Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin M (2305 niezalogowanych)
4 Posty
Anna Stremlau
(Mikula)
Wiking
TAk ponoc ji est lepiej jak norwedzy uczy ...ale jak uwazacie czy ja w ogole zrozumiem o co chodzi w tym calym nauczaniu....... po norwesku skoro nic nie rozumiem ,moze lepiej byloby podstawy pojac przez polskiego nauczyciela a reszte w norweskim jezyku pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Mikula napisał:
TAk ponoc ji est lepiej jak norwedzy uczy ...ale jak uwazacie czy ja w ogole zrozumiem o co chodzi w tym calym nauczaniu....... po norwesku skoro nic nie rozumiem ,moze lepiej byloby podstawy pojac przez polskiego nauczyciela a reszte w norweskim jezyku pozdrawiam

W mojej klasie byli ludzie z roznych krajow Afryki,ktorzy nie umieli powiedziec 1 zdania po angielsku i nauczycielka umiala im wytlumaczyc. Muszisz sobie tez kupic slownik. No i odrabiac lekcje w domu i nie bedzie problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
hej...
Z mojego doswiadczenia to lepiej uczyc sie od norwegow....ja konczylam kurs "pa vei" w Niemczech z norwezka..i zalapalam dosc duzo...a niemiecki nauczylam sie baardzo dobrze obcujac i uczuac sie z niemcami....nie mialam zadnych znajomych polakow wiec mieszkajac w Niemczech nauczylam sie rozmawiajac...potem skonczylam szkole tylko dla papieru zeby wrocic do PL...ale los chcial ze trafilam tutaj......naprwde warto znac kilka jezykow, wtedy kolejne przychodza bardzo szybko....
najlepsza i najbardziej trafna decyzja jest wlasnie nauka z kims rodowitym z danego kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
Moim zdaniem to nauczyciel niezależnie czy to norweg czy polak to nawet jak stanie na głowie to nikogo nie nauczy jeśli student nie będzie się starał, co tu się oszukiwać jak się nie będzie miało motywacji i potrzeby używania norweskiego to i tak się go nie nauczymy. W moim przypadku w pracy, pomimo że firma norweska to nie używamy norweskiego, oficjalnym językiem jest angielski, w moim zespole na 10 osób tylko 2 są z Norwegii, w pracy mamy darmowy kurs norweskiego, tylko co z tego jak nie mam gdzie ćwiczyć tego języka bo 90% moich znajomych nie mówi po norwesku a 2h tygodniowo zajęć to trochę za mało.

Przed nauką trzeba się zastanowić co nauka norweskiego da, jeśli bedzie to jakaś wartość która da wymierne korzyści to warto przycisnąć się i się uczyć, jeśli miałby to by być akcent hobbistyczny tak jak w moim przypadku to chyba szkoda czasu

Na koniec dodam, śmieszy mnie jak ktoś pisze że mieszka w Norwegii i nie nauczył się języka bo nauczyciel był kiepski... nie ośmieszajcie się.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
barbara67 napisał:
Jezeli chodzi o mnie to jestem nauczycielka norweskiego w szkole norweskiej i po Wyzszej szkole nauczycielskiej w Norwegii - ucze norweskiego od 1. do 10. klasy , a oprocz tego mam dodatkowe kopetencje do nauczania doroslych obcokrajowcow
No to mam pierwszy trop!

Czy ktoś ma namiary na Basie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...tak

basi fastlege

specjalizacja: schizofrenia paranoidalna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
brzydal napisał:
basi fastlege

specjalizacja: schizofrenia paranoidalna

Jednym slowem nie polecasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wrecz

przeciwnie

to przypadek

godny polecenia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
beauty napisał:Czy ktoś ma namiary na Basie?
Pani Barbara ostatnio Oficjalnie Nie udziela się Na Tym Forum przez Brzydalo-podobnych .
Których Krew Zalewa Ciemna , Że są w Norge Polacy Którzy Swoją Pracą Doszli do czegoś więcej Niż Oni sami .
---
Spróbuj na początek przeczytać wszystkie Jej Posty Jakie zamieściła Tu Na Forum , Dając BARDZO DUŻO WIEDZY PRAKTYCZNEJ , NA TEMAT JĘZYKA NORGE ... .
---
Dała Bardzo dużo Wiedzy , niemniej nie każdy ma nerwy szyte nićmi ze skóry i nie każdy chce walczyć z GŁUPOTĄ INNYCH .!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok