Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25505 niezalogowanych)
2 Posty
Karolina Raubo
(diuna78)
Wiking
Hej lika
Moj norweski tez nie jest za dobry. Umowilam sie z polozna, ze kiedy nie mialam skorczy to gadalysmy po norwesku, podczas skorczy gadalysmy po angielsku. Jakos to poszlo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Hej diuna78
Dzięki z trochę otuchy,niestety u mnie jeszcze jest jeden minus mam konflikt serologiczny więc z tego powodu idę w 35 tygodniu do szpitala na szczegółowe badania i powiedzą mi czy poród naturalny czy cesarka.Na razie moja dzidzia pod serduszkiem rozwija sie prawidłowo i dzięki bogu.położnej jeszcze nie mam.
Trzymajcie Kobitki za mnie kciuki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
oczywiście że za Ciebie i maleństwo trzymamy kciuki,powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Witam wszystkie mamy i te przyszle tez Dalam slowo, ze napisze jak pezbiegl u mnie porod w Haukelandzie.
Mialam porod wywyolywany ostateczny termin wywolania byl na 5.03 czyli rowny tydzien temu, podali mi tabletke o 10 rano, mialam po niej lezec godzine i tak bylo,pozniej poszlismy z mezem na spacer, wrocilismy spowrotem na sale i po chwili czuje ze robi mi sie mokro, ucieszona ze tabletka zadziala - no to sie zaczyna, po chwili dostalam skurczy, bo wczesniej przed tabletka nie miala zadnych objawow porodowych nic kompletnie, skurcze zaczely byc coraz silniejsze z minuty na minute, az w koncu nie wytrzymywalam z bolu i poprosilam pielegniarke o jakis srodek znieczulajacy, to zastosowala akupunkture, musze przyznac, ze troche zadzialala, zmniejszyla bol i zrelaksowala, ale to trwalo jakies 15 minut, po tym zawiezli mnie na sale porodowa bo juz nie moglam z bolu a mialam 2 cm rozwarcia, tam dostalam znieczulenie zewnatrzoponowe( w kregoslup), rozwarcie szlo na wet ladnie, znieczulenie mialam do samego rozwiazania podawane, a nawet pod koniec najmocniejszych skurczy podwyzszyli mi dawke, ale juz prawie nie dzialalo, zeszlo mi 8 godzin, jak mi odeszly wody o 15 tak o 22.55 urodzilam slicznego snyka. Musieli mu pomoc wyjsci z ujscia tzw " odkurzaczem", na szczescie wszystko sie udalo. Nie ma co opieka byla super, co chwile do mnie zagladaly i ptaly sie jak sie czuje itp.Dziecko podali mi po umyciu, bo sie pytala czy ma go umyc czy takiego podac i od tego czasu maly byl prawie caly czas ze mna, na dodatego polozna przyniosla mi i mezowi kolacje, po kolacji przewiezli mnie na inny oddzial, w sobote bylam juz w domu, bo wszystko bylo w porzadku ze mna i z dzieckiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiosna Balcarek
(kumkum)
Wiking
BeataK, GRATULUJE!!!!
Fajnie, ze opisałaś swój poród. Do mojego coraz bliżej, więc coraz bardziej zaczynam się stresować. Ale wiadomość od Ciebie podnosi na duchu i nastraja optymistycznie

Życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojego syneczka!!!! No i dla męża oczywiście też
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
BeataK GATULACJE!!!
Życzymy odkrywania uroków rodzicielstwa i celebrowania wszystkiego tego, co pierwszy raz się zdarza - pierwszego uśmiechu, gaworzenia, pierwszego obrotu z plecków na brzuszek, pierwszego kroku...
To wszystko przed Wami... same wspaniałe chwile
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
gratulacje i ucałowania dla maluszka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
GRATULUJE I żYCZE  ZDRóWKA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Serdeczne gratukacje dla mausi i dzidziusia i duuużo zdrówka !!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Dziekuje wam dziewczyny, ja wam tez zycze duzo zdrowia i dla waszych pociech poczetych lub juz wsrod nas
A to do dziewczyn przed ktorymi porod:
Nie ma czego sie bac, no a troche pobolec musi, ale jak juz sie urodzi to sie naprawde zapomina o bolu jaki byl pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok