Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Szukam INFO dot. pracy w OSL/ ogólnie transporcie - Norwegia

Czytali temat:
r bodzio Robert Domagala (460 niezalogowanych)
8 Postów
paweł b
(boksiak)
Wiking
Witam,
póki co jestem jeszcze w PL, ale planuje w szybkim czasie znaleźć się w Oslo (gdzieś tak do końca roku). W tej chwili poszukuję osób od których mogę uzyskać info dotyczące pracy w handlingu w OSL, oraz np. w Oslo T-Banedrift, lub stoczni (w tym ostatnim brak doświadczenia), bardzo proszę o kontakt.
Pzdr
Pawel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
paweł b
(boksiak)
Wiking
dodam, że interesuje mnie też nawiązanie kontaktu z osobą (w celu wymiany informacji), która pracuje w NSB
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
a co Ty chcesz robic w NSB ( przewoznik) JBV (infrastruktura) , na jakim poziomie znasz jezyk norweski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
paweł b
(boksiak)
Wiking
Kolega napisał:
a co Ty chcesz robic w NSB ( przewoznik) JBV (infrastruktura) , na jakim poziomie znasz jezyk norweski?

Przede wszystkim zaczynam intensywną naukę norweskiego (tutaj w PL), tak jak większość osób znam dobrze angielski, komunikatywnie rosyjski (niestety nieużywane umiejętności zanikają...). Mam doświadczenie w pracy lotniskowej (wyważanie i koordynacja), a co tyczy się NSB to chciałbym na początek rozeznać się jakie są dostępne stanowiska tzn. interesują mnie prace nazwijmy to operacyjne, czyli nie za biurkiem... tak jak wspomniałem najpierw język potem praca, ale już zawczasu muszę mieć wiedzę o tym "co i z czym się je". Z góry dziękuję za odpowiedź. może być na prv.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Bez bardzo dobrej znajomosci jezyka norweskiego nie ma mozliwosci podjecia pracy...

Teraz wyjasnie jak to jest z koleja w Norwegi

Przewoznikiem pasazerow jest NSB i Gardermobanen ( konduktorzy, kasjerzy , maszynisci , kierownicy pociagow)
Przewoznik Cargo to Cargo Nett , Green Cargo ( manewrowi, maszynisci, spedytorzy)

Jernbaneverket odpowiedzialny za infrastrukture kolejowa od podtorza do sieci trakcyjnej i zabezpieczenia ruchu. ( robotnicy torowi,toromistrze, dyzurni ruchu, kontrolerzy ruchu , maszynisci monterzy sieci, monterzy sygnalizacji) To tak z grubsza wyglada kolej w No.... Powtarzam bez dobrej znajomosci jezyka w mowie i pismie nie ma sie szans na zatrudnienie. Zycze powodzenia .

Pozatym w Oslo nie ma stoczni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
paweł b
(boksiak)
Wiking
jeszcze jedno: czy jest tu ktoś kto pracuje lub pracował na lotnisku w Gardermoen???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marzena maziarska
(sukces1)
Wiking
witam!

czytam wątki związane z pracą na norweskich kolejach mnie też to interesuje,mam pytania do ""kolegi " jestem na forum nowa ,czy mogę zaprosić do korespondencji na prywat e-mail. mój kleopatra46@wp.pl. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
do kolegi

gdzie pracujesz ,w drammen czy oslo?
ja myśle o pracy na nsb
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok