Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
13 Posty
Heninger
(Heninger)
Wiking
wypełniłeś ten formularz?
www.toll.no/PageFiles/5253/RD-0026B.pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
Heninger napisał:
Kolego jak zgłosiłeś na lotnisku w Toll? wybacz może głupie pytanie ale w norge jestem dopiero 6msc i dotychczas jeździłem samochodem i nie woziłem kwot większych niż 25k nok...
na lotnisku (torp) znajdę jakieś stoisko Toola? mam tam podejść i zgłosić?
wytłumacz mi to łopatologicznie, proszę...

Gdzie ty się chowałeś i uczyłeś, skoro zadajesz takie durno naiwne pytania.
Masz szczęście, że to forum, ostatnio zmienia swoje oblicze na "lepsze" i nie można już sobie bezkarnie, kpić z podobnych tobie.
Przecież każde lotnisko na całej Ziemi, nawet te wewnętrzne krajowe, to jeden wielki Toll.
Czyli straż graniczna.
I nie żadne stoisko, a wbrew pozorom poważny i bezwzględny punkt kontroli granicznej.
Dalej, dalej już nie piszę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Heninger
(Heninger)
Wiking
A mógłbyś odpowiedzieć mi w temacie? pytam bo po prostu nigdy wcześniej nie miałem z takim czymś doczynienia (chociaż samolotem latalem 6x )
czyli wystarczy fakt przewożenia kwoty powyżej 25k nok zgłosić na lotnisku i tyle? czy wypełnienie i wysłanie formularza konieczne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
212 Posty
Ja Gabriel
(Ja Gabriel)
Stały Bywalec
Heninger napisał:
A mógłbyś odpowiedzieć mi w temacie? pytam bo po prostu nigdy wcześniej nie miałem z takim czymś doczynienia (chociaż samolotem latalem 6x )
czyli wystarczy fakt przewożenia kwoty powyżej 25k nok zgłosić na lotnisku i tyle? czy wypełnienie i wysłanie formularza konieczne?
A nie możesz sobie sam, poszukać odpowiednich ustaleń związanych z tym problemem, tylko czekasz aż inni podadzą tobie to na tacy.
Wpisz problem w wyszukiwarkę i czytaj.
Ja wpisałem coś takiego - wywóz gotówki z norwegi samolotem
i w tym czasie otrzymałem Omtrent 2 670 resultater (0,35 sekunder)
między innymi i to
www.toll.no/en/l/languages/pl/przepisy-c...ch-do-i-z-norwegii1/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Ja zgłosiłem prz przechodzeniu kontroli,tam są celnicy,czyli zarazzarymi szklanymi ściankami gdzie prześwietlaja bagaże.
Co prawda bylo to z puec lat temu ale chyba nic sie nie zmienilao.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1610 Postów
Maniak
Heninger napisał:
Kolego jak zgłosiłeś na lotnisku w Toll? wybacz może głupie pytanie ale w norge jestem dopiero 6msc i dotychczas jeździłem samochodem i nie woziłem kwot większych niż 25k nok...

na lotnisku (torp) znajdę jakieś stoisko Toola? mam tam podejść i zgłosić?
wytłumacz mi to łopatologicznie, proszę...

na wstępie proszę o przeczytanie z zrozumieniem posta od "boj fra oszlo"...
jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na pytanie po co to wozić gotówkę do polski to :na dowolnym lotnisku znajdują się biura TOLL ewentualnie jak nie znajdziesz to spytaj obsługę,tam oznajmiasz że chcesz wywieźć gotówkę w konkretnej kwocie ,wypełniasz formularz że kasa jest legalna,masz pracę itd. ...i tyle...no chyba że jest nielegalna to masz problem

czynność tą należy wykonać przed przejściem przez punkt kontroli...bo po to "sie już nie liczy" i kasa może przepaść ewentualnie jak było w przypadku mojego znajomego z 27 tyś zostało mu 19....

nadmienię że osobiście robię przelewy i na dzień dzisiejszy bank norweski przeliczy mi kurs po którym prowadzona jest sprzedaż korony w kantorze w pl...czy jest sens?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok