Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
ppaula3 napisał:
witam mam w rodzinie osobe ktora ma nastepujacy problem;

Otóż mój były mąż pracuje w Norwegii w Stavanger, pobiera tam zasiłek rodzinny na dwie nasze córki, ale nie przekazuje tych pieniędzy na dzieci, wiem ze dostał w tamtym roku wyrównanie za ok. 2 lata i kupił sobie dom... Ja nie moge podjąć pracy, gdyż młodsza córka jest po chorobie nowotworowej i wymaga jeszcze mojej opieki, co prawda chodzi już do zerówki( skończyła leczenie rok temu), ale skutkiem chemioterapii jest niedosłuch i zachwiania równowagi.Ojciec płaci alimenty, ale tylko to co ma przyznane przez sąd w Polsce, a tam na pewno dalej pobiera zasiłek na dzieci. Czy jest jakaś instytucja, która pomogła by mi odzyskać to co należy się moim dzieciom??

prosze o rade lub jakies namiary na kogos kto moglby pomóc.

Ja tylko zapytam skad wiesz ze dostal juz wyrownanie za dwa lata? to ze kupil sobie dom to nieznaczy ze okradl swoje dzieci bo za te okolo 60 000 koron to mogl najwyzej wynajac garaz na nastepne dwa lata. Moze poczekaj chwile i daj mu sie zorientowac czy przypadkiem nie musi zwrocic tych pieniedzy? A dlaczego nie zlozysz o wyplacanie rodzinnego w Polsce tobie? Mysle ze powinnas cala sytuacje i problem naswietlic w polsce w odpowiednim urzedzie.

Do poprzednikow piszacych w tym watku- chyba troszke za szybko robicie z faceta kombinatora i oszusta. A moze gosc stracil prace i rzeczywiscie dostal wyrownanie ale trzyma na koncie zeby przezyc(a wiemy ze kupil dom i napewno nie za gotowke)zanim znajdzie prace??? <<<<Moze nie dogaduje sie z byla i dlatego ona nic nie wie o jego zamierzeniach???Moze wczesniej przekazal wieksze kwoty? nie wiemy to sprawa rodzina. Jezeli niedba o swoje chore dziecko,dzieci to kawal gnoja z niego ale jezeli jest inaczej to swoimi pochopnymi opiniami mozemy tylko skrzywdzic kogos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał: jezeli jest inaczej to swoimi pochopnymi opiniami mozemy tylko skrzywdzic kogos.
ŁORZESZ TY...ty..ty..
Następny obrońca spraw niewiadomych acz namacalnie rzeczywistych...
Ciekawe jak Tobie KZK odpowie Hilton Ona też ma takiego ktosia który najpierw myśli o Sobie a o Swoich dzieciach wcale...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Muszę poprzeć tutaj KZK. Niestety, mamy tylko strzępki informacji, nie wiadomo czy prawdziwe, więc prawidłowa ocena jest niemożliwa. Forum nie jest świątynią prawdomówności, nie spływa na użytkowników błogosławieństwo, po którym wszyscy piszą całą prawdę i tylko prawdę. Mieliśmy już różne ciekawe przykłady na forum, nic was to nie nauczyło?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Dino napisał:.... Mieliśmy już różne ciekawe przykłady na forum, nic was to nie nauczyło?W każdym prawie kłamstwie jest krzyna prawdy... tylko różnie interpretowana...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
gabriel napisał:
Dino napisał:.... Mieliśmy już różne ciekawe przykłady na forum, nic was to nie nauczyło?W każdym prawie kłamstwie jest krzyna prawdy... tylko różnie interpretowana...

Więc jaki ma sens publiczne ocenianie kogokolwiek na tak niepewnych podstawach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Dino napisał:...Więc jaki ma sens publiczne ocenianie kogokolwiek na tak niepewnych podstawach?
A dlaczego z marszu negatywnie oceniacie informacje które tu zostały zamieszczone...?
Tym samym podważacie JEJ prawdomówność ...
CZYŻ NIE...? .
I KOŁO SIĘ ZAMKNĘŁO...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
gabriel napisał:
Dino napisał:...Więc jaki ma sens publiczne ocenianie kogokolwiek na tak niepewnych podstawach?
A dlaczego z marszu negatywnie oceniacie informacje które tu zostały zamieszczone...?
Tym samym podważacie JEJ prawdomówność ...
CZYŻ NIE...? .
I KOŁO SIĘ ZAMKNĘŁO...!

Dla Ciebie, owszem, koło się zamknęło. Wstrzymanie się od oceny niepełnych informacji, przy dość sporym prawdopodobieństwie przekłamań, jest głosem rozsądku (wołającym na puszczy), a nie negatywną oceną.
To tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(elizabietka)
Wiking
A po co Ci wiecej informacji? Zapytała tylko co może zrobic zeby odzyskac kase bo przeciez dziecia sie należa.
A czy kłamie? Po co?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
PPAULA 3 przykro mi ale jezeli mieszkasz w polsce a Twoj ex w Norwegi to jemu sie naleza pieniadze tak zwane BARNETRYG. na dzieci. Nic z tym nie zrobisz, chyba ze twoj ex sam zacznie dawac te pieniadze dla dzieci. to jest prawie 1000zl na dwoje dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(elizabietka)
Wiking
Jemu nie naleza sie zadne pieniadze na dzieci jezeli dzieci sa w Polsce przyznane prawnie matce!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok