Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Casco pomyśl troche zanim coś napiszesz. A twoje dane są chyba stare.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Dla twojej informacji to ludności jest ponad 4.8 ml a pracujących 1.58 ml, a w związkach około tak jak napisałeś 850000 tyś. Czyli większość zatrudnionych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
http://www.lo.no/language/Polsk/ dodaj ludzi z UE
NIE PIJ WIECEJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
I jeszcze jedno uzupełnienie, jeśli doliczymy osoby zatrudnine z przedziału wiekowego 15-21 to daje nam całkowitą liczbę zatrudninych 2,3 ml. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
twoje zycie twoje pieniadze uszanowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
NOREK napisał:
Np. korzystam z darmowych porad prawników, porad przy rozliczaniu podatku, a przedewszystkim w sprawach z pracodawcą( np: jako zabezpieczenie, ochrone w pracy).

hej a mozesz powiedziec jak to robisz wysyłasz im swoje rozliczenie czy jak ???
wogole to maz jest zapisany do zwiazku ale mysli nad wypisaniem sie z niego bo nie bardzo widzi kozysci problemow w pracy nie przewiduje wiec mozecie mi powiedziec tak na chłopski rozum jak bladynce jakie sa jeszcze ogolne kozysci kozystania z zwiazkow zawodowych dodam ze maz nalezy do indrusti energi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
wypadek odszkodowanie od 1% czsami kurs norweskiego ubezpieczenie 24h podobno tanie zakupy
w moim przypadku same straty bledy prawne
szum medialny
i porada szukaj se pracy
na kazdy problem jedna reakcja
oooo niemozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
adam dawidowicz
(adambergen2512)
Wiking
Popieram. Zwiazki super sprawa.Ja zapisalem sie wczesniej bo juz czulem jaka potajemna swinka z mego szefa i po miesiacu wyszlo ze chcial mnie na 11 tys nok skasowac bezprawnie z wynagrodzenia....Telefoniczna interwencja w moim przypadki zwiazkow zawodowych kierowcow pomogla. Teraz jestem na etapie oczekiwania wyplaty zaleglych nadgodzin itp...Oczywiscie szefowi to niepasuje i najwyrazniej ma w zamiarze mnie zwolnic tyle ze jak jestem w zwiazkach to bedzie to bardzo trudne dla niego. Wiec kazdego zachecam zapisujcie sie i walczcie o swoje , nasze prawa. Pamietajcie jak nic z tym nie zrobisz po tobie przyjdzie kolejnych kilku naszych rodakow ktorzy beda tak samo skrzywdzeni. Zapisac sie a szef wcale nic nie musi wiedziec. W razie awarii zwiazki naprawde nie dadza skrzywdzic pracownika. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Oczywiscie szefowi to niepasuje i najwyrazniej ma w zamiarze mnie zwolnic tyle ze jak jestem w zwiazkach to bedzie to bardzo trudne dla niego.

poczekaj 2 miesiace
zaraz zredukuje zatrudnienie albo ci obetnie godziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Oj kolejny naiwny
Niedługo sie przekonasz ile ci pomogą
Zgłoś wpis