Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Eliza K (23993 niezalogowanych)
1 Post

(Luba)
Wiking
saka napisał:
witam; po wakacjach mam filmy do polecenia... całe trzy

* Katakumby 2007/ Catacombs - ma na filmwebie dość niską ocenę, ale mnie się podobał; i mnie zaskoczył, a to w przypadku horrorów rzadko się zdarza. dla mnie zasłużone 7/10
* źródło 2006/ the fountain - z niezrównaną rachel w.; piękne zdjęcia; piękna historia; aż się prosi o 3d; gorąco polecam
* zostań 2005 / stay - trochę do myślenia; genialna reżyseria.
miłego oglądania

Horrorów akurat nie oglądam, bo wtedy źle mi sie w głowie dzieje, ale dwie Twoje ostatnie propozycje są mi znane i sama szczerze je polecam. "Źródło" zakupiłam ostatnio, teraz czekam do poniedziałku, aż do mnie dojedzie. Pamietam, jak wielkie wrażenie zrobił na mnie ten film kilka lat temu, gdy byłam na nim w kinie. "Stay" ma niesamowity klimat, końcówka szczerze zaskakuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
bardzo chciałabym zobaczyć "źródło" na wielkim ekranie. niestety jakimś dziwnym trafem nic wcześniej nie słyszałam o tym filmie. i musiałam się zadowolić małym ekranem; jednak sama historia jest już, jak dla mnie, niesamowita. aronofsky w kolejnej dla mnie odsłonie to "pi", ponoć też niezły. na razie nie mam na niego klimatu, ale się doczeka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Uwielbiam tą filmową próbe ekranizcji walki dobra ze złem. Filozofowie sobie z tym nie poradzili, ale kino sie stara...Oglądam Constantine po raz którys tam. Mój Piter mówi, że komiks lepszy...a ja mówię, ze film good
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jedna z wielu wartych obejrzenia pozycji naszego rodzimego kina,i prawie pasuje do tego o czym mówisz Luba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
Własnie obejrzałam po raz kolejny, chyba po 15 latach "12 Gniewnych Ludzi"(1957). Reżyseria Sidney Lumet. Tak mi jakoś chodził ten film po głowie przez te wszystkie lata, że w końcu zakupiłam i znowu jestem pod wielkim wrażeniem. Scenografia iście teatralna, gdyż prawie cały film toczy sie w jednym pokoju, w którym spotykaja się przysięgli, mający zdecydowac o losach młodego chłopaka. Szczerze polecam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Witam......

Ja również obejrzałam wczoraj po raz kolejny film ,, List w butelce ,, mmmmm....... i chciałabym też dostać taki list

Pozdrawiam......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
No to zdrowie...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
kto by sie tam silił na takie ceremonie jak Gajos

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Niektorzy po prostu kieruja sie osobliwa filozofia zyciowa..

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok