Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dagpenger-wznowienie zasiłku - Norwegia

4 Posty

(Voiteck)
Wiking
Witam. Mam pytanie odnośnie zasiłku dagpenger. W 2015 roku przyznano mi zasiłek na 52 tygodnie i 10 tygodni przed końcem zasiłku poszedłem do pracy (1.2016). Przepracowałem około 10 miesięcy i praca się skończyła. Do nav dostarczyłem wszystkie potrzebne dokumenty i złożyłem nowa aplikacje. Zasiłek został mi przyznany,lecz na "starych" warunkach tzn. Do końca zostało mi 10 tyg i dostaje te same pieniądze co zeszłym razem. Nie powinno wyglądać to tak,ze powinien być na dłuższy okres czasu i przede wszystkim wyższy zasiłek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
146 Postów

(ixi)
Stały Bywalec
Rok rozliczeniowy jeszcze sie nie skonczyl wiec przyznali Ci kontynuacje poprzedniej decyzji .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

()
Wiking
Dziękuję za szybką odpowiedź. To kiedy mogę się starać o obliczenie zasiłku za ten czas przepracowany? Styczeń ? Czy dopiero bliżej kwietnia? Czy dopiero jak miną te 10 tygodni ? Myślałem,że działa to tak- dostarczam nowe dokumenty ,a nav oblicza na nowo kwotę i długość trwania zasiłku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
146 Postów

(ixi)
Stały Bywalec
Zlozyc potrzebny dokument w styczniu .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
146 Postów

(ixi)
Stały Bywalec
Dokumenty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Voiteck)
Wiking
Znalazłem coś takiego. Wie ktoś może jak się ubiegać o obliczenie na nowo teraz a nie od nowego roku ? Czy wyjdę na tym nie korzystnie ? Bo wezmą średnia z 3 lat gdzie 2 poprzednie lata mam przepracowane,atrzeci rok nie.

m.mojanorwegia.pl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok