Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Czasem poszukiwanie pracy trwa w niektórych przypadkach dość długo, a nie chce zostać z pustymi kieszeniami jak oszczędności się skończą. Mam nadzieję, że teraz już wszytko wiadomo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
ewelina1419 napisał:
Czasem poszukiwanie pracy trwa w niektórych przypadkach dość długo, a nie chce zostać z pustymi kieszeniami jak oszczędności się skończą. Mam nadzieję, że teraz już wszytko wiadomo.

...co wiadomo?..przeciez nic nie powiedzialas jeszcze jaki jest twoja sytuacja z pracą..
...czy też jaka byla i kiedy ją zakończyłaś skoro masz zamiar przebywac w PL do końca kwietnia..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Planuje wyjechać już na stałe do Norwegii. Zasiłek chce załatwić, bo to pozwoli mi na posiadanie jakichkolwiek środków w czasie poszukiwania pracy, a to jest priorytetem. Nie mam zamiaru siedzieć jak najdłużej na zasiłku, ale skoro mogę z niego skorzystać..
------
Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Czy Ty, Kochanie, krajow nie pomylilas? Np. z UK.
Chcesz przyjechac do Norwegii w poszukiwaniu pracy... I dostac zasilek dla bezrobotnych??? Rozumiem, ze w roku poprzednim zarobilas w N ok. , 140, 000" nok, albo wiecej, a w tym roku pracowalas juz tu conajmniej jeden dzien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Jak się tylko zapytałam ile trwa wydanie decyzji przez NAV. Potrzebny jest ten wywiad?

Właśnie kończę studia. A za zeszły rok wypracowałam tyle, że zasiłek mi się należy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Chciałam tylko prostej odpowiedzi, a nie wyjaśniać co robiłam, robię i będę robić. Dziękuje za życzliwość. I za przykre słowa..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
------
Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Czy Ty, Kochanie, krajow nie pomylilas? Np. z UK.
Chcesz przyjechac do Norwegii w poszukiwaniu pracy... I dostac zasilek dla bezrobotnych??? Rozumiem, ze w roku poprzednim zarobilas w N ok. , 140, 000\" nok, albo wiecej, a w tym roku pracowalas juz tu conajmniej jeden dzien.[/quote]

Procował Pan w rolnictwie? Wie Pan jak to wygląda? Nie wszędzie praca trwa cały rok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Jak się tylko zapytałam ile trwa wydanie decyzji przez NAV. Potrzebny jest ten wywiad?

Właśnie kończę studia. A za zeszły rok wypracowałam tyle, że zasiłek mi się należy.

--------
Oh, to nie ma problemu. Masz zatem ok 3500 nok na miesiac brutto, czyli ok. 2700nok netto. Z takimi pienuedzmi to juz w N mozna poszalec....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Brutto 17500... Trochę tam płacą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Chce mi Pan dokopać czy co? Bo nie rozumiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Brutto 17500... Trochę tam płacą
----
Czyli ok. 380 000 nok w rolnictwie za czesc roku... sha...., + studia... aha.... Za takie pienuadze sam bym sie zatrudnil w rolnictwie. Na funkcji, ogiera nasamprzyklad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok