Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w wekend na permiterringu ? - Norwegia

Czytali temat:
Bozena Ewa Adamczyk ela jankowska z s Monika Subik Bogusław Linda MultiNOR Konsultant Kasia K hei!sandokan MagdalenaChrobot Josephvol.2 smith (345 niezalogowanych)
44 Posty
Bogusław Linda
(boguslaw108)
Nowicjusz
Witam mam małe pytanie odnośnie pracy w wekend na permitterringu. Jeśli obecnie jestem zarejestrowany jako bezrobotny - albo będąc na postojowym i dostane legalna prace w weekend to jak to wygląda z wypłatą zasiłku.

Z tego co mi wiadomo NAV płaci za normalne dni robocze od poniedziałku do piątku. Raz na jakiś czas musiałem pójść na kilka godzin do pracy w przeciągu tygodnia. Za dni przepracowane u pracodawcy oczywiście mi odjęto daną kwotę i tu jest spoko, wszystko się zgadza.

Natomiast jeśli mój pracodawca oferuje mi pracę w weekend, czy to na godziny czy na akord i normalnie wpiszę w karcie meldunkowej np: sobota 7 godzin, niedziela 10 godzin - to czy NAV odejmnie mi pieniądze za przepracowane godziny w weekend, czy wszystko pozostaje bez zmian?

Zawsze ja i moi znajomi będąc na postojowym czasowo przychodziliśmy do pracy od poniedziałku do piątku, ale nikt nie był w weekend i nie mamy pojęcia jak to jest. Jeśli ktoś spotkał z was pracował w weekendy będąc na zasiłku to jak wygląda wtedy wypłacanie zasiłku. Będę wdzięczny za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
NAV odejmie te przepracowane pieniadze, czyli twoja wyplata bedzie zredukowana.
Nie ma roznicy kiedy pracujesz, czy od 16.00 do 24.00, czy w niedziele. Praca to praca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Bogusław Linda
(boguslaw108)
Nowicjusz
Ok dziękuje bardzo za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok