1 NOK
czy ktos sie z was orietuje czy jutro jest nastepny termin wyplat podatku?Ja sie nie rozliczalam a mimo to nie dostalam zwrotu w pierwszej kolejnisci czyli w czetwcu wiec licze ze moze jutro.
Witam przyjechałem tutaj niedawno i szukam pracy. Czytałem wcześniejsze wątki i mam mętlik w głowie poniewaz jedni mowią tak a inini tez inaczej i tu rodzi się problem. A więc mam kilka pytań. Czy ...
Siemanko. Chciałbym sie zapytac czy w norwegi istnieje cos takiego jak wodny ratownik i czy moja karta ratownika WOPR tez tam zadziala ????
Pilnie poszukuje osoby z wyksztalcenia lakiernik/szpachlarz. Wiecej info na priv. Piszac podajcie starz w zawodzie oraz nr telefonu
Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie startu w norwegii przez Adecco jako kucharz. Czy ktos ma moze juz doswiadczenie z Adecco w tym zawodzie? Pozdrawiam wszystkich i dzieki za podpowiedzi.[/b][/b]
Szukam pracy jako monter mebli. Posiadam 14 lat doświadczenia na tym stanowisku. Tel. kontaktowy : +48 606 698 224
WITAM, niedawno przyjechalysmy do naszego kolegi do Oslo i zastanawiamy sie czy bylaby mozliwosc znalezienia tutaj pracy? Do kogo ewentualnie moglbysmy sie zglosic? Czy jest to w ogole realne?
Cześć, szukałem odpowiedzi i nic nie znalazłem dlatego pytam tutaj. Dostaję dagpenger od kilku miesięcy i chcę jechać na dosyć długie wakacje/urlop. Ile maksymalnie może wynosić taka przerwa, ...
to się naucz raz na zawsze 1. Nie sądź, że jesteś kimś. 2. Nie sądź, że nam dorównujesz. 3. Nie sądź, że jesteś mądrzejszy od nas. 4. Nie sądź, że jesteś lepszy od nas. 5. Nie sądź, że wiesz ...
Witam, jak jest z legalnym zatrudnieniem opiekunki do dziecka. Zapewne należy spisać umowę, ale czy istnieje jakiś wzór umowy, jaki należy sporządzić z nianią? I gdzie taką umowę się rejestruję na ...
Anna Janarowska
08-08-2013 23:53
Adecco ?-.- to nie dobra firma ale na start OK ,czasami nie placa pensji i wogule tam wszystko dziwnie wymagaja za duzo
Dwie kobiety szukają pilnie pracy w Oslo i okolicach. Pilnowanie dziecka, sprzątanie lub zmywanie itp. 24 letnia po studiach pedagogicznych, bardzo dobra znajomość angielskiego, podstawowy norweski. ...
Skurczybyczek Skurczybyczek
07-08-2013 22:13
Moja znajoma (starsza osoba, Norwezka o imieniu Rita) potrzebuje kogos do pomocy w uprzatnieciu ogrodu. Chodzi o zaladownie galezi na przyczepe (juz obciete) i wywiezienie na smietnisko. Trzeba miec ...
Co to jest TBC-kort? I helseattest? To drugie to chyba świadectwo zdrowia. Gdzie mogę je załatwić?
witam,szukam pracy w budownictwie ,choc chetnie podejme sie takze innych prac fizycznych,na okres okolo 10 dni gdyz mam postoj w pracy nr tel 96692821
gorol gorol
06-08-2013 22:49
Sprawa wygląda następująco, pracuję właśnie 3 miesiąc i dopiero dzisiaj dostałem skatte. Nie pobierałem wypłaty bo nie chciałem płacić 50% podatku więc firma zawiesiła mi wynagrodzenie i wypłaci mi ...
Szukam osoby która podejmie się naprawy skutera w Oslo lub okolicach. Skuter Yamaha Areox. Wady zapala i gaśnie oraz wycieka płyn z chłodnicy. Prosze o kontakt 40583024 lub mail ...
Witam, Mam umowę jako ringehjelp. Czy w zawiązku z tym jestem również ubezpieczona? Czy pracodawca rejestruje do ubezpieczenia zdrowotnego? Wysłałam zapytanie do helfo i dostałam taką ...
Witam serdecznie Czy jest ktoś w posiadaniu ww wzoru pisma, niekoniecznie oficjalnego lecz w języku norweskim? Do dzis dnia nie dostalem wypłaty za czerwiec za lipiec mimo iż chodze i przypominam ...
Witam! Orientuje sie ktos moze czy to prawda. ze gdy ma sie mniej niz 100 godz przepracowanych w miesiacu w Norwegii to podatek wynosi 7,8%? Czy jak to jest?
Martyna i Łukasz M
04-08-2013 15:52
witam,poszukuje pracy na terenie oslo na okres okolo 2 tygodni(postoj w pracy) z zawodu jestem malarzem szpachlarzem,wykonuje wszelkie roboty wykonczeniowe,podejme sie rownierz innych prac ...
markus d
04-08-2013 14:38
Rapportering på tilskudd czy ktos moze ni powiedziec co to jest za raport niby do sluzby zdrowia sie do wysyla.
Chcesz sprowadzic konkretny samochod? Dokladnie wylicze ile bedziesz musial zaplacic cla i pomoge w calej procedurze importu. To nieprawda ,ze nie oplaca sie importowac samochodow do Norge. Masz ...
witam planuje wyjazd do norwegi z jakimi kosztami mam się liczyć chodzi mi o sam koszt dojazdu paliwo i bilet na prom
W 2012 roku nie złożyłem norweskiego PITu w terminie i dostałem od norweskiego urzędu pisma z których wynikało, że to ja musiałem dopłacić im ok 3000NOK. Dowiedziałem się wtedy, że tak czy siak ...
Witam, póki co jestem jeszcze w PL, ale planuje w szybkim czasie znaleźć się w Oslo (gdzieś tak do końca roku). W tej chwili poszukuję osób od których mogę uzyskać info dotyczące pracy w handlingu w ...
Witam wszystkich . Aktualnie mieszkam i pracuję w Anglii od blisko 5 lat. Firma w Której pracuję dała mi szanse na zdobycie zawodu jako rzeznik wykrawacz (baranina-jagnięcina) + odbycie kursu na ...
Witam, Ostatnio w Norwegii sezonowo pracowałem w wakacje w 2011 roku, dostałem zwrot podatku i chciałbym dostać moje pieniądze z banku i zamknąć konto bo nie mam zamiaru więcej tam pracować. Czy ...
CZESC WAM, ZWRACAM SIE Z PROSBA O INFORMACJE,PRZYJECHALEM DO NORWEGII 2 TYG TEMU., DOSTALEM UMOWE NA 3MSC.. PO 2 TYG ,JUTRO OSTATNI DZIEN W PRACY,OKAZUJE SIE ZE LUDZIE WRACAJA Z URLOPU I NIE MA PRACY ...
Witam, dostałem propozycje pracy w bergen jako monter systemow sciennych i sufitow podwieszanych, własnie przez koncepcje i chciałbym się czegos o niej dowiedzieć. Jesli ktos miał doczynienia z tą ...
Witam, mam na imie Jarek mam 23 lata i z zawodu jestem kucharzem z dość dobrym doswiadczeniem i j.angielskim. Kupiłem bilety do Oslo w dniach od 4 do 9 sierpnia. Jade "na wariata" mam ...
witam mam do was pytanie odnośnie pieniędzy. wyjeżdzam w przyszyn miesiacu do polski i czytam na forah ze mozna przewiesc 25 tys koron?? to znaczy ze mogę przewieź tyle pracując legalnie?? a w takim ...
Witam, Mam 27 lat i mieszkam na stałe w Norwegii. Szukam pracy jako niania do dzieci lub opiekunka do osób starszych. Oprócz tego podejmę pracę jako sprzątaczka (domów prywatnych lub pomieszczeń ...
Witam, jesteśmy poszukującą pracy parą. Mieszkamy w Sandnes i stąd nasza prośba. Jeżeli ktoś zna jakieś farbyki albo dzielnice przemysłowe na których się znajdują prosimy o adresy.
...
markus d
28-07-2013 17:10
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Strzelan...c.html?ticaid=111053 Siedem osób zginęło w strzelaninie, do której doszło na Florydzie fakty.interia.pl/swiat/news-19-latek-zgw...a-zmarla,nId,1002055 ...
Hej.Mam 32 lata Pracuje jako mechanik samochodowy w serwisie mercedesa, ale chciałbym przenieść się na zachodnie wybrzeże. Znam angielski (też techniczny) i norweski (średnio zaawansowany). ...
cos motor forum wypil dzisiaj
Witam. Mieszkam od msc w Stavanger i szukam pracy , magazyn, sprzątanie, pomoc kuchenna, ogrodnictwo, opiekunka, na zastępstwo lub inne propozycje. Mam dziecko 3,5 roku i pilnie poszukuje ...
65 78
27-07-2013 10:59
Witam. Postaram się zwięźle przedstawić mój problem. Może ktoś już miał taki przypadek. Pracuję w Norwegii od 6 lat. Umowa na czas nieokreślony. W Polsce przebywa małżonka z 10 letnim synem. ...
Witam. Szef zalega mi i koledze feriepenger...molestujemy go mailami i esemesami...przysłał dzisiaj wiadomość.."Din og S..... sin mail havner i spam mappe feriepenger sendt" nie dokońca ...
witam poszukuje pracy w norwegi na stale mam wszystkie papiery potrzena do pracy tzn pozwolenie z policji nr personalny itd...poszukuje pracy obojetnie gdzie i obojetnie gdzie praca fizyczna praca na ...
Robert Niemiec
24-07-2013 21:10
Witam. Mam pewien problem i niebardzo wiem jak sobie z nim poradzic. Dwa lata temu przeprowadzilam sie z polnocy. Zostalam zaproszona przez znajomego norwega (dziadek 60l) Byl on przyjacielem ...
Dzien dobry. Mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu, jesli nie to przepraszam. Mam 24 lata i bardzo nieprzyjemne problemy z kregoslupem. W skrocie, jestem po 3-ech operacjach. Dyskopatia, ...
Cześć Czy może ktoś mi wytłumaczyć jakie korzyści są z rejestracji związku jako Samboer? Mieszkam z narzeczoną pod jednym adresem. Na policji powiedzieli że się nie musimy rejestrować jako samboer ...
Witam, czy moze ktos podpowiedziec jakie kroki nalezy poczynic w celu zgloszenia i otwarcia wlasnej dzialalnosci w norwegii. Odpowiedzi najchetniej prosilbym na PM. Z gory dziekuje.
Witam, Poszukuje pracy w Norwegii. Wiek: 23 (1990r.) Płeć: Mężczyzna (kawaler) Znajomość języka: Polski - bardzo dobry, Angielski - dobry, Norweski - wkrótce rozpoczynam naukę. Prawo jazdy: ...
Witam Czy ktoś z was wie jak można na stronie skatta zmienić formę przesyłania listów tzn zamiast przez pocztę chcę aby wszystkie zawiadomienia od nich były przesyłane bezpośrednio na mój adres ...
pracuje od roku na warunkach norweskich i chciałbym uzyskac meldunek jak to zrobic
witam dostałem na altinn formularz o tytule jak w temacie moze ktos pomoc co to jest i o co w tym chodzi.
Witam, jako że raz już udało się poprzez ten portal coś tam znaleźć więc piszę jeszcze raz podobnego posta. Szukam pracy, gdziekolwiek w Norwegii. Praca w restauracjach, kuchniach, sprzątanie - ...
zakupiliśmy tydzień temu samochód na NO tablicach, czy istnieje możliwość odliczenia takiego zakupu od podatku? czy sa też jakieś zwroty za paliwo za dojazdy do pracy?
2 wykwalfikowanych malarzy-tapeciarzy szuka zleceń lub pracy za granicą. Jesteśmy solidni,dokładni i odpowiedzialni,mamy wykształcenie budowlane, gwarantujemy profesjonalne podejście i wysoki ...
Czesc, Zarejestrowałem się tutaj na forum bo jestem ciekaw jak wygląda szansa na uzyskanie pracy w Wytwarzaniu/Produkcji/Wydobycie. Ogólnie Przemysł. Wiedzę zdobyłem na jednej z Polskich ...
Odsprzedam legalną pracę w centrum Oslo. Kontrakt na stałe dla dziewczyny. Sprzątanie restauracji 7dni w tyg po 3h. Płatne 150/h. Odstąpię za 20 tysięcy koron. Pracę można łączyć z inną ze względu na ...
Witam wszystkich Mam na imię Adam i jestem swieżakiem na tym forum ale mam kilka pytań dotyczących pracy,mam nadzieję ze nie pomylilem kategori na forum ;/ Sprawa pracy jak widac z topicu ma sie tak ...
Anna NVM
13-07-2013 21:09