Witam! Czy ktos wie jak wyglada sprawa wynagrodzenia w tym przypadku.Obecnie jest sykemelding platny 100% jednak NAV chce cos ugrac tylko nie wiem co.Wiem ze sa marne szanse na powrot do pracy to opinia ortopedy po ogledzinach rezonansu kregoslupa.Obojetnie jak by nie bylo skonczy sie to pobytem 52tygodni na zwolnieniu.Zaluzmy ze uda im sie mnie wsadzic gdzies na 20% to za te 20%ten u ktorego bede pracowal bedzie mi placil a teraz kluczowe pytanie a te 80%to od jakiej podstawy bedzie placil NAV zeby bylo jasne czy to bedzie od tego chorobowego co mialem wczesniej placone czy moze jakas inna kalkulacja bo ja obliczylem ze najtansza opcja dla nich byla by renta bo dostal bym jakies 17000nkr (zeby bylo jasne to po 22latach pracy w norwegii bo z tego co sie okazalo to renta jest uzalezniona od dochodu ale max 6G plus od lat pracy ,pelna renta po 40latach ) brutto a tak to beda musieli (jak dobrze mysle ze to bedzie od tego chorobowego) 29000nkr brutto.Tak na marginesie dodam ze oni chyba chca przekombinowac ale jak ich stac to ok bedziemy sie bujac .