Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25488 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pewnie ze tak gabryjel tylko ona liczyła na to i na to bo jest w ciezkiej syt materialnej i ten zatrzyk gotowki by jej sie przydał a tak to ponoc dotanie 65 prc swojej pensji ktora i tak nie miała za duzej i ciezko jej bedzie utzrymac siebie i dziecko za ok 7 ty kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Iwona P
(kivi7904)
Wiking
witajcie!!! Potrzebuje pilnie adresik/numer telefonu do prywatnego ginekologa....szukam i szukam ale wcale nie jest łatwo może któraś z Was chodziła podczas ciąży także prywatnie do ginekologa??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Iwona P
(kivi7904)
Wiking
witaj, ja także będę rodziła w Stavanger tyle że w maju 2010, czy byłaś może tutaj u prywatnego ginekologa podczas swojej ciąży? Proszę o namiary
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hej niestety ja sie pytam w imieniu kolezanki ale pozukaj w archiwum byc moze nawet w tym temacie sa gdzies namiary na pania ginekolog polke własnie z stavanger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Iwona P
(kivi7904)
Wiking
dziękuję, do niej mam namiary, jednak ona pracuje w szpitalu i ma specjalność ginekolog/onkolog, więc tylko trudne przypadki, trafjające z zaleceń lekarza do szpitala...szukam nie koniecznie polskiego lekarza, byle prywatny i z USG
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
kami napisał:
pewnie ze tak gabryjel tylko ona liczyła na to i na to bo jest w ciezkiej syt materialnej i ten zatrzyk gotowki by jej sie przydał a tak to ponoc dotanie 65 prc swojej pensji ktora i tak nie miała za duzej i ciezko jej bedzie utzrymac siebie i dziecko za ok 7 ty kr
o ile jest samotna matka to dojdzie jej tam jeszcze podwojne rodzinne i zastanawiam sie czy moze w takim wypadku otrzymac 2 klase podatkowa?tego nie wiem,ale w PL samotna matka moze podatkowo rozliczac sie z dzieckiem,wiec rzucam haslo,moze ktos sie orientuje jak jest z tym w NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Tak...nalezy się 2 klasa podatkowa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kami napisał:
... ponoc dotanie 65 prc swojej pensji ktora i tak nie miała za duzej i ciezko jej bedzie utzrymac siebie i dziecko za ok 7 ty krA za 30parę tysięcy to jak długo by się utrzymała 4 miesiące...? skoro jej 7tys mało...? .ECH KOBITY KOBITY.... Trza było szklankę zimnej wody.... a nie kalendarzyk katolicki ...i teraz nie było by problemów...! .
Kazdy bez względu na własny zarobek ...duży czy mały jest w bardzo trudnej Osobistej sytuacji materialnej...
Ja również w takiej sytuacji jestem... bo to co zarabiam z ledwością starcza mi na godne bezstresowe życie....
A GZIE SĄ POZOSTAŁE PIENIĄDZE NA TO CO CHCEM MIEĆćććć...Mirafiorii
i wakacje na Balearach przez miesiąc co roku ...
NIEMA .... niema ...bo jestem w trudnej sytuacji finansowej...
Niemniej jakoś się z tym godzę i żyję dalej bez zbędnych zachcianek...
OJ TRUDNE TE ŻYCIE BIEDAKA....OJ...
Ten z milionami dolarów też jest biedakiem gdy patrzy się na miliardera ...
NORMALNIE NIE DOGODZISZ NIKOMU...
Dlatego BÓG się od nas ODWRÓCIŁ twarzą i pokazuje plecy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
...,ale w PL samotna matka moze podatkowo rozliczac sie z dzieckiem,wiec rzucam haslo,moze ktos sie orientuje jak jest z tym w NOJeżeli te dziecko ma skończone lat 16 i uzyskuje samodzielnie legalne dochody ...to wtedy taka możliwość istnieje...
Tylko tu nie chodzi o Samotną matkę ...a o To dziecko , by mniej płaciło podatku...
Klasę podatkową przyznaje automatycznie urząd o ile sa takie podstawy prawne...
Pamiętać jednak trzeba o jednym TU W NORGE osoba samotnie wychowująca dziecko to nie to samo co u NAS NADE WISŁĄ...!!!
TO NAPRAWDĘ TRZEBA BYĆ SAMOTNĄ / TNYM...nawet bez koleżanek i kolegów...
Takie to perfidne te Norweskie prawo rodzinne...
I JEŻELI NAV wyniucha ,że jest inaczej to całą pomoc zabiera i trzeba forsę pobraną zwrócić niestety....Zresztą już to gdzieś Tutaj pisałem...a może to ktoś INNY pisał...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
kami napisał:

Zaraz,zaraz..przeciez o ile sie orientuje to do tanga trzeba dwojga więc ten maluch musi miec jakiegoś tatusia,ktory w najgorszym wypadku powinien płacic alimenty a z takimi Nav sie nie patyczkuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok