Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (26318 niezalogowanych)
73 Posty
Początkujący
cóz ci można powiedzieć,lekarze mieli racje to jest normalne.w ten sposób macica sie przygotowuje do porodu i nie ma w tym powodu do zmartwień.postaraj sie
policzyć ile razy w ciagu dnia to sie dzieje bo to dość ważne dla lekarza i powiedz mu ze cie to niepokoi i ze sie boisz to na pewno ci na spokojnie wytłumaczy co to sa za skórcze i ze nie sa szkodliwe a jeśli lekarz bedzie uważał ze jest ich za dużo w ciągu dnia na pewno zrobi ci usg kontrolne.bedzie ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Alicja W
(Alicja)
Nowicjusz
Witajcie jestem na tym topiczku nowa,ale zawsze warto pogawędzić,a temat nie jest mi do końca obcy...
Byłam w ciąży tu w Norwegii 3 mce i we wrześniu poroniłam
Ale staramy się o następne dziecko i mam nadzije,że tym razem bedzie wszystko w porządeczku,czego życzę z całego serca WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMOM!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Mam pytanie do mam ktore rodzily w Norwegii.
Bylam dzisiaj u lekarza i powiedzieli mi ze dzwonil do nich szpital, ze chce mnie widziec 23 lutego, a pierwszy termin porodu mam na 14 luty a drugi na 21.

WYJASNIENIE DO WYZEJ ZAMIESZCZONEGO TEKSTU

Bylam na kontroli 23 lutego w haukelandzie, a dokladnie na Kvinneklinikken i robili mi podstawowe badania takie jak: cisnienie, wazenie, oddanie moczu, poza tym KTG dziecka i USG i nic poza tym, stwierdzili, ze wszystko jest w porzadku i puscili do domu, na nastepna taka wizyte ide w czwartek (26 luty) no i to juz bedzie 12 dni po terminie, moze dzidzia bedzie chciala sama wyjsc, odczywam jakies bole w dole brzucha, ale nie sa to tak mocne jak wszyscy mowia, moze to sa oznaki porodu, zobaczymy w czawartek.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i te przyszle tez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Alicja, trzymam kciuki za pozytywne starania o dzidzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Jessi Z
(orzeszek)
Wiking
hej dziewczyny zaczne od tego ze godzine temu zrobiłam test wyszedł GRAVID JESTEM w szoku ze jestem w ciazy...jestem przerazona, nie moge pozbierac mysli, boje sie;/;/;/...miałyscie takie odczucia jak ja bedac w ciazy na obczyznie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
MONIKA K
(mooona77)
Nowicjusz
przedewszystkim Gratulacje spokojnie musisz sobie to wszystko w głowie poukładac jutro bedzie lepiej ale wachanie nastroju nie znikną hormonya który to tydzien
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Szczerze gratuluję ! Dzidzia to najwiekrzy skarb na ziemi , sama zobaczysz jak bedziesz się cieszyć patrząc jak rosnie , wiem bo sama mam osmiomiesięcznego bobaska ...Nie rodziła co prawda tu w Norwegii tylko w Polsce , ale wiele kobiet rodzilo własnie w Norwegii i sobie chwalą ... Życzę zdrówka i zdrowej , ślicznej dzidzi . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
GRAULACJE GRATULACJE widze ze ciężarówek nam przybywa bardzo sie ciesze.a moje maleństwo jest już takie duże
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
orzeszek bedzie dobrze to najlepsza wiadomość jaką mogłaś dostać dzisiejszego ranka GRATULUJĘ Pewnie jesteś przerażona bo nie planowaliście dzidzi? Jak się oswoicie z tą myślą to bedzie lepiej i będziecie się cieszyć
Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Alicja W
(Alicja)
Nowicjusz
Orzeszek ja również gratuluję Ci!!!!!!
Macie racje być w ciąży i mieć dziecko to prawdziwy dar od Boga
To normalne,że się boisz,masz obawy....itd Ale One miną
zbiegiem czasu i zaczniesz się bardzo cieszyć.Teraz dbaj o siebie i