Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2180 niezalogowanych)
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
Moim zdaniem , powinieneś oba psy , zostawić w Polsce razem z Narzeczoną , niech się przyzwyczają do Siebie bez obecności Twojej Osoby .
Tak jak napisano wyżej , nie wiadomo co w realu czeka ciebie tu w Bergen .
Na odległość jest wszystko cacy , rzeczywistość nieraz odwraca wszystko do góry nogami .

Niemniej gdybym to Ja miał taki problem , to Psy zostawił bym w Polsce , a ze sobą zabrał Narzeczoną , z którą tu na miejscu , było by mi i przyjemniej oraz łatwiej znaleźć rozwiązanie dla milusińskich czworonogów .

Pamiętaj , Kobieta zmienną jest , a psy cierpliwie poczekają nawet i rok .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
smok4 napisał:
A ile kosztowało przewiezienie psa samolotem jeśli mogę spytać ?

Dzięki tłumaczowi Google znalazłem na razie coś takiego :

www.fjellanger.net/index.php?option=com_...temid=82&lang=nb

250 NOK dziennie za dwa psy - dość drogo, około 2,5 razy drożej niż w Polsce, ale to
chyba mniej więcej tak jak wszystko w Norwegii....

Ta cena to za dagpark czyli za pobyt dzienny. Za dobę hotelową to 230NOK od psa (może jest zniżka za dwa).

Hotele są ale to jest droga impreza, w Oslo za dwa psy nawet 450NOK/doba. W Bergen pewnie trochę mniej ale nie bardzo.

Nie szukaj po angielsku, bo nic nie znajdziesz. Po angielsku możesz napisac maila, ale szukaj po norwesku 'hundepensjonat' albo 'hundehotell':

www.myrbo.no/butikk/forside.html

www.hundehotell.no/index.html

www.lasseogliseshundehotel.no/

www.dyrelink.no/hundepensjonat/hordaland/norge.html

Ja bym psy zabrała, a lata niech narzeczona.

W ten sposób zaoszczędzasz furę kasy na hotelach zwłaszcza, że one są położone pod Bergen a nie w centrum i dojazd z dwoma psami też zajmie trochę czasu.

Temat mi nieobcy, bo przyszłym roku idę na studia do Polski i biorę zwierzaki, a latać do mnie będzie mąż.

Pies w Nogre to nie problem, sporo ludzi bierze godzinę lunchu i pędzą do domu wyprowadzić zwierza na siku.

A zgryźliwymi komentarzami się nie przejmuj. Niektórzy nie rozumieją, że pies to istota żyjąca, czująca i zasługująca na odpowiednie traktowanie.

Co do jazdy samochodem, to nie widzę problemu, chyba, że pies źle znosi jazdę. My swoje gagatki zabieramy na wakacje samochodem do PL i jest ok. Rób przerwy co 3 godziny i dawaj im wodę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz
Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką czworonoga Sunię przywieźliśmy samochodem, troszkę obawiałam się długiej jazdy, a najbardziej 3h na promie gdzie zostawiliśmy ją samą w aucie, ale za to z zapasem wody i smakołyków Podróż zniosła dzielnie, jestem z niej dumna. NIe odważyłam jej się zapakować do luku bagażowego Norwegiana, dla mnie to jest najbardziej stresująca część podrózy dla zwierząt: same, w hałasie... czytalam o przypadkach zawału u psów... a w aucie, zawsze mozesz sie zatrzymac, przespacerwac, musisz tylko pilnować czasu, zeby nie spoznic sie na prom. To tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
Tez mam sunie i podroze z psem wcale nie sa uciazliwe.Nalezy sie tylko przygotowac.Woda ,smakolyki,karma,ulubiona zabawka albo kocyk zeby piesek byl troche spokojniejszy. My dodatkowo od weterynarza dostalismy tabletki uspokajajace.Pomagaja gdy piesek zostaje sam w samochodzie albo w wydzielonym miejscu na promie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
badanie krwi na przeciwciala nie jest juz konieczne.pies musi byc zaszczepiony minimum 21 dni przed podroza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
yzia do Norwegii nadal jest potrzebne z tego co się orientuję, a wątpię, żeby coś się zmieniło w dwa miesiące.
Z drugiej jednak strony nowy rok to i może nowe zasady.
Możesz podać źródło skąd masz takie info, że nie potrzebne już?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
zmienilo sie.wlasnie od 1 stycznia. pracuje w klinice weterynaryjnej i juz nie robimy badan krwi na przeciwciala.

www.mattilsynet.no/portal/page?_pageid=5...0083.articleId=97126
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Świetnie. Teraz już o wiele prościej i taniej
Czy pracujesz w Bergen może?
Zgłoś wpis
Oceń wpis: