Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Piotr Dembski Jake Burton Tomasz Piekarski (10131 niezalogowanych)
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
ulv72 napisał:
a wracajac do nart albo raczej podobnych nartom rzeczy... to polecam zakup byle plastikowego poddupka na jakiejs stacji benzynowej . takiego do zjazdow dla dzieci.... i zjazd ze skoczni w Lillehammer
tzn. uprzedzam od razu, ze wystarczy od polowy zeskoku, przynajmniej dla mnie wystarczylo tak od polowy nabiera sie wystarczajacej predkosci, zeby miec problemy z zatrzymaniem przed koncowa banda

fajna sprawa, nawet zdjecia gdzies mam no i co najwzniejsze, tam nie ma drzew !!!
za to predkosc jest niezla, oj niezla no i wrazenia

Hehe kurde..dobre!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Malgorzata P...
(Margareth_M)
Wiking
Mikael napisał:
Hei. Jesli ktos bedzie sie wybieral gdzies na narty niech napisze-w koncu sezon za pasem..bedzie razniej a czasami rowniez taniej-mozna sie bedzie rowniez poznac Pozdrawiam wszystkich milosnikow bialego szalenstwa!!!ps.Ja jezdze ze znajomym w Kongsbergu

Weekend 28-29.listopad - Hemsedal.
Ostatni weekend 21-22 listopada byl swietny w Hemsedal - spadlo sporo puchu w nocy na niedziele, jest juz 95cm "bialego zlota" - bylo super jezdzenie po lesie na gorze Tinden

pozdrawiam
Gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Jake Burton
(snowman)
Wiking
Witam wszystkich milosnikow bialego szalenstwa

Jest to moj pierwszy post na forum, pisze akurat tutaj bo od 3 lat (teraz bedzie 4 sezon) jestem zakochany w desce i sniegu(oczywiscie amatorsko).
Fajnie ze tu jest takie miejsce gdzie mozna sie powymieniac opiniami na temat osrodkow i ogolnie wszystkim zwiazanym ze sniegiem
Ja osobiscie polecam najbardziej Hemsedal !! Niesamowite miejse wg mnie najlepsze z tych w ktorych bylem w norwegi, a o ile dobrze pamietam to w pierwszej 10tce najlepszych miejsc na swiecie jezeli chodzi o snowboard w 2008 roku
Jezdze tez w Hafjell, Kongsberg, czasem Tryvann ale tam troche wieje nudom.
W tym roku chcialbym odwiedzic Trysil i Kviftjell.
Byl ktos z was tam moze ?? Slyszalem ze Kviftjell bardzo fajny osrodek.

aa i w ten weekend w Hemsedal mikolaj =)

No to do zobaczenia na stokach pozdro !!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Malgorzata P...
(Margareth_M)
Wiking
snowman napisał:
Witam wszystkich milosnikow bialego szalenstwa

Jest to moj pierwszy post na forum, pisze akurat tutaj bo od 3 lat (teraz bedzie 4 sezon) jestem zakochany w desce i sniegu(oczywiscie amatorsko).
Fajnie ze tu jest takie miejsce gdzie mozna sie powymieniac opiniami na temat osrodkow i ogolnie wszystkim zwiazanym ze sniegiem
Ja osobiscie polecam najbardziej Hemsedal !! Niesamowite miejse wg mnie najlepsze z tych w ktorych bylem w norwegi, a o ile dobrze pamietam to w pierwszej 10tce najlepszych miejsc na swiecie jezeli chodzi o snowboard w 2008 roku

Hemsedal jest niewatpliwie jednych z najlepszych osrodkow w Norwegii a ja polecam rowniez Oppdal. Jesli chodzi o teren narciarski, to najwiekszy w Norwegii - osrodek lezy na 4 gorach polaczonych wyciagami, 60km przygotowanych tras a jesli ktos lubi jezdzic poza trasami, to teren jest ogromny. Osrodek w Oppdal jest wiekszy niz Hemsedal, ale ustepuje mu w ...after-ski i infrastrukturze (w wiekszosci wyciagi orczykowe, nie krzesla). Wieksza czesc osrodka Oppdal lezy ponad granica lasu, co daje niesamowite mozliwosci jazdy poza trasami - na kazdym poziomie.
Oprocz tego - w Oppdal jest nieporownywalnie mniej ludzi na stokach niz w Hemsedal - glownie mieszkajacy w Trondheim i okolicach przyjezdzaja tam.
Podczas gdy w Hemsedal mamy "pol" Oslo co weekend

Zarowno snowpark w Hemsedal jak i "mega-park" w Oppdal naleza do jednych z najlepszych w Europie. Z tym, ze Opdal zaczyna budowe tego wielkiego snowaprku zawsze nieco pozniej w sezonie niz Hemsedal.
"blå-snowpark" juz jest otwarty w Hemsedal.

Jezdze tez w Hafjell, Kongsberg, czasem Tryvann ale tam troche wieje nudom.
W tym roku chcialbym odwiedzic Trysil i Kviftjell.
Byl ktos z was tam moze ?? Slyszalem ze Kviftjell bardzo fajny osrodek.

Bylam w Trysil. 1 gora z wyciagami i duza iloscia tras wokolo. Wole zdecydowanie Hemsedal i Oppdal - tam sa prawdziwe gory

aa i w ten weekend w Hemsedal mikolaj =)
No to do zobaczenia na stokach pozdro !!

W Hemsedal bylam 2 poprzednie weekendy, zwlaszcza 2 tygodnie temu w niedziele bylo super z 30cm swiezeo puchu Tym razem czas na Voss Myrkdalen - mieszkam niedaleko Voss Jezdzi tu ktos z forum na nartach/desce w Voss, Voss Myrkdalen???

W nadchodzacy weekend jest wielki darmowy test nart w Hemsedal - z tego co mi wiadomo, namioty z nartami do testowania w tym roku rozstawia tez obok Alpin Lodge, nie tak jak w poprzednich latach wszystko przy wyciagu Holvin Ekspress.

pozdrawiam
Gosia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Jake Burton
(snowman)
Wiking
Moje zdanie na temat Hemsedal jest takie samo tam sa prawdziwe gory, o tym Oppdal slyszalem ale mam tam kawalek.
Wogole u mnie jest taki problem ze nie ma za brdzo z kim jezdzic. Zeszly sezon byl bardzo udany bo byla dobra ekipa do jazdy.No bylo tego duzoooo od listopada do maja Teraz sie to rozpadlo ale i tak sie nie poddaje Dla tego sportu warto nawet i samemu przejechac kilkaset km zeby sie dobrze wybawic hehe.

W Hemsedal chyba bede w ten weekend. Juz zbieram sie od poczatku listopada na wyjazd ale albo to choroba albo jakies inne obowiazki. W koncu trzeba wyciagnac sprzet i rozpoczac sezon na dobre.

Pozdrawiam Mateusz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
oki ludziska... wiec jest tak ... grudzien wiadomo - swieta, rodzina, wyjazdy itd...
ale w styczniu to juz raczej kazdy bedzie na powrot na miejscu tutaj, a nie ?

wiec proponuje bachnac jakis termin i miejsce na narciarskie spotkanie... w weekend... dla bezpieczenstwa co by wszyscy byli z powrotem tu w Norge juz, wezmy druga polowe stycznia... ja moge dojechac wszedzie... rzuccie jakas propozycje takiego narciarskiego spotkanka, np. w sobote, please ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Jake Burton
(snowman)
Wiking
Bardzo chetnie !! Dobry pomysl !!

Mieszkam w Sarpsborgu hehe moze tutaj w www.kjerringaasen.no/ male centrum narciarskie.
Nie no a tak na serio to najlepiej w Hemsedal ale jak dla mnie moze to byc cokolwiek od Fredrikstad az po Geilo
bo raczej na wyjazd na jeden dzien do Trondheim by mi czasu braklo heheh

Pozdrawiam !!

bede sledzil forum i czekam na konkrety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
ja tez jestem za Hemsedal, na nartach tam jeszcze nie bylem netety

tak wiec... w drugiej polowie stycznia, w ktorys z tych weekendow... mozemy bachnac sie na narty do Hemsedal...
kto chetny ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
tomek r
(troman)
Wiking
Jeśli ''ktoś''ma wolne miejsce i goni do Hemsedal,przez lub z Oslo bardzo chętnie się zabiorę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Jake Burton
(snowman)
Wiking
ja tez jestem za Hemsedal, na nartach tam jeszcze nie bylem netety

no i najwyzszy czas poznac Hemsedal, a w styczniu to i warunki beda super i sniegu bedzie duzoooooo no i oczywiscie wszystko otwarte jak pogoda dopisze !!

Fajnie ze sie pojawiaja chetni tutaj na forum zawsze to w kupie sila !!

Pozdrawiam Matuesz !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok