Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3807 niezalogowanych)
24 Posty
Piotr B
(PiotrB)
Wiking
Dzięki za motywację. Może ktoś podeśle jakiegoś linka ciekawego?
pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
PiotrB napisał:
Dzięki za motywację. Może ktoś podeśle jakiegoś linka ciekawego?
pozdro

Linka do czego?
Wysłałam Ci na priv,tak jak prosiles, linki do stron,na których możesz szukac ofert pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Piotr B
(PiotrB)
Wiking
Dziękuję giovi, będę tam wysyłał.
Może macie jakichś ciekawych pracodawców, firmy czy kogoś, a może wy możecie załatwić? Jeśli tak to byłbym bardzo, bardzo wdzięczny. Chociaż jakiś namiary...
z góry dzięki za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
mariusz zakrzewski
(many507)
Wiking
te hilton jak tak błędy w angliku wygarniasz to znaczy ze jestes studencak wiec nie odpowiadaj na takie posty hlopakowi bo jestem na 100 pewny ze nie masz pojecia o robocie ja oram tu 8 lat i dlamie to kazdy student to porazka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
many507 napisał:
te hilton jak tak błędy w angliku wygarniasz to znaczy ze jestes studencak wiec nie odpowiadaj na takie posty hlopakowi bo jestem na 100 pewny ze nie masz pojecia o robocie ja oram tu 8 lat i dlamie to kazdy student to porazka

Jestem nauczycielem angielskiego z wieloletnim doswiadczeniem to raz, dwa - na "te" to tramwaj staje , albo trolejbus, a trzy - porazka jestes ty sam. Ja jestem 100% pewna, ze jestes wtórnym analfabetą. pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Hilton napisał:
Szczerze? Wszystko, jest tam bardzo duzo błędów. podstawowych. co nie znaczy ze nie da sie tego zrozumiec , ale wydaje mi sie ze znajomosc jezyka przynajmniej okreslana na komunikatywną, jest na tyle dobra, ze nie robi sie tego typu błędow.
Moze znajdziesz inna prace. Ucz sie norweskiego, a bedziesz w domu jak to mawiają.

Hilton tak jak duzo osob pisze czesto piszesz rzeczowo i na temat... ale czasem piszesz bzdury...
mowie tutaj o angielskim... co do ostatniego zdania sie zgodze... lecz jesli chodzi o angielski to zazwyczaj wystarczy abys ie dogadac.... nikt nie szuka osob w budowlance z perfekcyjnym angielskim.... ale wiecej nei pisze... bo znowu mnie zaszczekasz narka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
traveleroslo napisał:
Hilton napisał:
Szczerze? Wszystko, jest tam bardzo duzo błędów. podstawowych. co nie znaczy ze nie da sie tego zrozumiec , ale wydaje mi sie ze znajomosc jezyka przynajmniej okreslana na komunikatywną, jest na tyle dobra, ze nie robi sie tego typu błędow.
Moze znajdziesz inna prace. Ucz sie norweskiego, a bedziesz w domu jak to mawiają.

Hilton tak jak duzo osob pisze czesto piszesz rzeczowo i na temat... ale czasem piszesz bzdury...
mowie tutaj o angielskim... co do ostatniego zdania sie zgodze... lecz jesli chodzi o angielski to zazwyczaj wystarczy abys ie dogadac.... nikt nie szuka osob w budowlance z perfekcyjnym angielskim.... ale wiecej nei pisze... bo znowu mnie zaszczekasz narka

traveler, mie chodzilo o to konkretne ogloszenie, napisane jest ze angielski w mowie i pismie. Ja znam z budowy tych co "komunikatywnie znaja angielski" i zasuwam za tłumacza, bo nie sa w stanie zrozumiec, ze płyte gipsowa nalezy uciac w jednej trzeciej długosci. Długo bym tu mogla wymieciac. A to ze kts wie jak jest młotek i gwożdź, to za malo. Trzeba umiec czytac plany i znac angielski na wyzszym poziomie. Inaczej, tacy np. jak ja ciagel cos musza tłumaczyc i robota sie przeciaga.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Hilton napisał:
traveleroslo napisał:
Hilton napisał:

traveler, mie chodzilo o to konkretne ogloszenie, napisane jest ze angielski w mowie i pismie. Ja znam z budowy tych co "komunikatywnie znaja angielski" i zasuwam za tłumacza, bo nie sa w stanie zrozumiec, ze płyte gipsowa nalezy uciac w jednej trzeciej długosci. Długo bym tu mogla wymieciac. A to ze kts wie jak jest młotek i gwożdź, to za malo. Trzeba umiec czytac plany i znac angielski na wyzszym poziomie. Inaczej, tacy np. jak ja ciagel cos musza tłumaczyc i robota sie przeciaga.

Co do planow to u nas sa to norweskie plany , nie spotkalem sie z angielskimi jeszcze... poza tym ktos kto umie czytac rysunek moze nauczyc sie podstawowych zkrotow jakie tam wystepuja i wtedy nie ma problemu... co do reszty to mysle ze jesli ktos nie zrozumie ze trzeba uciac 30% plyty to nie moze pisac o komunikatywnym angielskim... ogolnie wiem co masz na myslo , ale uwazam ze troszke przesadzilas to chcialem powiedziec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tak, plany sa norweskie, norweski wlasciciel, tyle ze budowniczy nie rozumieja tez norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Hilton napisał:
Tak, plany sa norweskie, norweski wlasciciel, tyle ze budowniczy nie rozumieja tez norweskiego

Nie bede Cie lapal za slowka... ale troszke sobie sama zaprzeczasz jesli chodzi o angielski i np rysunek....i nie chce sie zaglebaiac w temat, bo oboje pisalismy bardzo ogolnikowo ,a mysle ze jesli chodzi konkretnie o rysunek to bardziej zlozona sprawa..
Ale jestem daleki od dyskusji a tym bardziej klotni na ten temat... tak jak pisalem ogolnie Cie dobrze rozumiem i sie z Toba zgadzam... a teraz spadam spac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok