powiatowy myśliciel napisał:
czyli firma z ograniczoną odpowiedzialnością , ale i tak widzę w tym kolejną rodaków firmę powołaną tylko po to żeby cokolwiek tutaj robić jak się pracy znaleźć nie można
Powiatowy.. AS to nie to samo co DA.. Poza tym, chyba lepiej cos robic, niz siedziec na dupie i jojczec, jaki to pracodawca niedobry..
Oczywiście państwo pomaga takim ludziom co to otwierają tutaj firmy bo i tak do tego nikt nie dokłada , tylko założyciele tej firmy , a po za tym nie wiem czy ktoś się nad tym zastanawiał czy nie ale np. osoba która prowadzi działalność nawet jakby coś nie poszło to nie dostanie tutaj nic.
Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura.. Jezeli juz prowadzisz AS, to jestes pracownikiem (swojej) firmy
A durny Polak się i tak cieszy że ma tą firmę , z której usług korzysta nie wielu
, i dochody firmy są przypuszczam mniejsze niż moja pensja jako zwykły pracownik , ale otwierajcie te swoje firmy-- stary kiedyś przyjdzie i specjalnie podrze łacha.
Proponuje najpierw zalozyc firme, pozniej ja rozkrecic, nastepnie sprawnie polozyc

.. a dopiero pozniej belkotac.. Jedni oraja, inni zbieraja... tak jest swiat skonstruowany i naturalna potrzeba ludzka jest aby nie orac zbyt dlugo.. I tego wszystkim zycze..
@tomotek; Umow sie na spotkanie w Næringsetaten. Tam Ci nieodplatnie wytlumacza: co jest co, jaka firma bedzie odpowiednia w Twojej branzy, jaki jest stopien ryzyka... w jakim scenariuszu.
Mozesz takze skorzystac z biur doradczych, a takze niektorych biur ksiegowych.. tam bedziesz musial zaplacic od kr500,- do kr3000,-, w zaleznosci od tego czym chcesz sie zajmowac. Nie zasluchuj informacji, staraj sprawdzac je u zrodel.. Powodzenia..