Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
K 112 Maria K patrcja bedkowska Milka ... Magdalena Fabczak JUSTYNA TYRYBON MELAJLA patrycjaa1709 anna janikowska janikowska Aleksandra Staw Aleksandra Janewicz (6482 niezalogowanych)
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Dzięki za pomocne informacje. Cieszę się że nie ma ograniczonego terminu co do składania podań. My planujemy posłać małego od 1 sierpnia, ale im szybciej załatwimy sprawę ze złożeniem wniosku, tym większa szansa, że miejsce się znajdzie akurat wtedy kiedy będziemy chcieli. Napiszę na pewno jak nam poszło
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
tak, tylko ze Madzia skladala podanie nie na 100% czasu, wiec dlatego tak szybko dostala. Ja skladalam w marcu zeszlego roku i dopiero za 3 tygodnie dostane odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
witam
ja rowniez czekam na przedszkole dla mojej 3 letniej córki i czekam od zeszlego roku. skladalam podanie w pażdzierniku, nie osobiscie tylko za pomocą netu po czym zadzwonilam i poprosilam aby pani zapisala mi w moim zgloszeniu ze chce aby mala zaczela uczeszczac jak najszybciej - pani powiedziala ze zaznaczyla i ze mam czekac na poczte lub tel i tak czekalam czekalam w miedzyczasie chodzilam po przedszkolach pytalam o wolne miejsca prosilam o telefon w razie gdyby cos sie znalazlo i tak nastal 2011 i do tej pory ani slychu ani widu. w tym roku zlozylam ponownie podanie znowu odwiedzialm pzredszkola i znowu czekam, tym razem w znalezieniu wolnego miejsca w przedszkolu pomaga mi moja polozna ( fajna kobitka sama zaoferowala pomoc) i coz czekam moze cos sie wydarzy i wreszcie moja mala pojdzie do przedszkola jeszcze przed kwietniem ( wtedy mam termin porodu). trzymam kciuki

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
a ja mam pytanie odnośnie jedzenia ,jak wasze dzieci miały z jedzeniem,tzn.czy im smakowało i czy jadły?Ijeszcze jedno czy nie było problemu z siku albo kupkę u Waszych dzieci.Mój syn woła kupkę albo siku i obawiam się że będzie się wstydził w przedszkolu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Toja jedzonko w przedszkolu niczym się nie rózni od tego jakie mamy w domu W przedszkolu u mojego syna jest drugie śniadanie oraz popołudniu owoce. Z resztą nie ma problemu Pani przedszkolanka przeprowadziła ze mną wywiad i o wszystko mnie pytała więc Panie wiedzą jak mają się zachować w danej sytuacji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Jesli chodzi o siku i kupke to chodze z Marysia do otwartego przedszkola i najpierw sama ja pytalam czy jej sie chce, teraz obserwuje jak sama kombinuje zeby isc do kibelka Szkoli sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Dzięki za odpowiedzi,zobaczymy jak to będziE.Stresuję się bardziej niż moje dziecko,choć nie wiem jeszcze kiedy zacznie chodzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Ulka XXX
(Ulka12)
Wiking
Witam, przepraszam ze tak się wtrącę w temat Przedszkole, mam takie małe pytanko czy wie ktoś gdzie są Apen Barnehage w okolicach Veitvet.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba napisał:
tak, tylko ze Madzia skladala podanie nie na 100% czasu, wiec dlatego tak szybko dostala. Ja skladalam w marcu zeszlego roku i dopiero za 3 tygodnie dostane odpowiedz

Nie prawda, ja jak skladalam podanie przez internet to zaznaczylam na 100%

dopiero po przydzieleniu nam miejsca zdecydowalismy sie na 50% kierowniczka w przedszkolu byla przeciwna zmianie, naciskala zeby corka chodzila na 100%, ale ja bylam dlaej uparta na swoim

Co do tematu siusiu, kupka. Ja poinformowalam opiekunke mojej malej ze ona robi sama do toalety a nie do pampersa jak inne dzieci z jej grupy. Opiekunka byla w szoku Do dzis dnia Hania, nie przyszla mokra i brudna do domu. Chodzili na poczatku z nia do toalety, teraz mala sama idzie i zamyka drzwi przed nimi,bo sama sobie poradzi

Z jedzeniem rowniez nie ma u nas problemow. Kazde dziecko przynosi kanapki do przedszkola,jezeli w domku nie zjadlo sniadania to moze zjesc na miejscu. Pozniej maja lunch, sa to kanapki, kazde dziecko dostaje talerzyk, sztucce, kubek do picia i wybiera to co chce, tylko raz w tygodniu maja cos cieplego...ostatnio mieli warzywka, miesko i ziemniaczki...moja mala skaleczyla paluszka przy krojeniu papryki...bo dodam,ze oni ucza dzieci pomagania w kuchni i krojenia nozem no coz, kiedys musi to nastapic. Po lunch'u maja owoce, tak gdzies o godz 14.

Aha, dzieci chodza rowniez na drzemke o 12:30. Zalezy od grupy. Moja nie spi z dziecmi wiec w tym czasie bawi sie w innym pomieszczeniu zabawkami.

Z jezykiem nie ma problemow. Jak zaczela chodzic do przedszkola to juz ladnie mowila po polsku, a teraz duzo potrafi w jezyku norweskim powiedziec...nawet w domu sie bawi po norwesku i spiewa....czasami jak cos do mnie powie to ja tylko oczy wystawiam bo nie wiem o co jej chodzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
A to sorry Madzia Jak tam Hania, opiekuje sie siostrzyczka?

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok