Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Eliza K (23606 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Widziałam ostatnio "Dom zły", polski film uznany przez jakiegoś krytyka za jeden z najważniejszych tej dekady... Jakoś tego nie widzę i nie czuję, niestety...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
gama28 napisał:
Widziałam ostatnio "Dom zły", polski film uznany przez jakiegoś krytyka za jeden z najważniejszych tej dekady... Jakoś tego nie widzę i nie czuję, niestety...

a ja z kolei widzę i czuję. uważam, że wyróżnia się na tle filmów lat ostatnich właśnie. ja oceniam go na 8/10. takich filmów nam/mi brakuje, a muzyka mmm. mi dał dużo do myślenia w każdym razie. pozdrawiam noworocznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
kto widział "essential killing?" skolimowskiego? podzielcie się ze mną wrażeniami;
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
tymczasem zostawmy "essential killing"... ale jak kogoś natchnie, to zapraszam do dyskusji

a na dzisiaj: "Historia Wendella Bakera", przedziwny twór braci wilson, bo: przeidealizowany, fabularnie zupełnie niespójny, przewidywalny, naiwny, ale i cudownie lekko zagrany, że się wierzy tytułowemu wendellowi, że mu się kibicuje, że się aż chce, żeby życie było tak proste. niewymagający film na chandrę, raczej dla kobiet. 6/10
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja z kolei widziałam ostatnio wszystkie trzy części Millenium, nakręcone przez Szwedów. Książki oczywiście czytałam najpierw. Nie jestem rozczarowana, uważam że to kawał dobrej roboty, choć ani książki ani filmy nie są w moim ulubionym gatunku. Polecam!!!
Oglądałam też Volver Almodovara, świetny jak każdy jego film.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
"essential killing" nie widziałam, ale czytałam za to świetny wywiad ze Skolimowskim w Pani.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
ja czytałam kilka świetnych rezenzji tego filmu.i oglądałam też "kubę wojewódzkiego" ze skolimowskim. i strasznie się nakręciłam na ten film. jednak po premierze mam mieszane uczucia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja właśnie skończyłam oglądać My Bluebarry Nights (Jagodowa Miłość), piękny film
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Witam...

Gama, wczoraj też obejrzałam sobie ,,Jagodową miłość,,...krajobrazy...muzyka...no i obsada...śliczny film....

A oto zwiastun....

Pozdrawiam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
To sobie dzisiaj obejrzałem,nawet,nawet.............

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok