Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(8128 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
skafander00 napisał:
Debel.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Miło,że interesujesz się historią Polski i dociekasz prawdy,ale będę się upierała by w końcu dobrnąć do przedmiotu tematu
Zawsze możesz zacząć interesujący Cie kierunek,warto spróbować.Jeśli jest jakaś motywacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
skafander00 napisał:
Mnie nikt nie proponował pracy,jesteś lebel wyżej
Czy ja wiem czy świat?Byłam w różnych miejscach.Konkluzjaolak Polakowi wilkie-najczęsciej.Szczególnie zawistny"Polak".
Makaryna -Preferuję na takowe tematy konwersować poza forum,bo zostane posądzona o gloryfikowanie i puszenie się
Bombastycznie.

Nie krepuj sie..... Taki temat jak "historiografia starozytnej Polski", to istna gratka i napewno nieczesto poruszany, nawet wsrod historykow...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Dobra ,dokończymy tę kwestię jutro.Idę oglądać jakieś filmidło.Polecono mi"Antychrysta",obadam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marianek napisał:
Wacek1 napisał:
[

[quote]heh za jakies 3-4 lata to bedzie juz pozamiatane "mistrzu"
Dobrze, ze nie karają za marzenia, bo pewnie odsiadywałbys dozywocie
Lykke til mistrzu mijagi

A co bedzie pozamiatane? Rozmawiam tu z kazdym z kim mam okazje i zauwazylem ciekawa rzecz, mianowicie jest tu wielu polakow, ktorzy mowili dokladnie tak jak ty, tylko 4-5 lat temu i nie robili nic procz pracy. Dzis sa w tym samym miejscu. Mysle, ze za 4 lata niewiele sie zmieni, bo nawet jezeli przyjedzie nawet 100.000 nowych, to zrobia dokladnie to o czym ty mowisz- czyli nic. Norwegia byla przed polakami i bedzie nawet jezeli wyjada. Swiat sie nie zawali, a przyroda nie lubi pustki, wiec przyjada chinczycy lub eskimosi. Ja za 4 lata bede max wyksztalcony jako malarz, bede znal swietnie jezyk, metodologie pracy i wszelkie triki( podobno wszystkiego ucza w szkole mester)
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz. Moze i wrocisz, moze uzbierasz ten milion o ktorym pisales + 3 mieszkania w warszawie. To bedzie razem 10 twoich lat w Norwegii. 500.000 pln + 3 mieszkania jakies 1.000.000 pln daje 150.000 PLN rocznie odlozone. czyli 300,000 NOK. Ja dzieki jezykowi i szkole zarobie wiecej w 5 lat. Bede od ciebie 17 lat mlodszy. Z progresywnymi dochodami, a ty w polsce z 4 mieszkaniami,( jakies 7 tys netto miesiecznie) i znow bedziesz musial jezdzic tirem-

Dobrze to skalkuluj. Mozesz sie smiac, ale wie,. ze mam racje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Wacek1 napisał:
marianek napisał:
Wacek1 napisał:
[

[quote]heh za jakies 3-4 lata to bedzie juz pozamiatane "mistrzu"
Dobrze, ze nie karają za marzenia, bo pewnie odsiadywałbys dozywocie
Lykke til mistrzu mijagi

A co bedzie pozamiatane? Rozmawiam tu z kazdym z kim mam okazje i zauwazylem ciekawa rzecz, mianowicie jest tu wielu polakow, ktorzy mowili dokladnie tak jak ty, tylko 4-5 lat temu i nie robili nic procz pracy. Dzis sa w tym samym miejscu. Mysle, ze za 4 lata niewiele sie zmieni, bo nawet jezeli przyjedzie nawet 100.000 nowych, to zrobia dokladnie to o czym ty mowisz- czyli nic. Norwegia byla przed polakami i bedzie nawet jezeli wyjada. Swiat sie nie zawali, a przyroda nie lubi pustki, wiec przyjada chinczycy lub eskimosi. Ja za 4 lata bede max wyksztalcony jako malarz, bede znal swietnie jezyk, metodologie pracy i wszelkie triki( podobno wszystkiego ucza w szkole mester)
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz. Moze i wrocisz, moze uzbierasz ten milion o ktorym pisales + 3 mieszkania w warszawie. To bedzie razem 10 twoich lat w Norwegii. 500.000 pln + 3 mieszkania jakies 1.000.000 pln daje 150.000 PLN rocznie odlozone. czyli 300,000 NOK. Ja dzieki jezykowi i szkole zarobie wiecej w 5 lat. Bede od ciebie 17 lat mlodszy. Z progresywnymi dochodami, a ty w polsce z 4 mieszkaniami,( jakies 7 tys netto miesiecznie) i znow bedziesz musial jezdzic tirem-

Dobrze to skalkuluj. Mozesz sie smiac, ale wie,. ze mam racje.

ja pierdole......

człowieku > ciebie powinni juz na przejsciu zatrzymac, bo ty jestes baaaardzo niebezpieczny...
W szkole "mester" naucza cie, oj tak....
aaaaaaaaaaaaa odpowiem ci kogo wybiorą > wezma poltuna bez paierów "mester" bo odpieroli im chatke jak ta lala za pół ceny, a ty zdechniesz na tych konserwach, bo bedziesz a drogi....
Moze ty obrazy zacznij malowac, bo tu nie widze dla ciebie "progresywnych dochodów"
za pół roku góra rok bedziesz jebał u polaka na czarno za 120/h i uszami klaskał
Nie ogarniam twoich wyliczen, musisz chyba brac po pół, tak jak mówił ci lekarz, bo pełna dawka zabije cie niebawem
Ale zyj sobie w swoim swiecie, bo fajniej tam niz w rzeczywistosci...
Zycze ci z całego serca, zebys.... zesrał sie w najlepsze spodnie
aaaaaaaaaaa jak 300k/rok odłozysz, to bedziesz kozak!

A tymczasem sweet dreams pajacu : )))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
"Pacz" Wacek co sie teraz rozpeta
Tylko cos mi sie wydaje, ze jestes zbyt ogarniety na babranie sie w blocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Lindemans-Standard,hehe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marianek napisał:
[quote]Wacek1 napisał:
[quote]marianek napisał:
Wacek1 napisał:
[

[quote]ja pierdole......

człowieku > ciebie powinni juz na przejsciu zatrzymac, bo ty jestes baaaardzo niebezpieczny...
W szkole "mester" naucza cie, oj tak....
aaaaaaaaaaaaa odpowiem ci kogo wybiorą > wezma poltuna bez paierów "mester" bo odpieroli im chatke jak ta lala za pół ceny, a ty zdechniesz na tych konserwach, bo bedziesz a drogi....
Moze ty obrazy zacznij malowac, bo tu nie widze dla ciebie "progresywnych dochodów"
za pół roku góra rok bedziesz jebał u polaka na czarno za 120/h i uszami klaskał
Nie ogarniam twoich wyliczen, musisz chyba brac po pół, tak jak mówił ci lekarz, bo pełna dawka zabije cie niebawem
Ale zyj sobie w swoim swiecie, bo fajniej tam niz w rzeczywistosci...
Zycze ci z całego serca, zebys.... zesrał sie w najlepsze spodnie
aaaaaaaaaaa jak 300k/rok odłozysz, to bedziesz kozak!

A tymczasem sweet dreams pajacu : )))))

Wyliczenia sa proste i oparte na tym co widze, czytam i slysze. Strzelasz kula w plot. To ze wezma polaka jest pewnie prawda, istnieje jednak male ale,,, Mianowicie, sa prace ktorych polak na czarno nie moze wykonac, gdyz nie ma uprawnien, certyfikatow, nie wystawi faktury. Komuny,BRL, Sameie ( kolega podpowiada ) I wiele innych. Jezeli tych prac nie wykonuja teraz to i za 4 lata( idac twoim tokiem myslenia) nie beda mogli. Nawet jezeli sie myle to nie mam nic do stracenia. Z moja szkola moge sie podrapac. Jezeli bede pracowal i sie uczyl to tylko korzysc dla mnie, bo pracowac i tak musze. A stawka 120 kr mnie nie przeraza, pracowalem i za 80. Cel jest jasny.
A 300.000 nok to niewiele. Wystarcze ja i 3 pracownikow. To nic wielkiego. Skoro inni maja po 20-30 to dlaczego watpisz, ze ja bede mial 3? Mysle, ze ty niczego nie zrobiles oprocz 1.000.000 km. Boli cie serce, ze mozna myslec inaczej. Nawet jezeli sie myle to co? wciaz bede mial 27 lat. To 13 mniej niz ty teraz. Dam rade oszczedzic tyle co ty.

Miotasz sie, bo twoj swiat jest waski i wiesz, ze przegrales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Wacek1 napisał:
podobno wszystkiego ucza w szkole mester

przystepujac do Mestera z zalozenia juz wszystko wiesz i umiesz.... jesli na etacie to svenn wystarczy.... jesli planem jest zalozenie firmy to trzy mlotki oczywiscie pomoga bardzo

innych sztuczek nauczysz sie tutaj:
www.facebook.com/pages/kebab-mester-skole/161370033897738

Wacek1 napisał:
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz.
skad takie bledne zalozenie ze my nie mamy polskich jak i norweskich papierow???????
i ta konkurencyjna cena: ile zamierzasz zejsc???? do 300nok na firme?? no to gratuluje... jak bedziesz mial referencje to beda Ci placic normalnie i bez zanizania cen... w gratisie to mozesz dorzucac recznik z logo Twojej firmy jako bonus... albo kawe z logo Twojej firmy (widzialem taki trick)... takie cos tez dziala....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok