Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Jak to mój kolega mawiał, robak ma nie Tobie smakować tylko rybie
Jakby się dało, to ja bym chętnie zapisał się w kolejce po rzeczone brzydactwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Dobrze zobacze co sie da zrobic na co potrzeba ????? Fiord,jezioro? na jakich glebokosciach Kolega lowi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Lowie we fiordzie, ale na spinning jeszcze nic nie zlowilem, bo tylko z brzegu - moze nie umiem, albo zla przyneta - trudno powiedziec . A ja jeziorze w zasadzie tylko jednym planuje lowic, tym ktore wklejalem zdjecie - Jonsvatnet - ale niestety niewiele o nim wiem, nie lowilem tam jeszcze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
na tym jeziorku bez lodki na spining nie ma szans
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Mam zamiar sobie jakis fajny ponton sprawic, zeby latwy w transporcie byl i przechowywaniu. Tam widzialem z brzzegu plytko bardzo, wiec przy fajnej pogodzie mozna plywac z echo i szukac miejscowek. I forme troche podszlifuje, bo tam tylko wiosla dozwolone :]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
MOZE ZAMARZNIE TO JESZCZE WCZESNIEJ POZNASZ TOPOGRAFIE JEZIORKA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Dariusz Makowski
(jahu21)
Stały Bywalec
MarekZ napisał:
Jak to mój kolega mawiał, robak ma nie Tobie smakować tylko rybie
Jakby się dało, to ja bym chętnie zapisał się w kolejce po rzeczone brzydactwa

Jeszcze jeden ważny szczegół odnośnie robaków :

Stary wędkarz postanowił połowić trochę pod lodem. Wybrał się więc na zamarznięte jezioro, wyciął przerębel, zarzucił przynetę i czeka. Mija godzina, dwie - ani jednego brania. Zmarzł na kość i już miał wracać do domu, kiedy zobaczył młodego chłopaka, który wybrał stanowisko obok. Wyciął przerębel, zarzucił i wyciagnął wielką rybę. Po pięciu minutach następna. Potem jeszcze jedna.
- Słuchaj, jak ty to robisz? - pyta zaskoczony weteran - Ja siedzę tu od południa i nic, a tym w kwadrans wyciągnąłes trzy piękne sztuki.
- Uouaki ucha yc euue.
- Co powiedziałeś?
- Uouaki ucha yc euue.
- Nic nie rozumiem chłopcze. Może powtórzysz to powoli?
Chłopak zniecierpliwiony wypluł coś na rękę i powiedział:
- Robaki muszą być ciepłe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
169 Postów
Magda Lena
(madeleine)
Stały Bywalec
Witam wszystkich zapalonych wędkarzy i proszę o pomoc Potrzebuję rozeznać się trochę w temacie wędkowania w okolicach Skien/Porsgrunn (dla kogoś, sama nie wędkuję więc jeżeli któreś z pytań będzie trywialne to sorry...)
Jakiego sprzętu używacie jeśli chodzi o wędkowanie w morzu - masa wyrzutu wędki, waga plikierów, haczyki, ciężarki itp. grubość żyłki i czy żyłka czy plecionka ? Jakie ryby najczęściej łowicie ? Tu z brzegu lub też z łódki. Tzn na jakie sztuki (wielkość i gatunek) się nastawiać.
Czy ktoś z Was wędkuje na jeziorach ? To samo pytanie o sprzęt j.w.
Czy są tu szczupaki, komuś się zdarzyło złowić?
Ewentualnie czy ktoś złapał szczupaka w tzw. "szkierach"
Za te i inne uwagi będę serdecznie wdzięczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Marius13 napisał:
MOZE ZAMARZNIE TO JESZCZE WCZESNIEJ POZNASZ TOPOGRAFIE JEZIORKA

Nie zanosi sie na to. Jak mroz przychodzi to 2-3 dni jest -5 a potem znow tak jak dzis +5 przez tydzien
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Hej,jak by ktos był zaineresowany to sprzedam wędke Shimano Beast Master gramatura 50 do 100 wędka jest nowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok