Lindemans napisał:
[quote]
talcia161 napisał:
Lindemans napisał:
talcia161 napisał:
Polskie najlepsze : Polskie mleko
pychotka, norweskiego nie jestem w stanie przełknąć.
Te z terminem przydatnosci 12 miesiecy ?
To tam w opakowaniu, to cos, to jeszcze mleko ? 
JA jestem świadoma swoich zakupów i tego co jem Mleko mam od zaprzyjaźnionego gospodarza , pyszne , zdrowe. Poza tym od pewnego czasu są w Polskich miastach automaty na mleko.W przeciwieństwie do No nie ma tu mowy o chemii w produkcie. Podsyłam odnośnik poniżej.
www.eko-mleko.pl/main/index.php?option=c...p;id=15&Itemid=2
A to nie wiedzialas, ze w Norwegii rowniez mozna kupic sobie mleko od gospodarza? Natomiast porownanie tego czegos ze sklepu, z 12 miesiecznym terminem przydatnosci do mleka, to pomylka. Uwazasz wiec, ze kazdy ma mozliwosc biegac po mleko do "zaprzyjaznionego gospodarza"? Niestety niewielu, reszta musi pic ten bialy plyn ze sklepu
Skoro tak dbasz swiadomie, to tu sobie poczytaj o tym, jak zdrowe i pozbawione chemi pijesz mleczko, a zjadasz warzywa.
wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-polska-co...zna-nad-polska/yywlp
Co ty wiesz o tym co ja jem i piję

. Nie czytasz tego co wyżej napisałam, w Polsce jest o wiele łatwiej o dobre, swojskie jedzenie bez chemii i się z tym pogódź, z resztą gospodarstw jest więcej

. a warzywa mam z własnego ogródka. Z reszta co ja Ci będę tłumaczyć, skoro ty i tak wiesz lepiej, Poprosze w takim razie namiary na Pana gospodarza z krówka w Bergen

chętnie kupię i spróbuję, może w końcu coś ,,tutejszego" prócz łososia mi zasmakuje