Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ewana01 (5670 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Dareknorge napisał:
To skoro nie glosowalas to nie nazekaj.
a ty nie rob bledow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Dareknorge napisał:
ania_s napisał:
Dareknorge napisał:
nie jest to za dobre ale tak jest ze latwiej jest kierowac malo inteligentnymi ludzmi. Wiec wszystcy daza do tego.

buhahahahahahahaha
ja konkretnie z tego zdania sie usmialam, bo niewiem czy masz na mysli ze polakami sie trudniej kieruje niz norwegami jako spoleczenstwem?
biorac pod uwage ze w Polsce pozwalamy zeby tak sie dzialo jak sie dzieje juz od 20 lat to jedno mi przychodzi na mysl ze Polacy sa ulomni...
Moge sie zgodzic ze latwiej sie kieruje masa ktora ma dostep do alkoholu, jest wiecznie pijana tak jak u nas w kraju, tu przynajmniej ludzie mysla bo maja ten dostep ograniczony...
i jeszcze jedno-Norwegowie nie znaja angielskiego? to ja niewiem w jakich kregach sie obracasz, bo z tych ludzi co ja spotkalam na przeroznych stanowiskach to wszyscy mowia plynnie i ladnie...tak ze na poczatku to byl szok ze sa dwujezyczni praktycznie

Ogolnie ludzimi z niskim wyksztaclceniem. Osoba bez wyksztalcenia nie zadaje pytan.

Nie wiem co masz na mysli mowiac ze w polsce dzieje sie tak od 20 lat.

Jesli chodzi o spozycie alkoholu to norwegi przewyzsza polske o wiele w spozyciu na jednego mieszkanca. Wiec jak bys mogla nie nazywaj naszych rodakow PIJAKAMI i ALKOHOLIKAMI. No chyba ze ty masz tylko takich sasiadow i znajomych i dlatego ucieklas do Norwegii. Co do dostepu do alkoholu to jesli by nie mieli problemow z alkoholem to by byl dostepny bez ograniczen. Widac maja problem tak jak Szwedzi. Poplyn raz statkiem do Dani to zobaczysz trzezwych norkow. 80% jest zalanych.

Co do angielskiego jak pobedziesz tu blizej to zaczniesz to dostrzegac i nie bedac tylko w Oslo, Przejedz sie na polnoc lub po wioskach.

Norwedzy pija,to prawda. Niektorzy nawet duzo pija, ale w piatki albo soboty. Nie tak ,jak nasi rodacy-codziennie az sie skonczy wyplata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Norwedzy pija,to prawda. Niektorzy nawet duzo pija, ale w piatki albo soboty. Nie tak ,jak nasi rodacy-codziennie az sie skonczy wyplata.[/quote]

A bylas kiedys na imprezie z norkami. Oni tez przepijaja cale wyplaty. U nas julebord to pod stolami sie pouwalali i nie wiedzieli gdzie sa. Zwlaszcza ze alkohol byl za darmo. Mogli pic bez umiaru. Ale ja tu widze ucieczke do innego watku. Tu sa poruszane sprawy wiedzy naszych przyjaciol.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Dareknorge napisał:
Norwedzy pija,to prawda. Niektorzy nawet duzo pija, ale w piatki albo soboty. Nie tak ,jak nasi rodacy-codziennie az sie skonczy wyplata.

A bylas kiedys na imprezie z norkami. Oni tez przepijaja cale wyplaty. U nas julebord to pod stolami sie pouwalali i nie wiedzieli gdzie sa. Zwlaszcza ze alkohol byl za darmo. Mogli pic bez umiaru. Ale ja tu widze ucieczke do innego watku. Tu sa poruszane sprawy wiedzy naszych przyjaciol.[/quote]

Zastanawiam sie Dareknorge w jakim srodowisku ty sie obracasz ....... alkohaol za darmoche ???? - daj mi namiary
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Basia w zeszlym roku szef zafundowal nam julebord w Fredheim taka piekna restauracja i tam bylo wszystko za darmo. Moglismy jesc i pic do oporu. W tej firmie dosc czesto sie byly imprezy fundowane przez firmy *(dostawcy) i oni placili tez za wszystko np. ONNINEN Schneider. Podczas takiej imprezy jechalismy do Drammen do restauracji i tam bralismy co chcielismy i ile chcielismy. Raz bylem przy placeniu takiego rachunku. Wyszedl ok 20000 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
No to ci No. nie sa wcale tacy zli jak ich maluja

Ja tez jade na impreze w przyszly weekend do Mo i Rana - zarcie, picie, disco i nocowanie , ale Utdanningsforbundet ( taka organizacja nauczycieli ) sponsoruje nas tylko po 1500 na lebka . No ale nas jest sporo ...

Pomysl jak edukacja no. jeszcze bardziej zejdzie na psy PO takiej imprezie

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
barbara67 napisał:
No to ci No. nie sa wcale tacy zli jak ich maluja

Ja tez jade na impreze w przyszly weekend do Mo i Rana - zarcie, picie, disco i nocowanie , ale Utdanningsforbundet ( taka organizacja nauczycieli ) sponsoruje nas tylko po 1500 na lebka . No ale nas jest sporo ...

Pomysl jak edukacja no. jeszcze bardziej zejdzie na psy PO takiej imprezie

A ty pomysl jak produkty naszej firmy dzialaly po takiej imrezie. Nie plyn statkiem Franscruise bo w tym czasie robili czesc sterowania do niego.Raz po takiej imprezie kolege nawet Politi zabrala do domu. Szedl na pieszo do domu sirodkiem drogi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A u nas na imprezach to co innego nikt nie lezy pod stolem - chyba, ze ja tancze na stole

Ale moze jak dojda jakies " nowe skorki" to kogos pod tym stolem znajdziemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
To macie czysta orgie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post