Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(8136 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
punkt 1.marianek ma zawsze racje..
punkt.2.jesli marianek nie ma racji......patrz punkt 1.
i nie wkurw...marianka bo on teraz przejął pałeczke po optimusie,wielka spoczywa na nim odpowiedzialność i musi,, wyjsc z twarzą,,...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zeby z czyms wyjsc, to trzeba to miec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Yatsek napisał:
Wacek1 napisał:
podobno wszystkiego ucza w szkole mester

przystepujac do Mestera z zalozenia juz wszystko wiesz i umiesz.... jesli na etacie to svenn wystarczy.... jesli planem jest zalozenie firmy to trzy mlotki oczywiscie pomoga bardzo

innych sztuczek nauczysz sie tutaj:
www.facebook.com/pages/kebab-mester-skole/161370033897738

Wacek1 napisał:
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz.
skad takie bledne zalozenie ze my nie mamy polskich jak i norweskich papierow???????
i ta konkurencyjna cena: ile zamierzasz zejsc???? do 300nok na firme?? no to gratuluje... jak bedziesz mial referencje to beda Ci placic normalnie i bez zanizania cen... w gratisie to mozesz dorzucac recznik z logo Twojej firmy jako bonus... albo kawe z logo Twojej firmy (widzialem taki trick)... takie cos tez dziala....

Nie mowilemo nikim personalnie, prawda natomiast jest, ze wiekszosc( ogromna) nie ma papierow i nie zna jezyka.A cena konkurencyja to cena niewiele rozniaca sie od srednich stawek. Nie oczekuj ode mnie odpowiedzi jak to bedzie wygladalo, bo tego jeszcze nie wiem. Rozmawialem natomiast z norweskim mesterem i powiedzial mi, ze podczas nauki 1 rok jest taki sam dla wszystkich zawodow. Ucza, ekonomii, zakladania firmy, pisania kontraktow, kosztorysow jak nie wejsc w gowno podpisujac zla umowe. Na drugim roku, dzialania scisle pod twoj zawod. Znajac to wszystko sadze, ze bedzie duzo latwiej. Nie zjadlem wszystkich rozumow, jednak obserwujac innych intuicujnie czuje, ze tak nie moge, nie chce. Prac, dom, wakacje, kredyt na mieszkanie, standard. Sprobuje inaczej, pracy sie nie boje, musialem pracowac od dziecka wiec luz. Wiem, ze jest inna droga, ciekawsza, ale to jak opanuje wszystko co sobie zalozylem. Za plecami mam pustke, powrot rowna sie bieda, ktora znam od dziecka. Wy z duzych miast nawet nie wiecie, ze taka moze jeszcze byc. U nas byla. Ja nie mam do czego wracac, a dobra praca to malo! Patrze w gore i widze swojego brygdziste, kierownika, dyrektora, wlasciciela firmy. Tam chce byc za kilka lat, Czas pokaze czy mialem racje. Wierze, ze tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
marianek napisał:
skafander00 napisał:
wilkiem*

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa "lebel" ???

coś jak level -poziom, stopień, szczebel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
Wacek1 napisał:
Yatsek napisał:
Wacek1 napisał:
podobno wszystkiego ucza w szkole mester

przystepujac do Mestera z zalozenia juz wszystko wiesz i umiesz.... jesli na etacie to svenn wystarczy.... jesli planem jest zalozenie firmy to trzy mlotki oczywiscie pomoga bardzo

innych sztuczek nauczysz sie tutaj:
www.facebook.com/pages/kebab-mester-skole/161370033897738

Wacek1 napisał:
Bede mial ogromna przewage nad nimi/wami. Jak myslisz? Kogo wybierze klient? Kogos z ich papierami, jezykiem i konkurencyjna cena czy glaba, ktory moze zniszczyc dom? Mysle tez, ze uszczelnia przepisy jeszcze bardziej i ci na czarno beda mieli problemy. Dlatego mysle, ze sie mylisz.
skad takie bledne zalozenie ze my nie mamy polskich jak i norweskich papierow???????
i ta konkurencyjna cena: ile zamierzasz zejsc???? do 300nok na firme?? no to gratuluje... jak bedziesz mial referencje to beda Ci placic normalnie i bez zanizania cen... w gratisie to mozesz dorzucac recznik z logo Twojej firmy jako bonus... albo kawe z logo Twojej firmy (widzialem taki trick)... takie cos tez dziala....

Nie mowilemo nikim personalnie, prawda natomiast jest, ze wiekszosc( ogromna) nie ma papierow i nie zna jezyka.A cena konkurencyja to cena niewiele rozniaca sie od srednich stawek. Nie oczekuj ode mnie odpowiedzi jak to bedzie wygladalo, bo tego jeszcze nie wiem. Rozmawialem natomiast z norweskim mesterem i powiedzial mi, ze podczas nauki 1 rok jest taki sam dla wszystkich zawodow. Ucza, ekonomii, zakladania firmy, pisania kontraktow, kosztorysow jak nie wejsc w gowno podpisujac zla umowe. Na drugim roku, dzialania scisle pod twoj zawod. Znajac to wszystko sadze, ze bedzie duzo latwiej. Nie zjadlem wszystkich rozumow, jednak obserwujac innych intuicujnie czuje, ze tak nie moge, nie chce. Prac, dom, wakacje, kredyt na mieszkanie, standard. Sprobuje inaczej, pracy sie nie boje, musialem pracowac od dziecka wiec luz. Wiem, ze jest inna droga, ciekawsza, ale to jak opanuje wszystko co sobie zalozylem. Za plecami mam pustke, powrot rowna sie bieda, ktora znam od dziecka. Wy z duzych miast nawet nie wiecie, ze taka moze jeszcze byc. U nas byla. Ja nie mam do czego wracac, a dobra praca to malo! Patrze w gore i widze swojego brygdziste, kierownika, dyrektora, wlasciciela firmy. Tam chce byc za kilka lat, Czas pokaze czy mialem racje. Wierze, ze tak.

masz ,masz cały plan polega na tym ,by go mieć i to jest odpowiedz na moje dzisiejsze pytanie po co studiować w polsce ,więc po to by nawet sprzątając mieć większe perspektywy

Brad Pitt również zmywał naczynia ,przed tym jak został sławnym aktorem i wielu wielu innych
i tacy ludzie są przyszłością norwegi i swoją przyszłość będą tam mieli ,choć rzeczywistość dziś jest inna i tu racja maryjanna obecnie góruje napływ taniej bezmózgiej siły roboczej ,która sama się wykruszy lub wypali ewentualnie zachleje jak kto woli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
B.K. napisał:
punkt 1.marianek ma zawsze racje..
punkt.2.jesli marianek nie ma racji......patrz punkt 1.
i nie wkurw...marianka bo on teraz przejął pałeczke po optimusie,wielka spoczywa na nim odpowiedzialność i musi,, wyjsc z twarzą,,...

odnośnie tej kwestii nadal brak mi definicji takiego poczynania ,ale jedno wiem na pewno nudne to już ,bo ile z tego samego można sie śmiać ,to tak jak byśmy śmiali się ciągle z tego samego kawału
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Wacek1 -Pracuj,ucz się języka.Jak będziesz pewny,że jesteś gotowy egzystować w Norwegii przybywaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Wacek -powodzenia i oby Ci się udało .
Jesteś młody i jeszcze się przekonasz że to co planujesz nie będzie za darmo .
Będziesz odpowiedzialny nie tylko za siebie . Ludzie robotę mogą partolić , mogą pić , chorować .
Zachorować możesz i TY mimo że jesteś młody .
Podejrzewam że nie kierowałeś ludźmi nie prowadziłeś firmy .
Poza tym przetargi , niestabilność rynku , nieuczciwa konkurencja .
Teraz z perspektywy lat (bo byłem młody i pełen optymizmu jak i Ty )
widzę że praca na etacie ma wielkie plusy , zwłaszcza jak się ma rodzinę .
Nawet jazda Tirem wydaje się lepsza od własnej firmy
Ale wszystko przed Tobą .
Pamiętaj tylko że jak planujesz to weź wszystkie przeciwności pod uwagę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok