Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Adecco - Norwegia

2 Posty
forza1
(forza1)
Wiking
Witam wszystkich chciałbym aby ktoś podzielił się ze mną informacją na temat agencji adecco . Jak wygląda praca przez ta agencje co zapewniają itp itd chodzi mi o branże budowlana pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
oslok
(oslok)
Wiking
forza1 napisał:
Witam wszystkich chciałbym aby ktoś podzielił się ze mną informacją na temat agencji adecco . Jak wygląda praca przez ta agencje co zapewniają itp itd chodzi mi o branże budowlana pozdrawiam Firma jak każda inna działająca w Norwegi na legalnych zasadach.
Na pewno, zapewniają standardową umowę o pracę,
na zasadzie "wypożyczalnia żywych narzędzi".
Jest chętna firma na fachowca, to takiego otrzymuje i wtedy jest praca i wynagrodzenie,
nie ma chętnej firmy, to się siedzi w domu / leży na półce/ i czeka aż ktoś się zlituje.
Zapewniają ubranie robocze i nieraz narzędzia pomocnicze, jak taki wymóg stawia kontrahent.
Rzadko, ale dają nieraz również auto służbowe.
Organizują odpłatne zakwaterowanie, jak jest taka potrzeba.
Najważniejsza sprawa w takiej firmie jak Adecco , to prawdziwa fachowość i dopasowanie się z firmą u której się pracuje na podnajem.
Jeżeli się nadajesz dla podnajmującego, to masz pracę na tak długo, na jakie ma on zapotrzebowanie.
Jeżeli nie nadajesz się, to jesteś "zwracany i odkładany na półkę" z dnia na dzień do Adecco i tyle.
Trzeba bezwzględnie, pilnować terminów listy pracy, podpisów, i tym podobnych drobnostek, ponieważ od tego zależy rzetelność i terminowość wypłaty.

Jednak to wszystko co powyżej i tak każdy nowo zatrudniony, otrzymuje informacyjnie na pierwszym szkoleniu, po podpisaniu umowy, oraz innych dodatkowych kursach/szkoleniach.

Nie ma pracy, to niema wynagrodzenia, a za hotel trzeba płacić.
Stawki są ruchome w zależności od tego gdzie i u kogo się pracuje.
To wszystko jest dokładnie opisane na dodatkowej umowie, kierującej do danego pracodawcy/podnajmującego.

To tyle standardów na początek.
Pomijam sprawy rejestracji, meldunku, konta i tak dalej, ponieważ nie napisałeś czy już jesteś w Norwegi, czy jeszcze za morzem w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Pozna)
Wiking
Na start to dobra firma ale na dluzej lepiej znalesc cos innego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
forza1
(forza1)
Wiking
wielkie dzięki na chwile obecną jestem jeszcze w Polsce ale to tylko na chwile obecną . mam do wyboru kilka ofert miedzy innymi adecco i cwork mam referencje z kraju skandynawi co podobno jest to wielkim plus ? Jak narazie stoje przed wyborem adeco czy cwork obie te oferty są ofertami z branży budowlanej trzeba sie zastanowić i wybrać . Jakie są koszty mieszkania płaci sie klauzule 3-m ? Konto bankowe jest wymagane norweskie czy może być walutowe z Pl ? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Pozna)
Wiking
Norweskie konto trzeba miec a firma clockwork jest slaba firma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok