Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25455 niezalogowanych)
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
ale nie kazdy lekarz i polozna takowa posiada a to jest operacja wiec kontakt po zabiegu jest wazny

W Norwegii posiadaja znajomosc angielskiego, lepsza czy gorsza, szczegolnie w sluzbie zdrowia. No chyba ze polozna ma 60 lat i mieszka cale zycie w malej miejscowosci Ale tam sie nie wykonuje CC ....

A kontakt po porodzie to moze byc tlumacz

Co do znieczulenia to jest roznie. jak CC nagla to nie ma czasu na calkowita narkoze - daja zastrzyk w kregoslup i tna. Przy planowanych zabiegach stosuje sie plytka lub calkowita narkoze, przynajmniej w Norwegii i Szwecji (niedawno byl fajny reality serial o poloznych w Sztokholmie)...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
Ja oceniam na 5+

Wszystko zalezy od tego ile ciezarna chce wspolpracowac z lekarzem i polozna. Nalezy mowic o wszystkim co niepokoi, co sie nie podoba, czasami samemu zasugerowac badanie (bo sie czytalo w literaturze). Lepiej zadac glupie pytanie niz zrobic glupote. Wiele Polek skarzy sie na brak badan....tylko ze czasami wystarczy powiedziec i sie ma Dlatego wrato sie uczyc norweskiego lub angielskiego
Najbardziej mi sie podoba w Norwegii, ze podejscie zdroworozsadkowe - ciaza to nie choroba.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(madziamadzia)
Wiking
to fakt jak sie sama o cos nie zapytasz polozna z siebie malo co wydusi,
u mojej poloznej( ma ok 34 lata) z angielskiem wlasnie jest tak sobie
ginekolog podobnie
ale jak mowisz moze to kwestia wiekszych badz mniejszych miejscowosci
ale musze przyznac ze jest ok mimo wszytsko
ale jedyne co mnie wkurza w mojej klinice ze sa opoznienia ok 30 minut zawsze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Noriska dzieki za linki do paczek darmowych
A teraz a propos skurczy ...ja mialam od piatku,od 2o skurcze co 10-15 minut i w sobote o 18 pojechalam do szpitala i kobieta powiedziala,ze juz wczesniej powinnam byc!A tu w szpitalu tak jak w domu - tv,jedzonko i opieka przede wszystkim!A - i jak sie ma te skurcze to nie jest w stanie sie myslec o tym co sie oglada
A po co wam tlumacz przy porodzie?PRESS PRESS
A propos pozwolenia na pobyt...ja dostalam na 5 lat.I przyjechalam tu w sierpniu 2008 a juz pod koniec wrzesnia mialam pozwolenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
A o co chodzi z tymi paczkami dla dzieci?? Bo ja pierwsze slysze o takim czyms, poprosze o jakies dokladniejsze info
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
jak wypelnisz formularze na stronach norweskich,ktore podala Noriska to dostaniesz paczki powitalne czy cos takiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Aha dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
Witajcie Mamusie!
Ja jestem mama Kingi <2l.9m.> nie rodziłam tu w Nor tylko w PL...Ale moja kolezanka rodzila na poczatku listopada w szpitalu w Arendal. Bardzo sobie chwali pod kazdym wzgledem. Mowi ze milo kulturalnie nie ma czego sie bac. Po porodzie przychodzi polozna z tlumaczka i opowiada o calym porodzie. Do dyspozycji jest kuchnia, jedzenie w formie szwedzkiego stolu. Pampersy itp dla maluszka sa na stanie w szpitalu.
Teraz do porodu przygotowuje sie moja szwagierka (srodek maja )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
annullkka jeszcze jedno co do gratisow. Czy mozna wypelnic wszystkie formularze czy tylko jeden?

Witamy Pata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
ja wypelnilam wszystkie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok