Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
annahost napisał:
Jeśli twój mż jest budowłańcem to powinien zadzwonić do Juli Maliszewskiej tel.92686810 , lub do Anny ale tu numeru akurat nie pamiętam. I powinien w tym przypadku płacić 145kr. na miesiąc,nic poza tym
Dla czlonkow zwiazkow sa rozne skladki podstawowe i nie wszedzie jest 145 kr.Jesli jej maz nalezy do zwiazkow kierowcow to ma prawo do tlumacz w zwiazkach lub osoby kontaktowej ktora mowi po polsku. A tak po za tym to sa rozne zwiazki dla budowlancow i rozne osoby tam pracuja, ja juz nie mam czasu na prace w Oslo Bygningsarbeiderforbundet wiec pracuje tylko troche o Fellesforbundet avd.1 w Oslo og Akerhus.Jesli do konca nie jestest sie pewnym to nie potrzebnie sie glos zabiera!!![/quote]

Chyba przesadzasz napisal co wiedzial a to wiecej niz milczenie.Jestem tez za tym aby nie wprowadzac w blad ludzi ale Retier podal numer telefonu gdzie mozna uzyskac info dokladniejsze.Nie naleze do zwiazkow i uwazam ze zwiazek skoro ma pieniadze aby agitowac Polskich budowlancow aby wstepowali w jego szeregi powinien tez znalezc srodki na tlumaczenie umowy na jezyk Polski!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
No i co gabrielu,jesteśmy zadowoleni? Myślę że jesteś psychicznym masochistą . Co już nie raz nam udowodniłeś tak jak i teraz .Sprawia Ci chyba szczególną radość wytykanie krytykowanie a szczególnie szydzenie z innych,a zwłaszcza jeśli czujesz że możesz na kimś pojechać . Jakież to nasze polskie i swojskieNo ale przecież Ty ni polok tylko ślązok? Mógłbym w paru slowach powiedzieć co o tym myślę,Tylko po co,przecież Ty i tak będziesz robil dalej to samo z innymNa pewno sobie pomyślałeś czytając tamten post: o następny mundry co pi........li a nie soli,no nie?Tylko dlaczego Ty jej nie odpisałeś?Chciałeś zobaczyć jak daleko gościu zabrnie? A Ty annahost też czekałaś na coś?Przecież ten post był skierowany głównie do takich ludzi jak TY? I TY pracujesz w związkach? To wychodzi na to że macie ich w czterech literach? Twoim miejscem pracy gabrielu powinien był być raczej zakład psychiatryczny!!!Tam to byś dopiero mógł sobie pozwolić na to co lubisz najbardziej i chyba potrafisz najlepiej Miłej i spokojnej nocy życzę,ale z tym chyba nie masz problemów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
krolestwo za konia napisał:
zwiazek skoro ma pieniadze aby agitowac Polskich budowlancow aby wstepowali w jego szeregi powinien tez znalezc srodki na tlumaczenie umowy na jezyk Polski!!!sto procent racji,tym bardziej,ze to zwiazki cisna pracodawcow,aby cudzoziemcy otrzymywali umowy,aneksy,przepsy bhp i inne w zrozumialym dla nich jezyku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
No i co gabrielu,jesteśmy zadowoleni?<.................................>ale z tym chyba nie masz problemów
W TYM CO NAPISAŁEŚ wszystko ma swoje miejsce i jest totalną prawdą ....
jednak nie jestem masochistą ...bez przesadyzmu ...
Tak lubię się czepiać i wytykać bezsensy...DUŻE i malutkie...chociaż sam też nie jestem od nich wolny...
Cały czas ćwiczę swoja spostrzegawczość tekstową...nadrabiam zaległości ... a TU MAM DZIEWICZY POLIGON DO TAKICH WPRAWEK...
Każdy ma jakiegoś swojego HOPLA .... Ja mam właśnie takiego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
vanessa 30 napisał:

Dzisiaj retier1 jaki nie kumaty..........

To pewnie po tej porzeczkowce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
anna h
(annahost)
Nowicjusz
retier1 napisał:
A Ty annahost też czekałaś na coś?Przecież ten post był skierowany głównie do takich ludzi jak TY? I TY pracujesz w związkach? To wychodzi na to że macie ich w czterech literach?
Ja mam inne zajecia jak siedzenie i czytanie postow na mojanorwegia,ja pracuje...W odroznieniu do innych(ktorzy zamiast szukac pracy siedza na dup e i nic nie robia tylko czepiaja sie ludzi ktorzy probuja odpowiadac na powazne posty w miare mozliwosci. To co ja robie w czasie wolnym nie jest moja praca i nikt mi za to nie placi(nie wiem czy wiesz).Oprocz tego co sie pisze na forum dostaje okolo 10-15 maili dziennie na temat prawa pracy i to nie koniecznie od zwiazkowcow,wiec sie nie czepiaj bo nic ci to nie da,tylko opinie na forum sobie psujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Się nie czepiam annahost tylko zwróciłem uwage tak samo jak to już ktoś zrobił dawno temu i odpowiedziałaś tak samo.Mogłaś nie komentować i też było było by dobrze. W ten czy też inny sposób i tak sobie wyrabiamy opinię.Czy ja będe coś robił czy nie,otoczenie i tak nas jakoś określi , lepiej lub gorzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
annahost napisał:
....To co ja robie w czasie wolnym nie jest moja praca i nikt mi za to nie placi....ŻALISZ SIĘ...!?!?? .
NIKT od Ciebie nie żądał byś się tu na FORUM NACHALNIE reklamowała jako etatowy pracownik Z.Z.
Przecież to TY SAMA wcinałaś się w niektóre odpowiedzi jako TA WSZYSTKOWIEDZĄCA ....
DLATEGO NIE ROZUMIEM TERAZ TWOICH PRETENSJI...I...TYM BARDZIEJ ...ŻALÓW... .

Co wcale nie oznacza ,że neguję Twojej postawy...
ZACZĘŁA po prostu Ciebie nudzić sytuacja ,że ludzie prawie w kółko pytają się o te same pierdoły...i to jeszcze z podtekstami pretensjonalnymi ...
Niemniej jako Osoba ucząca podobno w szkole dzieci i dorosłych powinnaś mieć więcej taktu i wyrozumiałości...
No chyba ,że TY już bez ŻYWEJ WIDOWNI która Ciebie podziwia i daje widome tego znaki nie potrafisz społecznie egzystować...

Niemniej Takie właśnie jest zwykłe szare życie... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
anna h
(annahost)
Nowicjusz
gabriel napisał:
annahost napisał:
....To co ja robie w czasie wolnym nie jest moja praca i nikt mi za to nie placi....ŻALISZ SIĘ...!?!?? .
NIKT od Ciebie nie żądał byś się tu na FORUM NACHALNIE reklamowała jako etatowy pracownik Z.Z.
Przecież to TY SAMA wcinałaś się w niektóre odpowiedzi jako TA WSZYSTKOWIEDZĄCA ....
DLATEGO NIE ROZUMIEM TERAZ TWOICH PRETENSJI...I...TYM BARDZIEJ ...ŻALÓW... .

Co wcale nie oznacza ,że neguję Twojej postawy...
ZACZĘŁA po prostu Ciebie nudzić sytuacja ,że ludzie prawie w kółko pytają się o te same pierdoły...i to jeszcze z podtekstami pretensjonalnymi ...
Niemniej jako Osoba ucząca podobno w szkole dzieci i dorosłych powinnaś mieć więcej taktu i wyrozumiałości...
No chyba ,że TY już bez ŻYWEJ WIDOWNI która Ciebie podziwia i daje widome tego znaki nie potrafisz społecznie egzystować...

Niemniej Takie właśnie jest zwykłe szare życie... .

To nie zale a informacje do osob ktore maja pretensje ze czasami treba poczekac troche na odpowiedz!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...jaka dobra ta pani,annahost!
nawet swoje wolne chwile poswieca na pomoc innym (i to za darmo)
juz nie chcesz blokowac na forum,nie wyzucasz z norwegii?

uczysz dzieci...uprzedzen,hipokryzji...w tym jestes faktycznie dobra!

podaj nazwe i adres swojej centrali zwiazkowej.chetnie do nich napisze jaka zmije hoduja na wlasnej skorze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok