Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pieniadze z ubezpieczenia odprawy posmiertne - Norwegia

11 Postów
Górą Zieloni
(GoraZieloni)
Wiking
Proszę powiedzcie mi czy w Norwegi pracodawca wypłaca rodzinie jakąs odprawę posmiertną?
I jak wygląda dostanie pieniędzy z ubezpieczenia po męzu które było odprowadzane z pracy czy żona musi złozyc jakiś wniosek dokumenty? proszę o odpowiedz bo nie bardzo mam jak sie dowiedziec to dla mnie ważne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
GoraZieloni napisał:
Proszę powiedzcie mi czy w Norwegi pracodawca wypłaca rodzinie jakąs odprawę posmiertną?Warunki dotyczące odprawy pośmiertnej zależą od umowy zbiorowej, obowiązującej danym w przedsiębiorstwie, w której pracował zmarły. Najlepiej jest skontaktować się z pracodawcą osoby zmarłej.GoraZieloni napisał:I jak wygląda dostanie pieniędzy z ubezpieczenia po męzu Niestety składki na ubezpieczenie społeczne nie są dosłownie zwracane małżonce zmarłego pracownika. Możliwe jest jednak otrzymanie świadczeń pośmiertnych, na przykład rentę wdowią lub zwrot kosztów pogrzebu. Aby mieć prawo do wypłaty tych świadczeń, trzeba spełnić kilka warunków, np. zmarły musiał być przez określony czas ubezpieczony w Norwegii. Więcej informacji znajdziesz tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-chorobowy-aa...ilek-posmiertny.html
Małżonek osoby zmarłej może otrzymać również ewentualny zwrot z rozliczenia podatkowego w następnym sezonie podatkowym.
Zgłoś wpis
11 Postów
Górą Zieloni
(GoraZieloni)
Wiking
MultiNOR napisał:
GoraZieloni napisał:
Proszę powiedzcie mi czy w Norwegi pracodawca wypłaca rodzinie jakąs odprawę posmiertną?Warunki dotyczące odprawy pośmiertnej zależą od umowy zbiorowej, obowiązującej danym w przedsiębiorstwie, w której pracował zmarły. Najlepiej jest skontaktować się z pracodawcą osoby zmarłej.GoraZieloni napisał:I jak wygląda dostanie pieniędzy z ubezpieczenia po męzu Niestety składki na ubezpieczenie społeczne nie są dosłownie zwracane małżonce zmarłego pracownika. Możliwe jest jednak otrzymanie świadczeń pośmiertnych, na przykład rentę wdowią lub zwrot kosztów pogrzebu. Aby mieć prawo do wypłaty tych świadczeń, trzeba spełnić kilka warunków, np. zmarły musiał być przez określony czas ubezpieczony w Norwegii. Więcej informacji znajdziesz tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-chorobowy-aa...ilek-posmiertny.html
Małżonek osoby zmarłej może otrzymać również ewentualny zwrot z rozliczenia podatkowego w następnym sezonie podatkowym.

Ale chodzi mi o pieniądze z polisy takiej zawartej w pracy przeciez nawet w Polsce rodzina dostaje pieniądze z ubezpieczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
GoraZieloni napisał:
Ale chodzi mi o pieniądze z polisy takiej zawartej w pracy przeciez nawet w Polsce rodzina dostaje pieniądze z ubezpieczeniaW sprawie podobnej polisy najlepiej jest skontaktować się z norweskim pracodawcą.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok