Witam.wiem ze temat był juz wiele razy poruszany ale juz tyle róznych wersji słyszałem ze nie wiem czego sie trzymac wiec moze mi ktos odpowie jak opisze swoja sytuacje.. a mianowicie jestem w NO od 3mc-y, od 1go grudnia pracuje na legalu, nie mam jeszcze piozwolenia bo maja jakies problemy z nowym systemem , umowe mam na rok, i moje pytanie jest takie czy moge przez ten rok uzywac auta ? jesli tak to czy jest jakas czestotliwosc odwiedzic w polsce,ze musze co jakis czas regularnie zjezdzac? i papiery do autopass wysłałem zaraz po przyjezdzie - nic jeszcze nie dostałęm zadnej faktury i nie wiem czy jest to problem ze nie byłem tu zarejestrowany czy innej natury ? moze sie ktos w tym lepiej orientuje
Najlepsze ze w tym tyg. w południe dzwoni ktos z nr zastrzezonego i mowi ze moje saldo wynosi 12tys NOK, myslalem ze to za bramki ale teraz juz nie wiem-bo pytam dlaczego tak duzo a koles ze auto ma prawie 10 lat i ze mozemy to zredukowac do 9 tys.... Ja akurat spałem po nocnej zmianie jak tel zadzwonił i byłem strasznie nietomny a koles mowił strasznie niewyraznie po angielsku i nei wiem o co mu do konca chodziło, ani z jakiej firmy dzwonił-podałem mu maila i adres pocztowy ale nic jeszcze nie przyszło? Miał może ktos podobną sytuacje ????? Bo sie juz głowie kilka dni z tym i nie podchodzi mi zadna opcja ;/ nie wiem co jest grane POMOCY