Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
skad sie nie zwalniac?z wlasnej firmy?jakiej roboty nie tracic?
o czym my tu rozmawiamy od poczatku,caly czas bylam przekonana,ze o pozwoleniu na pobyt wydanym na podstawie samozatrudnienia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
otworzyc firme i pozwolenie za do likwidacji wazne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
no to skoro zakladamy,ze do otwarcia firmy w tej chwili nie jest potrzebny biznesplan,to pieknie,bo firmy nawet nie przynoszacej dochodow nie trzeba zamykac,a majac otwarta dzialalnosc mozna pobierac zasilek dla bezrobotnych
dalej mi to sie wydaje za piekne,ze moglo byc prawdziwe
nie wiem...moze ATS cos podpowie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
sama pisalas kliknij niebieskie

moze ktos juz robil przedluzenie na firme i sie podzieli

,a majac otwarta dzialalnosc mozna pobierac zasilek dla bezrobotnych
a to, to nie znam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
To podsumujmy. Mając firme, jest sie pozbawionym wielu przytwilejów, jakie maja zwyczajni pracownicy. W Norwegii nie ma czegos takiego, jak zawieszenie działalnosci. Nie nalezy sie zasiłek. Nie trzeba biznesplanu. Do rejestracji na policji potrzeba zaswiadczenie z bronnoysundregistrene.
Jesli chodzi o niekorzystanie z socjalu - nie mozna korzystac z dofinansowania mieszkania na przykład, lub nie mozna mieszkac w komunalnym. Ale nie wydaje mi sie, aby Polacy z tego korzystali, bo to bardzo mało prawdopodobne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
16 zwolnienia nie platne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja dodam jeszcze od siebie,ze w czasie prowadzenia dzialalnosci mozna pobierac zasilek dla bezrobotnych(o ile przysluguje na zasadach ogolnych)
wypelnia sie karty meldunkowe,w ktorych zapisuje sie liczbe przepracowanych godzin i na podstawie tego nav oblicza biezace swiadczenie(o dzialalnosci trzeba poinformowac nav)
niestety nie wiem jak sie ma to w swietle nowego pozwolenia,bo nie widzialam go na oczy i nie mam pojecia co jest warunkiem jego waznosci przy samozatrudnieniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
ale tylko na poczatku dokad niezacznie przynosic zyskow
a nie po roku firme zamkne i hop na 2 lata zasilku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
zle cos interpretujesz,bo jak zamkniesz firme,to juz na zasilek nie pojdziesz,poniewaz jak napisala wyzej Hilton,zasilku nie mozna sobie wypracowac prowadzac dzialanosc gospodarcza,tylko praca na etacie
i oczywiscie,ze dokad dzialanosc nie zacznie przynosic zyskow,to chyba normalne,jak znajdziesz prace to zasilek tez juz nie bedzie sie nalezal
i nie jest to takie"na poczatku",bo przynajmniej rok
jezeli pozwolenie dla samozatrudnienia wygladaloby tak jak na starych zasadach,Ty moglbys zarejestrowac firme i jednoczesnie byc wspomagany zasilkiem,ale jak juz pisalam nie mam pojecia jak wyglada nowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
cos tam wiesz ,a podajesz jakies strzepy informacji
jak piszesz to juz konkretnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok