Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
K 112 Maria K patrcja bedkowska Milka ... Magdalena Fabczak JUSTYNA TYRYBON MELAJLA patrycjaa1709 anna janikowska janikowska Aleksandra Staw Aleksandra Janewicz (6480 niezalogowanych)
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Aneta,wniosek wypelnia sie na stronie komuny(tej gdzie bedziesz mieszkala). Jesli chcesz dziecko poslac od wrzesnia,to dobrze by bylo wypelnic wniosek teraz. Pozniej moze nie byc miejsca. Koszt przedszkola jest rozny. Przewaznie okolo 3 tys Nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Jak już będe na miejscu to się rozejrze i będe wtedy pytała o rady. Dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ania_86 napisał:
ja rejestrowalam core przez internet i to po terminie, wymienilam 5 przedszkoli do ktorych bym chciala poslac mala i za 2 tyg. dzwonili do mnie z przedszkoa ze sa miejsca od sierpnia i od grudnia a ja napisalam ze chce od stycznia nowego roku wiec wybralam grudzien po jakims miesiacu zadzwonilam z pytaniem czy jest jeszcze miejsce od sierpnia pani powiedziala ze tak i przeniosla mala na sierpien mala miala wtedy rowno roczek na poczatku byl placz ale jakos tak po miesiacu sama zaczela wyciagac raczki do pan w przedszkolu po czym jak po nia przychodzila to nawet do domu nie chciala wracac a ja sie czulam jak wyrodna matka i myslalam co te baby w przedszkolu sobie pomysla ze dziecko do domu nie chce wracac, ale naszczescie teraz juz przylatuje sama jak mnie zobaczy a rano zawsze jak wstajemy pytam sie czy idziemy do przedszkola, a ona szybciutko yhy(tak)
a jak sie wypelnia dokumenty tam jest nie pamietam dokladnie ale jakas rubryczke czemu sie hce poslac dziecko do przedszkola czy cos takiego, proponuje pisac i mi tez tak poradzili ze chce sie zeby dziecko mialo kontakt z innymi dziecmi i zeby uczylo sie norweskiego czy cos w tym stylu podobno to ma duzy wplyw na miejsce w przedszkolu
powodzenia

To twoja sprawa, ale popelniasz duzy blad wychowawczy. Nie powinnas pytac dziecka, czy idziecie do przedszkola, bo wiadomo, ze idziecie. Nie powinnas jej dawac wyboru w sprawach oczywistych.
Co zrobisz, jak za ktoryms razem, kiedy bedzie juz starsza i przyzwyczajona, ze mama pyta czy idziecie, odpowie ci ze nie idziecie bo ona chce zostac w domu? Wtedy zaczna sie twoje klopoty.
Rok, lub dwa lata temu mja norwegia tv przedstawila szereg filmikow edukacyjnych, ktore powinny byc zatytuowane "jak nie postepowac z dziecmi"
Bohaterka nagrania najpierw zapytala corke jakiego koloru lampiony sniegowe zrobia, dziewczynka wybrala bodajze kolor zolty, a mamusia na to, no to zrobimy czerwony.... szczeka opada i wszystko co opasc moze.
Bylam swiadkiem jak tata pyta syna : jedziemy do domu autobusem czy metrem? Autobusem tato. - No to jedziemy metrem - odrzekl tatus.
Wiem, ze to nie na temat w tym watku, ale tak mi sie nasunelo. Zastanowcie sie na co narazacie wlasne dzieci, czy dobrze z nimi postepujecie, bo potem jest kwiczenie ze barnevernet zabral dzieci, a przeciez nie bylo sie do czego przyczepic.
W przypadkach o ktorych napisalam jest podstawa - robienie z dziecka idioty, brak szacunku do dziecka, dawanie mu wyboru i robienie w chuja.
Pozdrawiam, milego weekendu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:W przypadkach o ktorych napisalam jest podstawa - robienie z dziecka idioty, brak szacunku do dziecka, dawanie mu wyboru i robienie w chuja.

Witam ...
A już myślałem , że przestałaś używać specyficznych określeń , jak na Kobietę Pracującą , Oczywizda przystało ... /jak widać myliłem się /.
---
Niemniej spokojnego wypoczynku ...
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
gabriel napisał:
Hilton napisał:W przypadkach o ktorych napisalam jest podstawa - robienie z dziecka idioty, brak szacunku do dziecka, dawanie mu wyboru i robienie w chuja.

Witam ...
A już myślałem , że przestałaś używać specyficznych określeń , jak na Kobietę Pracującą , Oczywizda przystało ... /jak widać myliłem się /.
---
Niemniej spokojnego wypoczynku ...
Pozdrawiam

Gabrielu, skoro jestem kobieta i pracuje, utrzymuje dom, place podatki, wspieram instytucje charytatywna, skoro mam prawo napic sie alkoholu, to dlaczego uzycie specyficznego okreslenia ma byc traktowane inaczej? Do tego juz jako kobieta nie mam prawa? To jest zarezerwowane dla mezczyzn?
Ponadto slowo chuj wystepuje w slowniku j. polskiego, jest okreslone jako wulgarne. Kontekst, w ktorym uzylam tego slowa nikomu nie robi krzywdy.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:...Ponadto slowo chuj wystepuje w slowniku j. polskiego, jest okreslone jako wulgarne. Kontekst, w ktorym uzylam tego slowa nikomu nie robi krzywdy.
Pozdrawiam.

OJ ... coś Ci chyba ...Osa na Nosek siadła ...
---
A jak tam z tym niepaleniem papierosów ..? , ile jeszcze miesięcy zostało ??? .
---
Może dlategoś taka podekscytowana !? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok