Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25937 niezalogowanych)
1 Post

(Ingrid)
Wiking
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy.Tak czytam i czytam i powiem szczerze że bardzo zazdroszczę.Mam jednego syna i bardzo chciałabym mieć drugie dziecko ale ze względów zdrowotnych na razie nie mogę.No i sprawa drugorzędna to obawy urodzić w obcym kraju..Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
no faktycznie poród na obczyźnie może stanowić pewien problem i może budźić lęk ja jednak samego porodu obawiam sie mniej jak całej ciąży.wczoraj robiłam połówkowe USG i wiecie jak mi lekarka powiedziała że to ma być ostatnie przed porodem
to aż mnie zmroziło,jak to nikt nie sprawdzi jak sie rozwija dziecko przez następne 5 miesięcy???no i wróciłam do domku zmartwiona i dla poprawy nastroju kupiłam sobie bilet do polski na 5 dni.za 2 miesiące polece i sprawdze co tam słychać u mojecho symka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ingrid)
Wiking
No ja właśnie słyszłam o tym że w Norwegii robią jedno albo dwa usg,dlatego dziewczyny częściej latają do kraju i tam się wszystkiego dowiadują szczegolowo
Jak moge zapytać poprzedniczkę-w którym jesteś tygodniu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(iza1981)
Wiking
Witam Panie Faktycznie robią 1 USG w Norwegii
Ja jestem w 34 tygodniu ciąży i miałam tylko robione w 14 tygodniu , za to jak poprzedniczki latałam o Polski i tam nadrabiałam wizytami u lekarzy
Myślę że nie ma się co martwić 1 USG po prostu jesteśmy nauczone ze w Polsce częściej się podgląda dzidziusia w moim przypadku w pierwszej ciąży miałam robione co miesiąc
Pozdrawiam wszystkie "ciężarówki " oraz obecne i przyszłe mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
dzisiaj zaczęłam 17 tydzień.HURRA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
dziewczyny napiszcie ile wam kilogramków kochanych przybyło i jak wysoko jestescie bo ja w tej ciąży nic jeszcze nie przytyłam a to 5 miesiac i troszke mnie to niepokoi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
W Polsce przecież też więcej jak 2-3 USG nie robią , ja miałam 2 w ciąży , dopiero na patologii zrobili chyba kolejne 2 . MAGDA co do tego tycia , to u mnie może nie tak strasznie duzo , ale jak ciężko to teraz zrzucic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
rozumiem tylko ze w polsce to tylko na moim osiedlu było 3 lekarzy i mogłam zrobic usg na każdej wizycie po której byłam spokojniejsza i wcale duzo to nie kosztowało.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
No a tu na miejscu nie ma prywatnych gabinetów w których można zrobić USG odpłatnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
magda: ja gdybym byla w takiej sytuacji jak ty ze prawie nie przytylam to uwierz mi ze bym sie cieszyla!!!! ale slyszalam ze niektore dziewczyny tyja dopiero po 5-6 miesiacu a niekture tak jak ja odrazuod 1 miesiaca tylko trzeba to puzniej zrzucic i jest bardzo ciezko!!
alma78: zawsze mozesz isc prywatnie na usg tylko to kosztuje okola 1tys. na sinsenkliniken jest prywatny polski ginekolog
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok