Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Enkeltpersonforetak a sykemelding - Norwegia

Czytali temat:
XXX moja sprawa Wojciech Kowalski Tomy Nik Bogusław Linda Janusz Niedzwiad MultiNOR Konsultant Kasia K Agata jackowska Kamil Przyrodzki Helena Novakovic ba80 (926 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam
prowadze dzialalnosc w Norwegi i pierwszy raz zdarzylo mi sie pojsc na sykemelding ktory jest wypisany wstepnie na 3 tyg -100%.
Z racji ze nigdy wczesniej nie korzystalem z sykemeldin jak i instytucji zwanej NAV nie wiem jak dalej postepowac ? czy moglby mi ktos wytlumaczyc co i jak ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
napisał:
Witam
prowadze dzialalnosc w Norwegi i pierwszy raz zdarzylo mi sie pojsc na sykemelding ktory jest wypisany wstepnie na 3 tyg -100%.
Z racji ze nigdy wczesniej nie korzystalem z sykemeldin jak i instytucji zwanej NAV nie wiem jak dalej postepowac ? czy moglby mi ktos wytlumaczyc co i jak ?

Nie korzystałeś z instytucji zwanej Nav, czyli ma sie rozumieć, ze jako selvstendig næringsdrivende nie opłacasz sobie dodatkowego ubezpieczenia w Nav?
W takim razie do 16go dnia chorobowego nic nie musisz robić, a od 17go dnia jesli nadal bedziesz na chorobowym, to musisz zanieść do Nav.
God bedring.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok