Woody Allen:
-Powiedział, ze przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła.
-Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe, a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę.
-Seks jest jak gra w brydża. Jeżeli nie masz dobrego partnera to musisz mieć przynajmniej dobrą rękę.
-Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie.
-Gdy byłem w twoim wieku, miałem szesnaście lat.
-Biseksualizm ? Niewątpliwie podwaja twoje szanse na sobotnią randkę.
-Jedyny raz osiągnęliśmy z żoną równoczesny orgazm, gdy sędzia podpisywał nasze dokumenty rozwodowe.
-Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam.
-Czasem, gdy wychodzę na spacer, przypinam do boku szpadę. Ale gdy napada na mnie bandyta, chowam broń i wyciągam laskę. Laska wzbudza litość.
-Ja i mój były mąż zakochaliśmy się w sobie od pierwszego wejrzenia. Należało spojrzeć po raz drugi..
-Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
-Dwie kobiety spędzają wczasy w pensjonacie. Jedna mówi: jakie tu mają niedobre jedzenie, a druga dodaje: no i w dodatku takie małe porcje." To samo myślę o życiu. Jest pełne bólu, cierpienia i nieszczęść, a na dodatek tak szybko przemija.
-Zostałem wyrzucony z uczelni na pierwszym roku studiów, za ściąganie podczas egzaminów z metafizyki. No wiesz, zajrzałem wgłąb duszy chłopaka siedzącego obok mnie.
-Mężczyznę można "wykastrować" jednym zdaniem: Wolę, abyś był moim przyjacielem niż kochankiem.
-Zbyt mało wiem by być niekompetentnym.
-Nigdy nie widziałem tylu trzcin. Czuję się jak Mojżesz.
- Nas jest dwoje a on jeden!
Ale on ma siekierę i z łatwością zrobi z nas czworo.
Skąd do cholery mogę wiedzieć skąd wzięli się naziści? Ja nawet nie wiem jak działa otwieracz do konserw!
-Co ma pan zamiar robić po odsiedzeniu trzech wyroków po 95 lat za rozmaite przestępstwa?
-Hmm... Mam zamiar pracować z dziećmi!
-Spójrz na tego gościa z Indiany. Zamordował 12 osób, rozczłonkował je i wszystkie zjadł - To się dopiero nazywa alternatywny styl życia.
-Moje życie jest żałosne. Ostatni raz byłem w kobiecie zwiedzając Statuę Wolności.
-Są gorsze rzeczy od smierci. Czy zdarzyło ci się spędzić wieczór z sprzedawcą polis ubezpieczeniowych ?
-Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.
-Seks rozładowuje napięcie, miłość je potęguje.
-Chyba wiążemy zbyt wielkie nadzieje związane z orgazmem, oczekując, że zrekompensuje on pustkę panującą w innych dziedzinach życia...
-Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś kogo się kocha!
-Czy seks jest niegodziwy? Tak, jeżeli został wykonany prawidłowo.
-Mój mózg, to mój drugi ulubiony organ
-Na świecie są dwa rodzaje ludzi: dobrzy i źli. Dobrzy ludzie dobrze śpią, za to wydaje się, że źli lepiej bawią się na jawie.
-Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych.
-Pani mąż może i się powiesił, ale skoro była pani jego żoną, wcale się temu nie dziwię.
-Wieczność jest bardzo nudna, szcególnie pod koniec.