Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przekroczenie kwoty przewożonej na lotnisku - Norwegia

3 Posty

(MagdaSkrzypkowska)
Wiking
Witam, ostatnio na lotnisku w Oslo Rygge miałam przy sobie 25.800 NOK + 200 zł, zostałam poddana szczegółowej kontroli i wtedy okazało się, że przewożę o 800 NOK i 200 zł za dużo zgodnie z prawem Norweskim. Nie miałam pojęcia, iż takie ograniczenie funkcjonuje, na polskich lotniskach to ograniczenie to 10 tys. euro, co nie umniejsza mojej winy, która jest ewidentna. otrzymałam karę 5300 NOK, przy przekroczeniu o tylko 800 NOK. Czy ktoś z was spotkał się z taką sytuacją, czy zna osobę która może mi pomóc, ponieważ na lotnisku poinformowano mnie o możliwości napisania odwołania, pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jakim prawem nie zabrali całej przemycanej kwoty, prokurator policyjny powinien się odwołać od tej decyzji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(MagdaSkrzypkowska)
Wiking
ponieważ według prawa norweskiego całą kwotę zabiera się tylko w sytuacji, gdy nie jest znane pochodzenie tych pieniędzy, a tu miałam potwierdzenie że pochodzą z legalnego źródła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Nicas napisał:
i wiele lat pompowano scieme zalatwiajac spraewy na zasadzie rzuc kosc to wyglodniale sie pozagryzaja
a elity robia swoje
dalej steruja nasttrojami by mozna bylo lachac

Co to za belkot?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
pck
(pck)
Początkujący
MagdaSkrzypkowska napisał:
ponieważ według prawa norweskiego całą kwotę zabiera się tylko w sytuacji, gdy nie jest znane pochodzenie tych pieniędzy, a tu miałam potwierdzenie że pochodzą z legalnego źródła.

marna prowokacja
zalosni jestescie

wiesz jakie jest prawo o pochodzeniu a nie wiesz ile mozna przemycic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(MagdaSkrzypkowska)
Wiking
pck napisał:
MagdaSkrzypkowska napisał:

marna prowokacja
zalosni jestescie

wiesz jakie jest prawo o pochodzeniu a nie wiesz ile mozna przemycic

Po całej sytuacji zaczęłam czytać i przeszukiwać internet, więc dowiedziałam się o kwocie a także o tym pochodzeniu pieniędzy, to chyba logiczne, tutaj napisałam tylko i wyłącznie z pytaniem czy ktoś miał taką sytuację, wasze komentarze są zbędne i nic nie wnoszą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(BDSM666)
Wiking
bo norwegowie to chciwe ch.u.j.e i złodzieje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok