwaja z reklamoweczkami z browarem czy wodzia do domku czy tez pod domek i tam to spozywaja.
Przezylam juz troche lat i wiem co jest piec i jak rzeczywistosc wyglada. moje wzory z mlodosci byly tak jak wielu innych - nauka i imprezy - oczywiscie.
niewiem dlaczego ty sadzisz ze tu takie pijanstwo i rozpusta, wez ty wlasnie zacznij od swojego podworka zanim sie wypowiadasz o innym. co polacy nie pedza wynalazkow w domu? malo wiesz chyba Panie Wszechwiedzacy
podsumowujac mi sie spozywanie norwegow podaoba baedziej niz polskie i tyle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Sadze ze nalezalo by powrucic do tematu nauki bo ten temat nie ma przyszlosci i tylko mozna ludzi gnoic. No chyba ze kto s chce byc zgnojony?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Zeby sie juz nie spierac kto wiecej pije znalazlam statystyke - troche stara ale jara :

www.nationmaster.com/graph/foo_alc_con_2...hol-consumption-2000

Przynajmniej naukowo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Dareknorge napisał:
Sadze ze nalezalo by powrucic do tematu nauki bo ten temat nie ma przyszlosci i tylko mozna ludzi gnoic. No chyba ze kto s chce byc zgnojony?
a ty co w przedszkolu jestes?
myslalam ze dyskutujemy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok