Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zapytanie o sykemelding - Norwegia

44 Posty
Bogus艂aw Linda
(boguslaw108)
Nowicjusz
Witam mam pytanie w sprawie sykemelding. Na poczatku powiem ze skorzystalem z magicznej opcji szukaj ale znalazlem na forum bardzo malo informacji. Otoz tak, jesli dana osoba bedzie na permiteringu badz dagpenger I zle sie poczuje I nie bedzie w stanie moc podjac pracy, wiadomo trzeba zaznaczyc w karcie meldunkowej ze jest sie chorym. Jak to dalej wyglada ze strony NAV I osoby chorej ?

Jak sie domyslam dana osoba powinna dostarczyc pismo od lekarza o niezdolnosci do pracy ... czy zaznaczajac ze sie chorowalo zasilek za dwa tygodnie przepada czy jest normalnie wyplacany ? Powiedziano mi, ze bedac na chorobowym dany okres dagpenger badz permiteringu nie przepada.

Jesli ktos moglby wyjasnic badz rzucic troche swiatla na to co sie dzieje gdy bedac na bezrobociu zaznaczy sie ze sie bylo chorym bylbym bardzo wdzieczny
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
56 Post贸w
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
Nie mo偶na r贸wnocze艣nie bra膰 zasi艂ku i chorobowego, b臋d膮c chorym w czasie bezrobocia trzeba to zg艂osi膰 do navu razem z za艣wiadczeniem od lekarza i wtedy zmieniaj膮 zasi艂ek na chorobowe. Bo szukaj膮c pracy trzeba by膰 zdrowym. A przy chorobowym s膮 inne regu艂y i chorobowe b臋dzie wyliczane z zasi艂ku, czyli 60%, wi臋c kwota b臋dzie ta sama
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Bogus艂aw Linda
(boguslaw108)
Nowicjusz
Dobrze wiedziec, dziekuje za odpowiedz ... mam pytanie jesli ma sie dagpenger ma 104 tygodnie i w 80 tygodniu pojdzie sie na 6 tygodni chorobwego, to po tych 6 tygodniach zostaje mi 74 tygodnie dagpenger czy nadal 80 ? Bo chorobowe to chorobowe a dagpenger to dagpenger ...
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
56 Post贸w
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
Tego nie wiem, bo wi臋kszo艣膰 bierze chorobowe zanim ich zwolnia, 偶eby dosta膰 100%. I wydaje mi si臋 偶e b臋d膮c na chorobowym w czasie bezrobocia to nie przed艂u偶y si臋 tego okresu, ale mo偶e si臋 myl臋. B臋d膮c na chorobowym uniknie si臋 przynajmniej tych spotka艅 i kurs贸w na kt贸re wysy艂aj膮. Musia艂abym zadzwoni膰 i zapyta膰 jak to jest z tym przed艂u偶eniem
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Bogus艂aw Linda
(boguslaw108)
Nowicjusz
Nie no bez przesady nie 3 ba dzownic jednak nie mniej dziekuje ci za okazana pomoc
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
56 Post贸w
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
To 偶aden problem zadzwoni膰 i zapyta膰 jakie s膮 regu艂y, tylko nie wiem czy zd膮偶臋 jutro w czasie przerwy w pracy
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
56 Post贸w
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
Dzwoni艂am i jest tak jak my艣la艂e艣, 偶e w razie choroby, termin ko艅ca zasi艂ku si臋 przesunie, tak mi powiedzia艂a babka przynajmniej, wi臋c powodzenia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
146 Post贸w

(ixi)
Sta艂y Bywalec
Zasilek jest okreslony w momencie przyznania go np (54 uke ) Sykemelding to nie dagpenger. Rozciaga sie w czasie kiedy dochodzi sykemelding ale zabieraja Ci ze skladek Emerytalnych bedac na sykemelding .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok