Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Orientuje się ktoś, ile się czeka na decyzję z NAV (Bergen) w sprawie zasiłku dla bezrobotnych? I czy powinno się wysłać w okresie oczekiwania na decyzję kartę meldunkową?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Orientuje się ktoś, ile się czeka na decyzję z NAV (Bergen) w sprawie zasiłku dla bezrobotnych? I czy powinno się wysłać w okresie oczekiwania na decyzję kartę meldunkową?
---------
W bergenskim NAV zakazali pytac o tak elementarne sprawy???!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Będąc w Polsce o to trudno.. A pytam na przyszłość, bo wolę mieć wszystko uporządkowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Będąc w Polsce o to trudno.. A pytam na przyszłość, bo wolę mieć wszystko uporządkowane.
--------
....tak wlasnie myslalem, ze pytasz z Polski. Super. Niech sie tylko o tym NAV dowie, albo kliknij meldekort z IP z bialo-czerwona choragiewka to juz zadnych wiecej klopotow z dagpenger nie bedziesz miala. Chryste.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
ewelina1419 napisał:

...skoro jestes w Polsce to nic nie masz uporzadkowane...
...a napewno nie w głowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Brak słów... czy ja powiedziałam, że złożyłam wniosek? Zarejestrowałam się jako bezrobotna? Albo cokolwiek...?? Chce tylko obliczyć ile mi zajmą mniej więcej formalności po przyjeździe do Norwegi! I tak zbędne komentarze może Pan sobie darować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
A wyjeżdżam końcem kwietnia. Nic się nie można zapytać... żeby uzyskać konkretną odpowiedź. Dziękuje za pomoc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Orientuje się ktoś, ile się czeka na decyzję z NAV (Bergen) w sprawie zasiłku dla bezrobotnych? I czy powinno się wysłać w okresie oczekiwania na decyzję kartę meldunkową?ewelina1419 napisał:
Brak słów... czy ja powiedziałam, że złożyłam wniosek? Zarejestrowałam się jako bezrobotna? Albo cokolwiek...?? Chce tylko obliczyć ile mi zajmą mniej więcej formalności po przyjeździe do Norwegi! I tak zbędne komentarze może Pan sobie darować.

...jak widac powyżej,faktycznie nie powiedziałas....
...a moze ty chcesz przenieść polski zasiłek do Norwegii...na 3 miesiące..?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
------
Jesli interesuje Cie czas formalnosci tzn. ze chcesz wyjechac do PL, czyli transfer swiadczen. W zaleznosci od formy rozstania sie z praca spokojnie poswiec temu czekaniu od 2 do 4 miesiecy. Do wyjazdu i jeszcze ze dwa razy Cie zaprosza. Przyjemnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Planuje wyjechać już na stałe do Norwegii. Zasiłek chce załatwić, bo to pozwoli mi na posiadanie jakichkolwiek środków w czasie poszukiwania pracy, a to jest priorytetem. Nie mam zamiaru siedzieć jak najdłużej na zasiłku, ale skoro mogę z niego skorzystać..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok