Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25434 niezalogowanych)
29 Postów
Wiking
witaj Beatko.każą ci się zgłosić w cześniej bo może niemiałaś w 35-36tygodniu ciąży robionych dodatkowych badań przed porodem,wtedy lekaże określają czy poród naturalny czy cesarka.
Może to oto chodzi.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Beata K . byc może chcą zrobic jakies badania chociaż ja nie miałam robionych w szpitalu żadnych tylko u lekarza do czasu porodu .Ja miałam ciążę przenoszoną ,ale w moim przypadku to mój fastlege dzwonij do szpitala kiedy mam się zgłosic do szpitala na wywołanie porodu i było to dwa tygodnie po terminie, a nie na odwrót .U Ciebie jeśli by o to chodziło to chyba trochę za szybko .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Fionnka wydaję mi się ,ze nie ma szkoły rodzenia .Mi bynajmniej nie udało się znalesc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
A co chodzi z tym terminem? Czy chodzi o termin porodu? Bo ten jest wpisany w karte ciazowa.
Ja mialam robione dodatkowe USG w 36 tygodniu, na wniosek lekarza, ale informacja o dacie badania przyszla ze szpitala. Oprocz tego dostalam ze szpitala zaproszenie na rozmowe z polozna i oprowadzenie po dziale
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Noriska tak podalam dwa terminy porodu, dziekuje za informacje, ja od znajomej dowiedzialam sie, ze termin 23 luty (to juz jest po moich dwoch terminach porodu) to jest na wywolanie ciazy wrazie jakby w ustalonych terminach nie urodzila.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
Ja mam termin na jutro, czyli 14 luty.
Lekarka powiedziala, ze wywolanie nie bedzie rowazane wczesniej niz 1 marca - czyli zgodnie z ceremonialem, dwa tygodnie po terminie. Dlatego sie pytalam o te terminy, bo wywolywanie porodu 9 dni po terminie jest chyba za wczesnie (no chyba, ze sa wskazania)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
I jak ci sie udalo wpisac do karty ciazy dwa "ostateczne" terminy porodu?
Bo w karte wpisuja najpierw termin wychodzacy z miesiaczki (aktuelle svangerskap), jest on tylko orientacyjny do czasu polowkowego USG, gdzie ustala sie "ostateczny" termin dla urzedow, szpitala (korrigert termin) i lekarza na ustalenie przeterminowania. No chyba, ze sie odmowi USG (mozna!) wtedy termin miesiaczkowy wpisuje sie jako ostateczny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Termin na dzisiaj jest z usg z polski, ja tutaj nie robilam usg i nie wiem dlaczego chca mnie tak wczesnie widziec w szpitalu, bo za mne jest wszystko wporzadku, nie ma zadnych przeciwskazan. No zobaczymy moze sie do 23 uordzi czego juz bym bardzo chciala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
Moze 23 to termin na USG, zeby ustalic wiek ciazy, a nie na wywolanie.
Moze najlepszym wyjsciem byloby spytac sie swojego lekarza czego tak naprawde dotyczy to wezwanie.

Ja tez czekam juz z niecierpliwoscia na rozwiazanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Wlasnie jutro ide do lekarza i sie bede pytac co to za termin, dam znac pozdrawiam
Noriska zycze szczesliwego rozwiazania trzymam kciuki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok