Hej!
Nazywam się Dominika, przypadkowo trafiłam na tą stronę i postanowiłam się zalogować. Strasznie ucieszył mnie widok Polaków online mieszkających w Norwegii
Szukałam właśnie strony tego typu! Nie mam ani rodziny ani nikogo znajomego, kto wyemigrował a planuje mniej więcej w czerwcu/lipcu tego roku (kiedy skończę studia) wyprowadzić się do Oslo. Dopiero zaczęłam uczyć się podstaw norweskiego natomiast swobodnie dogadam się w języku angielskim. Nie wiem kogo o cokolwiek pytać, czytałam tylko fora ale zdania są różne - dużo też opinii pesymistów
Na początku chce pracować gdziekolwiek i nie wiem czy wyjechać przez jakąś agencje z Pl czy może na miejscu szukać pracy... przerażają mnie też koszty związane z depozytem za wynajem mieszkania, czy można gdzieś wynająć pokój lub mieszkanie bez takiej wysokiej kaucji? Proszę o wszystkie opinie i o pomoc. Może ktoś zalogowany tutaj ma jakaś propozycje wynajęcia pokoju u siebie lub pracy? Życie w Oslo i nauka norweskiego to moje marzenie
Proszę ludzi z dobrym sercem o pomoc, aktualnie pracuje w Polsce jako sekretarka w państwowej firmie. Zamierzam wyemigrować wspólnie z chłopakiem i naszym shih tzu