Wacek1 napisał:
marianek napisał:
Wacek1 napisał:
[
[quote]heh za jakies 3-4 lata to bedzie juz pozamiatane "mistrzu"
Dobrze, ze nie karają za marzenia, bo pewnie odsiadywałbys dozywocie
Lykke til mistrzu mijagi
A co bedzie pozamiatane? Rozmawiam tu z kazdym z kim mam okazje i zauwazylem ciekawa rzecz, mianowicie jest tu wielu polakow, ktorzy mowili dokladnie tak jak ty, tylko 4-5 lat temu i nie robili nic procz pracy. Dzis sa w tym samym miejscu. Mysle, ze za 4 lata niewiele sie zmieni, bo nawet jezeli przyjedzie nawet 100.000 nowych, to zrobia dokladnie to o czym ty mowisz- czyli nic. Norwegia byla przed polakami i bedzie nawet jezeli wyjada. Swiat sie nie zawali, a przyroda nie lubi pustki, wiec przyjada chinczycy lub eskimosi. Ja za 4 lata bede max wyksztalcony jako malarz, bede znal swietnie jezyk, metodologie pracy i wszelkie triki( podobno wszystkiego ucza w szkole mester)
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz. Moze i wrocisz, moze uzbierasz ten milion o ktorym pisales + 3 mieszkania w warszawie. To bedzie razem 10 twoich lat w Norwegii. 500.000 pln + 3 mieszkania jakies 1.000.000 pln daje 150.000 PLN rocznie odlozone. czyli 300,000 NOK. Ja dzieki jezykowi i szkole zarobie wiecej w 5 lat. Bede od ciebie 17 lat mlodszy. Z progresywnymi dochodami, a ty w polsce z 4 mieszkaniami,( jakies 7 tys netto miesiecznie) i znow bedziesz musial jezdzic tirem-
Dobrze to skalkuluj. Mozesz sie smiac, ale wie,. ze mam racje.
ja pierdole......
człowieku > ciebie powinni juz na przejsciu zatrzymac, bo ty jestes baaaardzo niebezpieczny...
W szkole "mester" naucza cie, oj tak....
aaaaaaaaaaaaa odpowiem ci kogo wybiorą > wezma poltuna bez paierów "mester" bo odpieroli im chatke jak ta lala za pół ceny, a ty zdechniesz na tych konserwach, bo bedziesz a drogi....
Moze ty obrazy zacznij malowac, bo tu nie widze dla ciebie "progresywnych dochodów"
za pół roku góra rok bedziesz jebał u polaka na czarno za 120/h i uszami klaskał
Nie ogarniam twoich wyliczen, musisz chyba brac po pół, tak jak mówił ci lekarz, bo pełna dawka zabije cie niebawem
Ale zyj sobie w swoim swiecie, bo fajniej tam niz w rzeczywistosci...
Zycze ci z całego serca, zebys.... zesrał sie w najlepsze spodnie
aaaaaaaaaaa jak 300k/rok odłozysz, to bedziesz kozak!
A tymczasem sweet dreams pajacu : )))))